VEVE coaching

Wie ben je?

Ik ben Valerie, geboren en getogen in Den Haag en ben groot geworden tussen drie oudere broers. Toen ik 8 jaar oud was, begon ik met paardrijden. Sindsdien is mijn liefde voor deze fantastische dieren nooit meer weggegaan. Inmiddels ben ik 32 jaar oud en woon ik met heel veel plezier in de omgeving van Delft en houd ik (naast de paarden) ook erg van reizen, motorrijden en lezen.

Nadat ik in 2015 zelf met een burn-out een half jaar uit de running was en een jaar later door een life event weer een half jaar in de ziektewet zat, wist ik dat het roer om moest. Ik heb door die gebeurtenissen, de juiste en intensieve hulp en de paarden ontzettend veel geleerd over mezelf. Ik ben met VEVE coaching gestart, omdat ik graag zoveel mogelijk professionals wil inspireren en laten inzien dat jijzelf de keuze hebt om te doen wat jouw passie is en de beste versie van jezelf te worden. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen heb ik tien jaar in loondienst bij verschillende werkgevers gewerkt. Al mijn gehele werkende carrière komt naar voren dat ik graag mijn kennis en ervaring wil delen en anderen wil helpen en verder brengen. Naast mijn HBO-studie gaf ik bijles en huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren en heb ik lessen in stijldansen verzorgd op een dansschool. Toen al bleek dat anderen begeleiden en hen vooruitgang gunnen mijn passie is.
Ik heb werkervaring binnen het HR-vak, arbeidsrecht, arbeidsbemiddeling, re-integratie en coaching. Met mijn brede HR-achtergrond en persoonlijke ervaringen weet ik maar al te goed wat het belang is van gemotiveerde en gezonde werknemers binnen een organisatie.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Om zelf te gaan ondernemen is geen gekke keuze voor mij: ik kom uit een ondernemersfamilie, heb HBO Bedrijfskunde gestudeerd met een minor ‘Ondernemerschap’ en loop al mijn hele leven met het idee ‘iets voor mezelf te willen’ rond. De reden dat ik voor het ondernemen heb gekozen is omdat ik iets unieks wilde gaan doen; persoonlijke coaching, met behulp van paarden. Mijn grootste passie en mijn drive om anderen te helpen, dat te doen wanneer en hoe ik dat wil, is voor mij dé perfecte combinatie!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door heel goed te plannen! Door afspraken en taken vooruit te plannen, vrije dagen/dagdelen ook vooruit te plannen en ook vooral qua tijd niet te krap te plannen. Ik ben er gaandeweg achter gekomen dat sommige dingen gewoon heel veel tijd kosten. Ik probeer iedere dag op hetzelfde tijdstip op te staan en op tijd mijn ontspanning te pakken; regelmaat en rust is belangrijk voor mij om zo het optimale uit de dag te halen en alles te doen wat ik wil doen op een dag.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt is dat ik met schitterende dieren samenwerk om zo op een heel effectieve en bijzondere manier professionals te kunnen helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk om de wereld een beetje mooier te maken en ben ik met ondernemen begonnen om nog meer het dierenwelzijn op deze wereld te verbeteren.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Jazeker! Ik ben om heel eerlijk te zijn mezelf al een aantal keren tegen gekomen. Van nature ben ik introvert en ik vind het belangrijk om juist een ander in de picture te zetten. Online zichtbaarheid en daarmee de marketing & sales-kant vind ik lastig in mijn vakgebied. Enerzijds plaats ik geen foto’s, reviews of andere persoonlijke zaken van mijn clienten waarmee ik mijn business kan profileren. Daarnaast vind ik ook dat het tijdens mijn coaching niet om mij gaat, maar juist om de ander en dat is de reden dat ik het lastig vind om over mezelf berichten op social media te plaatsen. Oftewel, ik probeer er een goede balans in te vinden en hierin dicht bij mezelf te blijven. En als iemand nog advies hierin heeft, hoor ik dat uiteraard graag! 😉

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dat ik veel eerder had moeten beginnen!

Ik zou niets over willen doen. Zoals ik net al zei ben ik mezelf al een aantal keren tegen gekomen. Ik vind het ondernemen één grote leerschool, een fantastische weg die ik ben ingeslagen en ik leer mezelf nog beter kennen! Ik maak mijn keuzes op basis waarvan ik denk dat ze op dat moment het beste zijn en ik leer ervan als het minder goed uitpakt. Een volgende keer dus anders doen. Iets over willen doen of spijt hebben van iets, heb ik dus niet: ervan leren en weer door!

Wat is je toekomstvisie?

Naast dat ik professionals wil helpen, heb ik een op zijn minst net zo’n grote drang om het dierenwelzijn op deze wereld te verbeteren. Waarom? Omdat dieren vaak niet die keuze kunnen maken voor een ander leven.

Het gaat me enorm aan het hart wanneer dieren worden gebruikt voor het toerisme of entertainment, wanneer (door onwetendheid) dieren worden mishandeld, ondervoed of slecht worden verzorgd. Ook vind ik het schrijnend dat er bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid pluimvee onder erbarmelijke omstandigheden wordt gefokt en getransporteerd naar het slachthuis.

Ik doneer aan World Animal Protection en Stichting Brooke en ik probeer mijn steentje bij te dragen door geen vlees te eten. Tevens komt mijn kat Thomas uit het asiel.

Met de oprichting van VEVE coaching hoop ik nog meer het dierenwelzijn te kunnen verbeteren. Dat doe ik door 2,5% van iedere factuur te doneren aan dierenwelzijnsorganisaties. Mijn grootste wens is het creëren van een plek waar ik zelf meer afgedankte dieren kan opvangen en verzorgen. 

Contactpersoon:  Valerie Elsing
Onderneming: VEVE coaching  
Website: www.vevecoaching.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!