Virtueel Assistent Zuidplas

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Eline van Buuren (39), vrouw  en meewerkend partner van een ondernemer in de bloemendetailhandel én zelfstandig VA. Samen hebben we een prachtige dochter van 5, die net zo eigenwijs is als wijzelf. Ik heb een passie voor paarden en ben gek op Franse stinkkaasjes. Breed geïnteresseerd en positief ingesteld. Ik geniet van de kleine dingen!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Jarenlang ben ik zoekende geweest naar wat ik in mijn werk nou eigenlijk het leukste vond. Diverse branches zijn voorbij gekomen: een internationaal bedrijf in gokkasten voor casino’s, hoorapparaten, vorkheftrucks, fietsen en bewindvoerders; overal was ik de regelneef op het gebied van management- en marketingondersteuning. Naast mijn vaste werk was ik ook jarenlang actief als freelance instructeur en gaf ik paardrijles. Ik leerde mensen en paarden beter met elkaar communiceren, doordat ik mensen bewust maakte van het spiegel effect dat paarden hebben.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Pas de laatste jaren werd ik me ervan bewust dat ik vooral geniet van de diversiteit in werkzaamheden. Ik hou ervan als mensen blij worden van wat ik voor hen doe of wanneer ze iets van mij leren. En ik hou graag de regie, op mijn eigen werkzaamheden en op mijn eigen leven. In 2011 ben ik bij mijn man gestart als meewerkend partner in onze bloemenspeciaalzaak, daarnaast werkte ik parttime (24u/week). Totdat ik in 2019 mijn baan verloor, doordat de start-up waar ik werkte niet van de grond kwam. Toen heb ik alles even op een rij gezet en besloten om als Virtueel Assistent aan de slag te gaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is meer dan eens een uitdaging. Maar ik probeer me aan mijn weekplanning te houden en vooral te werken als mijn dochter op school zit of in bed ligt. Dat is ook het fijne van ZZP-er zijn: ik kan mijn eigen planning maken. Hoewel drukte in onze bloemenwinkel nog wel eens roet in het eten gooit. Dan zijn opa en oma een uitkomst!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ikzelf! De ervaringen als meewerkend partner en uit mijn diverse werkervaring kan ik ook bij mijn klanten inzetten. Daarnaast kan ik me erg makkelijk inleven en inlezen in een branche en is mijn betrokkenheid bij mijn klanten groot. Dat betekent ook dat ik voor mijn klanten veelzijdig inzetbaar ben en op diverse vlakken werk uit handen kan nemen. Echt die duizendpoot die iedereen wel kan gebruiken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De administratieve regeldruk is groot. Dat valt voor mijn eigen bedrijf nog wel mee, maar in het bedrijf van mijn man is dat aanzienlijk.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?


Niets. Dat wat ik tot op heden heb bereikt is fantastisch en dat is doordat ik doe wat ik doe. Wel zou ik graag wat vaker willen sparren met collega’s, maar door de Corona maatregelen en beperkingen is dat er niet zo van gekomen.

Wat is je toekomstvisie?

Graag blijf ik balans houden tussen mijn privé, mijn VA werkzaamheden en het ondersteunen van mijn man. Ik vind het fantastisch om klanten te helpen in onze winkel, de mooiste bloemcreaties te maken en te decoreren en etaleren. Door dat af te wisselen met mijn eigen ‘kantoorwerk’ blijf ik geïnspireerd en gemotiveerd. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat onze dochter onze persoonlijke aandacht krijgt en kan ontdekken en ontwikkelen.

Contactpersoon: Eline van Buuren

Onderneming: Virtueel Assistent Zuidplas

Website: www.vazuidplas.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!