Lekker Cheesy

Wie ben je?

Tamara Noordermeer, 28 jaar oud. Een fulltime cheeselover en lekkerbek. Ik ben eigenaresse van een kaasspeciaalzaak en sinds kort ook van mijn eigen foodblog, over kaas dus.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen heb ik de opleiding dierenarts-assistente, kynologisch instructeur en dier- en veehouderij gevolgd en met succes afgerond. Na mijn studie heb ik kort gewerkt als accountmanager, maar ben al snel begonnen met mijn eigen kaasspeciaalzaak.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb tijdens mijn studies altijd bij een kaasspeciaalzaak gewerkt uit dezelfde keten. Na mijn opleiding heb ik contact gehouden met de franchise en zo is het balletje verder gaan rollen. De winkel waar ik nu sta is erg rustig, maar dat bood ook kansen voor mijn foodblog. Ik wilde nog meer leren over kaas, maar ook over koken, fotograferen en de verhalen achter de producten. Veel klanten in de winkel vroegen ook om kleine beetjes kaas voor recepten en zo ben ik de eerste recepten gaan verzamelen voor de foodblog.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Plannen en prioriteiten stellen haha. Het blijft altijd wel een lastige hoor! Vaak komen de ideeën voor de blog als ik in de winkel bezig ben. Dan schrijf ik ze op in mijn bullet journal voor later. Vooral die bullet journal heeft mij heel veel rust en overzicht gegeven! En ik kan er ook nog eens mijn creativiteit in kwijt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Er zijn ontzettend veel foodblogs te vinden op internet, maar niet één die zich specifiek richt op kaas. Ik schrijf recepten waarin kaas wordt verwerkt, over de verhalen achter de kazen en toffe boerderijen, restaurants of kaasspeciaalzaken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alles wat erbij komt kijken. Het is niet alleen het idee van de onderneming zelf. Maar ook de administratie, het netwerken, sociale media en marketing. En waarschijnlijk vergeet ik nog een hoop! Ik wil altijd heel graag alles zelf doen, maar gelukkig krijg ik ook hulp van buitenaf en dat scheelt echt. Persoonlijk denk ik dat de grootste struggle voor mij is geweest de online zichtbaarheid. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Rustig aan doen! Daar ben ik nog steeds niet zo goed in haha. Ik wil het liefst alles tegelijkertijd doen en leren en het moet ook nog eens in één dag perfect zijn. Iets meer rust nemen, plannen, kijken en focussen had een hoop ellende bespaart misschien. Aan de andere kant heeft dat enthousiasme mij ook gebracht waar ik nu ben en daar ben ik ook heel dankbaar voor.

Wat is je toekomstvisie?

Ik hoop dat consumenten kaas gaan zien als meer dan alleen die plak op de bruine boterham. Kaas kan zoveel smaak en variatie brengen aan gerechten. Je hoeft direct geen zout meer aan je eten toe te voegen, want daar zorgt de kaas ook voor. Daarnaast zou het prachtig zijn als mensen zich meer bewust zijn van het verhaal achter de producten, want er zit zoveel liefde en werk in gestopt. Dat maakt dat ik dit product altijd zo mooi vind om mee te werken. Met alle recepten die ik verzamel zou ik ook heel graag een kookboek willen uitbrengen, om mensen op deze manier hiervan bewust te maken.

Contactpersoon

Tamara Noordermeer

Onderneming

Foodblogger

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!