Requerdos de Clara, geschenkpakketten zwangerschap verkoop

Wie ben je?

Sharlexa Winklaar, moeder van 11 jarige zoon Duron. Eigenaresse van Requerdos de Clara. Mijn bedrijf is als bijberoep, hiernaast werk ik nog 4 dagen p.w. in Amsterdam in de kinderopvang.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb veel opleidingen gevolgd, naast moeder zijn en heb heel veel werk ervaring met kinderen van 0-13jaar. Opleidingen zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening niveau 4 aan de HVA, waarvan de laatste opleidingen zijn van Pedagogische Coach en Babyspecialist. Ik ben nog werkzaam in de kinderopvang, over een jaar of twee hoop ik wat minder te gaan werken, om meer tijd te besteden aan mijn onderneming.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben een duizendpoot. Ik ben erg creatief en ben gul naar anderen toe. Social distancing of niet, in mijn naaste omgeving zijn er veel zwangeren. *glimlacht

Het zoeken naar producten waar de zwangere dame vrolijk van wordt, is  net een speurtocht. Heb je dan eindelijk wat spullen, Ben je toch niet heel tevreden. De producten zijn van max 3 a 4 stuks, saai gepresenteerd en enorm prijzig, in mijn ogen. Het leukste is dan voor mij om zelf producten samen te stellen en hiervan een geheel te maken.  De producten voor de baby en/of mom to be zijn het leukst denk ik om variatie te hebben dan altijd hetzelfde of een standaard luiertaart.

Dit is de reden waardoor ik Requerdos de Clara in het leven heb geroepen. Het is

Spaans voor geschenken van Clara.  

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ouder zijn combineer ik met de vader van mijn zoon, Als een tiener is hij echt actief en speelt graag bordspellen. Werken met kleine kinderen brengt een glimlach op mijn gezicht en laat mijn hartje smelten. Elke dag is anders en lach ik dagelijks om leuke momenten onderling of met de kinderen. Alle tijden daarbuiten , zet ik mij 1000% in voor mijn bedrijf. Het brengt mij vreugde want ik doe wat mij gelukkig maakt.           

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De manden of kratten (van materiaal rotan) die ik gebruik bij het samenstellen/maken van mijn geschenkpakketten kan je gebruiken voor je interieur of de babykamer. Ook krijgt de mom to be een kleine push present. Want zij verdient wel wat extra aandacht. De pakketten zijn vrolijk ingepakt en zeer divers qua inhoud. Hier kan ik gelijk mijn nieuw product vertellen , namelijk het MAMA VERWENPAKKET. Dit pakket kan gekocht worden voor alle moederfiguren in je leven , die je graag in de watten wilt leggen. Zoals jou mama, tante, oma, nicht, zus of vriendin zijn. Zij hoeft hiervoor niet zwanger te zijn. Op aanvraag maken wij ook tweelingpakketten.  Een baby is een geschenk, helaas niet voor iedereen haalbaar maar bij het zien of horen van een baby, wordt je wel vrolijk. Het brengt gelijk een grote glimlach op je gezicht.

    

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Tot nu toe niet, misschien is dit ook omdat ik startende ben. Ik kan het nog allemaal goed inplannen en uitvoeren. Nu met de Corona , is het een vraagteken voor alle (kleine) ondernemers hoe het verlopen zal. Het belangrijkste is om positief te blijven, en te geloven in jezelf. Jij bent het gezicht van je bedrijf. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik vind dit moeilijk om aan te geven, maar ik denk zodra het idee er was om gelijk in te schrijven bij KVK.

Wat is je toekomstvisie?

Poeh.. Dat zijn er veel. Plannen om een e-book, oppasboekje uit te brengen. Kinderboek schrijven en eventuele workshops geven om o.a. te inspireren bij het maken van dit soort pakketten.

Contactpersoon: Sharlexa Winklaar

Onderneming: Requerdos de Clara, geschenkpakketten
zwangerschap verkoop

Website: https://www.instagram.com/requerdosdeclara/?hl=nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!