NANDA, Body Brain & Mindset

Wie ben je?

Wat een mooie vraag. Deze vraag lijkt zo vanzelfsprekend maar is het helemaal niet. Jouw eigen geluk en succes start bij deze vraag. Wie ben jij in de basis? En het mooie is dat met de juiste mindset je blijft veranderen en ontwikkelen door de jaren heen. Mijn naam is Nanda en ik ben ontzettend gelukkig met mijn man en prachtige zoon van 6 jaar. Ik ben geboren in Rotterdam, de niet lullen maar poetsen mentaliteit heeft mij veel gekost maar ook ontzettend veel gebracht. Ik heb hier nu een mooie balans in weten te vinden. Ik ben een ontzettende gedreven en gepassioneerde ondernemer met oog voor de ander en ik wil graag bijdragen om jullie leven, jullie wereld en DE wereld een stuk mooier te maken.

Ik heb al veel van de wereld gezien en kan ontzettend genieten van reizen en lekker eten. Onbevangen het avontuur tegemoet treden, de natuur, niet bang voor een uitdaging en genieten van lieve familie en vrienden om mij heen, dan ben ik op mijn best.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Heel veel wijze lessen geleerd, veel gereisd en ik heb mezelf ontzettend ontwikkelt de afgelopen jaren op alle mogelijke vlakken. Dat maakt mij nu de vrouw en de ondernemer die ik nu ben.

Ik kom uit de HR wereld, ik ben afgestudeerd in Human Resource Management met 2 extra specialisaties: coaching en psychologie. Vier jaar geleden ben ik met mijn gezin naar Aruba vertrokken. We wilden graag uit de ratrace stappen, meer tijd samen als gezin, een andere omgeving en avontuur. Op Aruba ben ik me blijven ontwikkelen en heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals de opleiding tot Certified Interrogation Expert (voor lichaamstaal), Vitaliteitscoach, opleidingen op het gebied van Breinkennis, Mindful Analysis online coaching en nu ben ik bezig met de opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut. Ik geloof dat alles verband heeft met elkaar, ik geloof in een holistische aanpak.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn ondernemersplannen zijn ontstaan op Aruba. Voordat we naar Aruba vertrokken heb ik 2 zware burn-outs gehad. Door meerdere opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kwam ik erachter dat ik niet graag in een hokje wordt geduwd, ik moet mijn creativiteit kwijt kunnen en ik hou ervan om mezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te ontdekken. Deze vrijheid heb ik nodig om mezelf en gelukkig te kunnen zijn. Ik heb ook echt de natuur en het reizen nodig om te blijven ontwikkelen. Ik heb heel veel harde lessen moeten leren en geïnvesteerd in opleidingen om te ontdekken wie ik écht ben en waar ik gelukkig van wordt. Deze lange weg wil ik anderen besparen en daarom heb ik de brainbody-focus methode™ ontwikkeld. Ik zie om me heen zoveel mensen die in dezelfde ratrace zitten als waar ik vroeger in zat en tegen dezelfde dingen aanlopen en dat raakt me. Ik gun iedereen een gelukkig, energiek en succesvol leven en zo is NANDA Body Brain en Mindset ontstaan.  

Wat mij ook heel erg raakt is hoe we omgaan met de aarde en wat de gevolgen daarvan zijn. Ik wil meer bewustwording creëren dat we samen meer moeten doen om de aarde ‘draaiende’ te houden.

Ik ben ervan overtuigd dat als jij gelukkig bent met jezelf en met je leven, dat je meer open staat voor je omgeving en voor anderen.

Pas dan heb je namelijk ruimte en de rust van binnen om verder te kijken dan alleen je eigen wereld.

Dat is een mooi en waardevol gevolg van mijn trainingen en traject. Daarmee vergroot je je eigen geluk en dat van een ander, want er is dagelijks interactie met anderen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik kan goed plannen, prioriteiten stellen en de afgelopen jaren heb ik heel goed ‘nee’ leren zeggen. Of anders gezegd, ik heb geleerd om ‘ja’ tegen mezelf te zeggen. Ik heb een zoon van 6 jaar en ik maak het mogelijkheid om mijn werk te combineren met mijn gezin. Dat is voor mij echt vrijheid. Ik ben ontzettend dankbaar dat geen keuze hoef te maken en al mijn aandacht, liefde en energie in zowel mijn gezin als onderneming kan stoppen.

