Empowerment4You

Wie ben je?

Mijn naam is Josefien en het meest kenmerkend aan mij is mijn positiviteit, mijn empathie en mijn doorzettingsvermogen. Ik ben de moeder van Julian* & Milan en de partner van Peter. We wonen in het noorden van het land, in de mooie provincie Groningen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In mijn puberteit werd er een auto immuunziekte gediagnosticeerd die zich manifesteerde in mijn ogen. Ik was in no-time met mijn linkeroog blind en mijn rechter leek daar snel achteraan te gaan. Om die reden vond ik het erg lastig om een studie te kiezen. (Het zicht in mijn rechteroog is gelukkig grotendeels behouden gebleven).

Uiteindelijk heb ik verschillende opleidingen gevolgd waarna ik als receptioniste/telefoniste aan het werk ben gegaan. Tijdens mijn functie als receptioniste/telefoniste raakte ik in verwachting van mijn oudste zoon Julian*, die helaas levenloos geboren is. Na zijn verlies ben ik ruim een jaar bij huis geweest waarna ik in verwachting raakte van Milan.

Dolgelukkig was ik met mijn mannetje en toch wilde ik ook graag iets voor mezelf doen. Eerst ben ik als vrijwilligster en gastouder aan het werk gegaan.

In 2013 ben ik gescheiden waarna ik besloot om een re-integratie traject te bewandelen. Dankzij dit traject heb ik verschillende werkgevers gehad waar ik als administratief medewerkster aan het  werk ben geweest. In oktober 2019 werd mijn contract niet verlengd en dát zag ik als kans om voor mezelf te beginnen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb voor het ondernemen gekozen zodat ik kan doen wat ik wil, wanneer ik wil, waar ik wil en met wie ik wil. Bovendien geeft het enorm veel vrijheid én positieve energie als ik kan doen waar ik blij van wordt en tevens de wereld een beetje mooier mag maken.

In mijn laatste baan ontstond het idee om voor mezelf te beginnen nadat ik zelf stappen had genomen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik merkte namelijk dat ik vastliep in een aantal zaken en heb toen een coach in de arm genomen. Ik verlangde naar een zelfverzekerd, krachtig en gelukkig leven vanuit een basis van zelfliefde en toen ik dat eenmaal had gevonden wilde ik niet anders. Ik had alleen te leren HOE ik dat kon doen. En dát weten is iets dat ik elke vrouw gun!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk thuis en heb geleerd om prioriteiten te stellen. Ik heb alle tijd en vrijheid om mijn eigen dagindeling te maken. En ik kan je zeggen dat ik dat héérlijk vind!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn eigen (levens)ervaring, mijn verbindingskracht en mijn positiviteit maken mijn onderneming uniek.  Net als mijn motto:  ‘Jij bent perfect imperfect en dát maakt jou zo prachtig uniek!’

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, het werken aan mijn zichtbaarheid & de saleskant. 80% van mijn tijd mag ik in de beginfase steken in zichtbaarheid & sales en laat dát nou net een kant zijn die ik minder leuk vind. Met name offline netwerken vind ik erg uitdagend. Ik groei hiermee wel als persoon en realiseer me: ‘every new level a new devil.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets. Ik ben precies waar ik moet zijn. Mijn onderneming is een verlengde van mij en hoe meer ik groei, hoe meer mijn bedrijf groeit. Het is een proces van (persoonlijke) ontwikkeling en daarin zou ik niets anders willen doen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zie de toekomst van mijn bedrijf rooskleurig in. Ik sta sinds mei 2020 ingeschreven bij de KvK en ik maak grote stappen. In de toekomst heb ik mensen in dienst omdat mijn bedrijf enorm is gegroeid. Ik heb een passieve inkomstenstroom van online diensten, organiseer ik events, ben ik spreker, inspirator en coach ik door heel Nederland vrouwen naar een stevige basis van zelfliefde waardoor ze zich zelfverzekerd, krachtig & gelukkig voelen.

Contactpersoon: Josefien de Vos
Onderneming: Empowerment4You
Website: www.josefiendevos.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!