Mooiedroom.nl & MDL!ght

Wie ben je?

Daphne van Dijk, 36 lentes jong. De mensen die mij goed kennen, zullen mij omschrijven als: energiek, enthousiast, gedreven, nieuwsgierig, benaderbaar, eerlijk, een beetje gek en een positivo. Ik vind humor heel belangrijk: ik geloof dat dat ook de sleutel is naar geluk. Geluk is voor mij ook mijn gezin: mijn man (ok, officieel aanstaande – want ik zou dit jaar gaan trouwen) en mijn zoontje Levi (7) en dochter Eva (3). En gelukkig word ik van beweging. Letterlijk en figuurlijk. Enerzijds door dit zelf regelmatig te doen (hardlopen, mountainbiken) en anderzijds door zaken die iemand aan het hart gaan een stap vooruit te brengen. 

 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ondernemend ben ik altijd al geweest, maar voordat ik met Mooiedroom en MDL!GHT begon heb ik 10 jaar gewerkt bij Radio538 / Talpa, in de rol van manager strategische partnerships. Voor mijn carrière bij Radio 538 heb ik nog een aantal jaar bij Wegener gewerkt.

 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming
gekomen?


Toen mijn zusje in 2010 plotseling overleed wist ik één ding zeker: don’t let your dreams be dreams. In dat licht richtte ik Mooiedroom.nl op. Ik had namelijk een mooie droom, een bedrijf oprichten met haar. Met Mooiedroom.nl help ik nu anderen hun dromen na te jagen. 

 

Bij de start van Mooiedroom.nl werd er bij iedere workshop een tastbare herinnering meegegeven in de vorm van een zelf ontworpen lamp. Mijn man is technisch ontwerper en samen maakten we de eerste variant. Het leek ons mooi om op deze manier de inhoud van de workshop top of mind te houden en ook de symboliek die erachter zat sprak ons enorm aan: hoe donker het ook is in jouw leven, er is altijd licht. 

 

Toen bleek, niet alleen de workshops vielen op, maar ook het zelfontworpen lampje. Aangezien niet iedereen een workshop kan en wil volgen en er met veel enthousiasme op de lampen werd gereageerd, gingen wij onze tweede droom achterna. MDL!GHT was geboren. We ontwerpen en produceren binnen dit bedrijf lampen met een gelimiteerde oplage in een door ons gekenmerkte stijl.. Inmiddels creëren wij vele lichtpuntjes: letterlijk en figuurlijk. We verspreiden zo haar lichtje over heel Nederland. 

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Er zijn een aantal zaken cruciaal. Met stip op 1; Doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt en dus zoveel als mogelijk elimineren wat energie kost. Daarnaast: vooruitdenken en plannen. En ook loslaten is cruciaal. Je zult, op sommige vlakken, wel moeten. 

 

Naast dat ik met veel passie tijd in beide bedrijven investeer, werk ik bovendien als innovatiemakelaar bij de KNVB. Ik ben daar verantwoordelijk voor het runnen van #11, de voetbal innovatiehub van de KNVB. Een bewuste keuze om onderdeel te zijn van een dynamische omgeving, met veel stakeholders. Iets wat in de eigen bedrijven minder het geval is.

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Laten zien dat iedere negatieve ervaring kan leiden tot iets positiefs. Verandering is voor mij de enige vooruitgang. Bouwen aan een positieve toekomst, of dit nu zakelijk is of privé. Ik ben ervan overtuigd dat ondernemen de wereld beter maakt: door te dromen met een doel, kun je verandering in levens en organisaties brengen. Dit doe ik in mijn eigen bedrijf, waar ik mensen help hun dromen na te jagen op het moment dat ze deze uit het oog zijn verloren. En bij de KNVB waar ik door het bouwen van een netwerk met het bedrijfsleven en de wetenschap, innovatie in dit gesloten bolwerk wil realiseren. Juist als vrouw in een mannenwereld. Ik wil het negatieve ombuigen naar iets positiefs.

 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, ik hoop altijd dat de mensen waarmee ik samenwerk, dezelfde drive, energie en eerlijkheid hebben als ik heb. Misschien naïef dat te denken, want dat is natuurlijk niet altijd zo… 

 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mijn nachtmerrie is uitgemond in een mooie droom. Maar als ik één ding over kon doen, dan zou mijn zusje dit bedrijf gewoon samen met mij moeten leiden. Zij zou naast mij moeten zitten. Zij zou met mij de inhoud van de workshops moeten discussiëren en de website moeten aanpassen. Dat maakt het ook zo dubbel. Het is heel mooi dat ik nu deze droom leef. Maar des te wranger dat zij hier helemaal niets van meekrijgt. 

 

En ok, inhoudelijk: minder kritisch zijn naar mezelf en niet altijd willen streven naar perfectie. Soms is goed ook goed genoeg. Ik kijk gevoelsmatig altijd met 2 paar ogen. Ook die van haar. 

 

Wat is je toekomstvisie?

Heel cliché, maar ik wil gezond en gelukkig oud worden en blijven doen wat ik nu doe. Zorgen voor verandering, verlichting en verbinding. Ik ben ervan overtuigd dat we steeds meer toe gaan naar een deeleconomie. Waarin verbindingen belangrijker zijn dan ooit is. Of dat nu met jezelf is, met je naasten of met (zakelijke) partners. En in alle drie de gevallen kan ik daar een steentje aan bijdragen.

Contactpersoon: Daphne van Dijk 

Onderneming: Mooiedroom.nl & MDL!GHT 

Website: www.mooiedroom.nl & www.mdlight.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!