Efficere en Only SHE Fitness

Wie ben je?

Hoi, ik ben Natasja Beks-Kartodimedjo, geboren in 1981 in Eindhoven. Moeder van onze 13-jarige dochter en echtgenote van Patrick. Met zijn drieën wonen we in Eindhoven.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen heb ik gewerkt als medisch secretaresse in een groot ziekenhuis, ben ik management-assistente geweest van een internationaal bedrijf en heb ik een aantal jaren mogen werken als juridisch secretaresse bij een gerenommeerd advocatenkantoor.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Destijds werkte ik 36 uur als juridisch secretaresse en net bevallen van onze dochter. Ik merkte dat ik mijn privé en werk efficiënter zou kunnen indelen, maar niet in de 9 tot 5 mentaliteit. Het werk dat ik deed, daar was ik goed in, dus ik besloot daarmee verder te gaan als zelfstandig ondernemer. Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn werkgever en ben ik in 2009 een onderneming gestart genaamd Efficere.

Daar Efficere inmiddels een succesvolle onderneming is, ben ik in 2017 samen met een compagnon een tweede onderneming gestart, namelijk Only SHE Fitness. Sport is namelijk mijn passie en hoe mooi is het, als je daar je werk van kan maken? Nu drie jaar verder begint ook deze onderneming zijn vruchten af te werpen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op dit moment is Only SHE Fitness de onderneming waar ik de meeste tijd in steek. Ook mede door de situatie omtrent Covid-19. Samen met mijn compagnon werk ik afwisselend de ochtenden en avonden, zo ook de weekenden afwisselend. Dit betekent dat wanneer ik aan het werk ben, mijn man de zorg op zich neemt voor onze dochter en ook de huishoudelijke taken overneemt. Zo houden wij samen een goede balans tussen werk en privé en wordt mijn vrije tijd besteed aan dingen die ik leuk vind.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat Only SHE Fitness uniek maakt is dat het een sportstudio is voor vrouwen, door vrouwen. Het is geen doorsnee fitnessketen met apparaten en groepslessen in grote groepen. Wij hebben er juist voor gekozen om de groepen klein te houden (maximaal 8 deelnemers), zodat we iedereen de begeleiding kunnen geven die zij nodig heeft. Doordat er alleen vrouwen bij ons trainen, voelen zij zich sneller op hun gemak en durven zij zichzelf meer uit te dagen. Dat is ontzettend mooi om te zien.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Omdat ik bekend was met het ondernemen via mijn eerste onderneming Efficere, wist ik goed wat ik kon verwachten. Only SHE Fitness is alleen een heel ander soort van onderneming. Dus je merkt bijvoorbeeld op gebied van marketing dat je dat anders moet aanpakken. Hier heb ik veel geleerd en ben ik nog steeds lerende.

Daarbij merk ik ook steeds meer dat de steun van mijn gezin enorm belangrijk is om ook de onderneming tot een succes te maken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Op dit moment is er niks wat ik anders zou doen. Maar wellicht denk ik daar in toekomst anders over. Je weet immers nooit wat het ondernemerschap gaat brengen. Zoals het nu gaat ben ik dik tevreden.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is dat er meerdere vestigingen zullen zijn van Only SHE Fitness. Uiteraard met personeel, zodat ik niet direct zelf meer op de vloer hoef te staan. Het lijkt me heerlijk om alles te coördineren en mensen te kunnen helpen om hun vestiging te verbeteren. Die visie komt natuurlijk uit mijn ervaring als secretaresse, waar het coördineren en delegeren natuurlijk een belangrijke rol speelt!

Contactpersoon: Natasja Beks-Kartodimedjo
Onderneming: Efficere en Only SHE Fitness
Website: www.efficere.nl en www.only-she.fitness

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!