Ellen Mae

Wie ben je?

Ik ben Naomi Rustenberg, de bedenker van de Luna Familieplanner én de MiLuna Familieplanner. Ik ben getrouwd met Luuk en heb twee zoontjes van 4 en 2 jaar.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte na mijn studie Bestuurskunde bij een gemeente en was daar adviseur. Ik heb daar met plezier gewerkt. Er was altijd ruimte voor groei. Ik had op gegeven wel door dat ik niet mijn hele leven als adviseur zou willen werken en ook niet bij een gemeente. Ik wilde op een andere manier invloed hebben op besluitvorming. Ik wilde zelf aan het roer staan en verantwoordelijk zijn om iets te zien groeien en bloeien.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Van ambtenaar naar ondernemer: toen ik nog voor een gemeente werkte, was ik op zoek naar een familieplanner voor ons gezin. Het moest een mooie planner worden, maar niet te druk. En het was belangrijk dat we een goed maandoverzicht kregen. Het aanbod was toen zo summier dat ik besloot zelf een te maken en uit te geven. Het begon bij mij dus eerst met het product. Die kreeg de naam Lu – Na, van Luuk en Naomi. De naam van mijn onderneming is trouwens de naam van een van mijn stammoeders: Ellen Mae Smith.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dagritme is anders, omdat we sinds kort in Spanje wonen. In de ochtend en in de avond kan ik aan de slag. In de middag eten we thuis samen warm. Mijn werk voor Ellen Mae bestaat voornamelijk uit online bezig zijn. Vaak ook telefoontjes tussendoor. Dat is goed te combineren met de andere dingen die ik doe zoals de Spaanse taal leren. Mijn andere activiteiten kun je verder wel categoriseren als ‘de zorg voor onze 2 jongens’. Ik doe dat natuurlijk samen met Luuk, maar ik ben wel wat stipter met betrekking tot hun opvoeding. Doordat ik niet aan een werknemer gebonden ben, heb ik meer ruimte om te schuiven met uren als het nodig is. Bijvoorbeeld als er een kindje ziek is.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben mijn doelgroep: ik ben de moeder, ik ben de vrouw van en ik ben mezelf. Van nature ben ik helemaal geen planner. Ik moest als tiener verplicht op een timemanagement cursus van mijn docent. Ik wilde altijd al van alles tegelijk doen. Gelukkig kun je prioriteren leren. Ik weet wat mijn doelgroep wil of nodig heeft, maar ik check ook altijd of mijn gevoel wel klopt. Ik ben benaderbaar en weet de lijntjes kort te houden. Ik ben positief ingesteld en dat wil ik via de planners ook meegeven aan mijn klanten. Er staan quotes in die inspireren en motiveren.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik ben van een ‘hobby’ naar een echte onderneming gegroeid. Dat heeft mij de tijd gegeven om in alle rust te leren ondernemen. Ik ben altijd ondernemend geweest, maar dat is niet genoeg om een onderneming te hebben. Je moet steeds kunnen schakelen en op steeds weer verschillende gebieden. Het liefst wil ik dat alles als een geoliede machine loopt, maar de werkelijkheid is anders. Als het product staat dan wil je het proces verbeteren of andersom. Er is altijd genoeg te doen. Dat maakt het ook leuk en leerzaam.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik één ding anders kon doen dan zou ik meteen ‘the guts’ hebben gehad om direct meer uit te besteden. Uitbesteden leidt tot groei, omdat je daardoor meer focus hebt op je talenten en doelen. Door naar Spanje te verhuizen, heb ik steeds meer moeten uitbesteden en ik heb er geen spijt van.

Wat is je toekomstvisie?

Op korte termijn wil ik dat er m.n. nog meer gezinnen in Nederland en België de Luna familieplanner aanschaffen. Je gunt alle gezinnen rust en meer tijd voor elkaar. Op lange termijn wil ik als uitgever groeien: niet alleen stationery, dus planners, wenskaarten en stickers in mijn assortiment, maar ook boeken of e-books voor en over het gezinsleven.

Contactpersoon: Naomi Rustenberg
Onderneming: Ellen Mae
Website: www.ellenmae.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!