Ik sport en beweeg ook heel graag, en dit combineer ik dan ook weer door bijvoorbeeld iedere dag, weer- of geen weer mijn zoon met de fiets naar school te brengen. Zo fiets ik al een uur per dag. En nu met de corona maatregelen mag je niet bij het sporten van je kind aanwezig te zijn. Als hij op zwemles is of zijn andere sport dan benut ik die tijd door te gaan hardlopen of wandelen. Ook met boodschappen halen en eten maken maak ik het mezelf makkelijker door zo veel mogelijk wekelijkse boodschappen te doen en te mealpreppen. Als ondernemer en moeder is mijn tijd heel kostbaar en het is aan mij om hier zo creatief mogelijk mee om te gaan.

Maar bovenal luister ik naar waar ik behoefte aan heb die dag. Waar heb ik zin in, wat wil ik en wat kan vandaag? Ik zorg goed voor mezelf want mijn onderneming, dat ben ik!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie van oorzaak & gevolg en van Brain & Body is wat NANDA Body Brain en Mindset uniek maakt. We starten met het aanpakken van de oorzaak want alleen op die manier kan jij duurzame veranderingen aanbrengen. We gaan terug naar de kern, naar jezelf. Door meer inzicht in de werking van je brein, ga jij grote en blijvende veranderingen aanbrengen bij jezelf.

Daarnaast kijken we ook naar je lichaamstaal, je houding en de omgeving.

Ik leer je ook om anderen beter te begrijpen en doorgronden om zo effectiever te worden met je eigen gedrag in relatie tot anderen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee ik zie het als één groot avontuur. Ik wist dat er veel bij kwam kijken en dat je moet investeren in je bedrijf. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, het automatiseren van je website of de boekhouding, ik investeer om zo te blijven groeien. Ik probeer ook niet alles alleen te doen, ik geloof in samenwerkingen en dat je van elkaar kan leren. Dat vindt ik ook het leuke aan ondernemen, de vrijheid om te kiezen met wie je werkt en wat je missie is, dat je elkaar als ondernemers helpt en dat je regelmatig uit je comfortzone moet om je doel te bereiken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks eigenlijk, en dat is het mooie van ondernemen. Je stuurt steeds bij en kijkt iedere keer wat anders of beter kan. En dat zul je altijd houden, dat is ook goed. Dat houdt je scherp en creatief. Als ik eerder was begonnen met ondernemen had ik niet geweten wat ik nu weet en was ik nu niet de vrouw die ik nu ben. Je leert alleen van je eigen fouten. Dus ik ‘probeer’, ‘stuur bij’ en ‘leer’ als iets niet lukt en ik vier mijn successen die wel lukken.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil zo veel mogelijk mensen helpen om een gelukkig, gezond en stressvrij leven te leven.

Ik geloof echt dat als jij zelf in balans bent dat je dan ook meer oog hebt voor anderen en voor de wereld waarin we leven.

Het raakt me om te zien hoe we soms met elkaar en met de natuur omgaan.

Het raakt me om te zien dat we onszelf en de aarde uitputten.

Als we begrijpen hoe onze hersenen werken en we meer leren over lichaamstaal begrijpen we elkaar beter en waar onze overtuigingen vandaan komen, daar komen dan zulke mooie en waardevolle gesprekken uit. Samen kunnen we tot grote dingen komen. Samen kunnen we de balans in onszelf en in de wereld herstellen.

En zo is het cirkeltje rond. Want we hebben elkaar nu eenmaal nodig, we hebben dagelijks interactie met elkaar op de een of andere manier. En we hebben de natuur nodig om te (over)leven.

Contactpersoon: Nanda Coenen
Onderneming:  NANDA, Body Brain & Mindset
Website: www.nanda.nu

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!