Eigenwijzers – DJ Je Moeder

Wie ben je?                     

Mijn naam is Esther Goedvolk (1964) en sinds een paar jaar ben ik DJ! In de 80’er jaren was ik DJ en nu weer! Mijn muziekkeus is Old- en Newskool HipHop en RnB. Zo blij! Mijn DJ naam is DJ Je Moeder. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In het verleden heb ik o.a. gewerkt als communicatie adviseur, als televisieproducer bij de AVRO en NTR en als projectleider/vrijwilligerscoördinator voor de filmfestivals IDFA en Cinekid.

Helaas heb ik van 2013 – 2017 niet kunnen werken door een grote operatie aan een ruggenwervel.
In maart 2013 is een gehele wervel verwijderd in verband met een bottumor. In mijn onderrug is in plaats van de wervel een titaniumcage geplaatst. Dus ik ben een soort ‘Bionic Woman!’

Helaas is deze operatie niet helemaal goed gegaan en een aantal weken na de operatie is mijn cage verschoven waardoor ik tijdelijk, letterlijk, alleen mocht knipperen met mijn ogen.  Na dit knipperen, mocht ik in een corset in een rolstoel in Reade op de Overtoom verder revalideren.  Helaas kwam ik een aantal jaar niet zonder pijn de dag door en zocht ik verder naar manieren om pijnvrij en zonder medicatie door het leven te kunnen.

In 2015 ontdekte ik het instituut Spine & Joint in Rotterdam. Zonder overdrijven kan ik zeggen dat ik zonder dit revalidatietraject er niet zo kunnen wat ik nu kan. Volgend jaar ga ik als ambassadeur voor hen aan de slag. Ik weet nog niet precies wat het in gaat houden maar ik ben blij dat ik hierover mag vertellen en mensen mag inspireren. Mindset is key!

Verder raad ik ieder aan om dagelijks te mediteren en ‘het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te zetten.’ In 2017 ontdekte ik het boek Jij bent de Placebo van de Amerikaanse neurowetenschapper Joe Dispenza. Dit boek heeft mij mooie inzichten gegeven waardoor ik kan zeggen: ‘Geen medicatie maar meditatie’ en dat meen ik echt. Vroeger geloofde ik als een ‘Niet lullen maar poetsen’-Rotterdamse niet in mediteren maar ‘t heeft mij écht op de rit gezet. Op dit moment ben ik reeds een aantal jaren zonder medicatie en kan ik zeggen dat ik er, zo goed als, weer helemaal bovenop ben! Ik kan weer huppelen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Sinds 2017 gaat het beter met me en ik vroeg mij toen oprecht af: waar werd en word ik nou écht blij van? Het antwoord kwam snel: muziek en DJ’en!

In december 2017 heb ik bij de Amsterdamse DJ-school een cursus gevolgd. Zoals gezegd in de 80’er jaren was ik DJ en dat was geweldig en behoorlijk succesvol. In Gouda draaide ik in een aantal gelegenheden en ik had trouwe fans. Dit was zo’n topgevoel. Ik was ’t helemaal kwijt maar dit is waar ik voor op de wereld ben….

In oktober 2018 ontmoette ik bij een workshop bij de Meervaart Studio de ondernemer Ron Simpson. Ron is o.a. bekend van Girls Love DJ’s en is founder van The Avocadoshow. In een gesprek hadden we ’t over mijn muziekkeus. Toen hij hoorde dat ik HipHop draaide en onder andere Patsergedrag van Boef in mijn repertoire had, kreeg hij een idee voor mijn DJ naam. Ik heb de uitdaging aangenomen en sindsdien heb ik de artiestennaam: DJ Je Moeder.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn kinderen zijn ondertussen 22, 20 en 18 en zijn –uiteraard- zelfredzaam. Natuurlijk ondernemen we nog steeds activiteiten samen als gezin; hoewel dat in deze tijd best ingewikkeld is.

Verder kan ik ondertussen dagelijks sporten. Daar ben ik echt dankbaar voor. Ik moet zeker blijven oppassen met mijn rug maar fitness geeft mij, naast de dagelijkse meditatie, veel energie. Verder spreek ik, ook in deze tijd, nog steeds af met familie, vrienden en vriendinnen.

Voor het DJ’en ligt mijn focus op het zoeken van nieuwe muziek en het oefenen op mijn Pioneer-gear. In deze tijd is het onmogelijk om op te treden. Toch heb ik in de afgelopen 2 maanden, tot een paar dagen geleden, opgetreden in twee vestigingen van de sportschool TrainMore en in sportschool Sportcity Waterlooplein in Amsterdam. Maandelijks schrijf ik een muzikale column voor The Creators Company in Leiden. En natuurlijk maak ik regelmatig nieuwe mixen die ik plaats op mijn Mixcloud. Binnenkort start ik  bij het nieuw online radiostation: rmpstation.nl


Wat maakt jouw onderneming uniek?

Op mijn leeftijd is het best bijzonder dat ik DJ ben en ik word er gelukkig van! Op dit moment zie ik mijn WIA als een zegen en kan ik alle tijd aan muziek en de ontwikkeling van mijn skills besteden. In de zomer ben ik een podcast gestart die heet Muziek met Je Moeder. Ik interview muzikanten en anderen die werken achter de schermen in de muziekindustrie. Ondertussen heb ik acht afleveringen online staan. Mijn podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het is één groot avontuur! Ik laat alles over me heen komen en als ik hulp nodig heb dan vraag ik die.
Elke dag is anders.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Geen idee. Ik ben er vol overgave ingestapt. Natuurlijk is deze tijd een ramp maar ik maak er het beste van. En ik heb ’t best druk om te zorgen dat ik volgend jaar als DJ op niveau ‘mee kan draaien’ met de anderen in dit vak.

Wat is je toekomstvisie?

Als DJ Je Moeder draai ik op verschillende plekken. Denk aan grote festivals en evenementen over de hele wereld. Eén van mijn doelen is draaien op Lowlands. Met plezier zet ik jong en oud in beweging met mijn muziek en verbaas ik met mijn muziekkeus en technische skills. Ik zorg als DJ Je Moeder, zorgzaam als ik ben, voor een goede vibe op ieder evenement en festival!

Contactpersoon: Esther Goedvolk

Onderneming: Eigenwijzers – DJ Je Moeder

Website: www.djjemoeder.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!