Equine Business Babes

Wie zijn jullie?

Hi, wij zijn Wendy en Monique en wij runnen samen Equine Business Babes.

Wat hebben jullie gedaan voor jullie begonnen met ondernemen?

Wij zijn allebei ondernemer sinds onze early twenties. Beide in de paardenbranche. Wendy heeft een fokkerij (Waalsehoeve) en Monique coacht ondernemende vrouwen en moeders op en naast paarden (PK4You). Na een fijne samenwerking binnen de hippische sportbond besloten we samen te gaan ondernemen.

Waarom hebben jullie voor het ondernemen gekozen en hoe zijn jullie op het idee van de onderneming gekomen?

We hebben beide geen ouders die een paardenachtergrond hebben, maar wij wilden wel echt verder binnen onze passie en hebben daar een duidelijke visie in. Een eigen onderneming was voor ons een droom, die we waargemaakt hebben. Dit is iets waar we nu mensen, die dit ook willen of die struggles hebben binnen hun onderneming, in coachen.

Hoe combineren jullie het ondernemen met alle andere activiteiten op de dag?

Ons leven is verweven met onze onderneming. Het is iets waar wij veel energie van krijgen. Monique:’ik combineer het ondernemen met mijn gezin. Ik zie dat de mogelijkheid van zelf het pad en de werktijden bepalen een groot voordeel is voor mijn planning.’

Wendy:’mijn onderneming is mijn leven, ik woon bij het bedrijf en plan mijn andere activiteiten in rondom mijn werkzaamheden voor het bedrijf’.

Wat maakt jullie onderneming uniek?

De kracht van de samenwerking maakt dat wij ondernemers op alle vlakken kunnen ondersteunen. Equine Business Babes staat echt voor verbinding, elkaar inspireren en motiveren. Samen weet en zie je zoveel meer. Binnen onze branche is samenwerking echt nog aan het ontwikkelen en met onze persoonlijke aanpak zijn wij vooruitstrevend en succesvol hierin.

Is er iets binnen het ondernemen dat jullie hebben onderschat?

Toen wij begonnen met onze eerste onderneming hadden we de impact van het alleen alle verantwoordelijkheden dragen onderschat. Dit is iets waarin we elkaar konden supporten en we zijn ook erg trots dat we dit nu aan andere ondernemers kunnen bieden.

Als jullie 1 ding over konden doen sinds jullie zijn begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder lang alleen blijven strugglen en dus eerder hulp zoeken. Het vragen van hulp is juist een kracht en zorgt dat jij en je onderneming alleen maar kan groeien. Het is best spannend om dat te doen, maar we zien nu achteraf pas wat het effect is.

Wat is jullie toekomstvisie?

In deze tijd is dat lastig in te vullen. We zouden graag weer starten met het organiseren van het Hippische Ondernemers Cafe en andere initiatieven om de krachten te bundelen. De energie, die je aan elkaar geeft is van onschatbare waarde. We gaan Equine Business Babes verder laten groeien met de events, zodra dit weer mogelijk is. Het vergroten van de samenwerking en inspiratie bieden aan ondernemers is wat onze passie is. In onze toekomstdroom ontwikkelt Equine Business Babes tot een persoonlijke, verbindende en innovatieve partner voor hippische ondernemers.

Contactpersoon: Wendy Plomp en Monique Hijdra
Onderneming: Equine Business Babes
Website: www.equinebusinessbabes.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!