Pink Unicorn

Wie ben je?

Ik ben een tech ondernemer in Virtual en Augmented Reality oplossingen en ben (single) moeder van 3 kinderen

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik was in loondienst bij verschillende uitzendbureaus. Ik ben begonnen als vestigingsassistente en heb daarna vooral als vestigingsmanager gewerkt waarbij ik voor 75% verantwoordelijk was voor sales, nieuwe klanten binnenhalen vind ik het allerleukst.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik kwam via via in aanraking met Virtual en Augmented Reality en dat vond ik zo gaaf dat ik voor mezelf ben begonnen. Ik was al te vaak van contract naar contract gegaan in de uitzendbranche en kon niet zo goed overweg met mijn leidinggevenden, dus dan is de baas worden de beste oplossing!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik onderneem zo ongeveer het grootste gedeelte van de dag. Mijn kinderen zijn 21, 24 en 26 dus die hebben niet altijd meer mijn verzorging nodig. Ik kan mijn eigen tijd inplannen dus zo kan ik alles combineren. Ik werk vaak de weekenden door zodat ik doordeweeks eens vrij kan nemen voor sauna oid. Voordeel is dan dat het niet zo druk is.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ten eerste ben ik een vrouw in tech. Daar zijn er (helaas) nog niet zoveel van. Daarnaast ben ik een echte sales dame en een verbinder dus veelal op de voorgrond bezig. We doen de hele customer journey van workshops (vanwege Covid webinars) conceptontwikkeling, software development, hardware advies en implementatie en training. Ik begeleid de klant in elk onderdeel waardoor het persoonlijk contact intensief is.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja zeker, ik dacht dat NL wel iets innovatiever zou zijn op mijn vakgebied maar dat valt best tegen. Omdat ik zelf de sales doe hoor ik ook vaak nee en duren trajecten vaak heel lang. Voor iemand die zo positief ingesteld is als ik met weinig geduld is dat een behoorlijke uitdaging 😊 Maar als je in jezelf gelooft dan komt het goed en momenteel ben ik bezig met mooie projecten die het verschil gaan maken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets! Ik heb van alles geleerd en wat ik doe en hoe ik het doe past bij mij.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil gezien worden als de betrouwbare partner op het gebied van VR en AR en meer bedrijven (wereldwijd) en hun gebruikers het voordeel laten ervaren van deze technologieën.

Contactpersoon: Danielle ter Haar
Onderneming: Pink Unicorn
Website: www.pinkunicorn.tech

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!