Glow

Wie ben je?

Ik ben Myrte: founder van Glow. Glow is mijn meer-dan-alleen-een-webshop met producten die jouw wereld een beetje mooier maken, zónder diezelfde wereld aan de achterkant af te breken. Producten die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn, 100% vegan friendly, maar dan wel stijlvol met een natural vibe en zonder het geitenwollensokkengevoel.

Ik ben moeder van twee kindjes en zij zijn voor een groot deel de drive achter mijn keuzes voor een gezondere en duurzame lifestyle. Voor mijn eigen gezondheid en die van hun, maar ook voor de wereld waar ze in opgroeien.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met mijn webshop heb ik 10 jaar gewerkt als jurist, iets heel anders dus. Ik ben gestart met een webshop naast mijn baan. Maar na de geboorte van mijn zoontje heb ik ontslag genomen en ben ik fulltime gaan ondernemen. Destijds een spannende keuze, maar wel een waar ik nooit spijt van heb gehad.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Gedreven door de wens om zelf iets op te zetten en te ondernemen op mijn eigen voorwaarden, opende ik een webwinkel die inmiddels is uitgegroeid tot het Glow platform, bestaande uit een eigen (kleding)label, een webshop met duurzame, eerlijk geproduceerde en vegan friendly producten en een online community.

Om de vraag te beantwoorden hoe ik op het idee van mijn huidige onderneming ben gekomen, moet ik eerst een stukje voorgeschiedenis geven. Ik was ondernemer en moeder en terwijl mijn onderneming groeide, veranderde de manier waarop ik in het leven stond en naar de wereld keek. Ik ging andere keuzes maken voor mezelf en voor mijn gezin. Ik werd me steeds meer bewust van de voorgeschiedenis van bepaalde producten, die helaas lang niet altijd eind-goed-al-goed is, de chemicaliën waar we dagelijks mee in aanraking komen en het feit dat deze een grote invloed hebben op onze gezondheid. In plaats van producten zonder veel nadenken in het winkelmandje gooien, ging ik steeds bewustere keuzes maken bij elke aankoop die ik deed.

Ik stond voor een keuze: stoppen met de webshop of deze ombuigen naar een platform dat wel representeert hoe ik nu in de wereld sta. Niet omdat ik nou zo nodig de activist uit wil hangen (of misschien toch wel een beetje ;-)), maar juist omdat ik mensen wil laten zien dat het ook anders kan: dat wie een mooiere wereld wil, nog steeds mooie producten kan kopen. Maar dan wel eerlijk gemaakt, vrij van chemicaliën en zonder dierenleed. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dit vind ik juist het grote voordeel van ondernemen. De vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer ik werk. Ik werk dan ook (zoveel mogelijk) onder schooltijd. Op deze manier kan ik er zijn voor de kinderen en tegelijkertijd aan mijn bedrijf bouwen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik wil laten zien dat het anders kan: dat wie een mooiere wereld wil, nog steeds mooie producten kan kopen. Zónder dat geitenwollensokkengevoel dat ik zelf zo vaak kreeg toen ik mijn zoektocht naar duurzaamheid net begon. Oftewel: dezelfde mooie producten, met een natural vibe, maar dan eerlijk gemaakt, vrij van chemicaliën en zonder dierenleed. 

Glow is meer dan alleen een webshop: het is een plek waar mensen met een gelijke mindset samenkomen om informatie en ideeën te delen en de verbinding met elkaar op te zoeken. Want wie bewuste keuzes maakt, verandert meer dan alleen koopgedrag. Ik heb zelf gemerkt dat als je andere keuzes wilt gaan maken het in het begin een beetje een eenzame weg kan zijn. Als de mensen om je heen niet begrijpen waar jij je nu eigenlijk zo druk om maakt. Ik wil een omgeving creëren, waar deze vrouwen zich welkom, begrepen en gesteund voelen in de keuzes die maken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Jazeker! Hoewel ik heel erg houd van de vrijheid van het ondernemen en de mogelijkheid mijn bedrijf in te richten op een manier die bij mij past vind ik het soms ook wel een hele uitdaging. Ik ben overal verantwoordelijk voor en elke beslissing hoe groot of klein ook ligt bij mij. Hoewel ik inmiddels een aantal fijne mensen om me heen verzameld heb, die me enorm helpen, moet ik uiteindelijk toch altijd zelf de knoop doorhakken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Misschien een beetje cliché, maar ik geloof dat in elke fout een belangrijke les zit. Terugkijkend had ik heel veel dingen anders kunnen doen. Vanaf het begin is het ondernemen voor mij één grote reis geweest, een avontuur kan ik wel zeggen. Waarvan ik geen idee had waar ik eigenlijk aan begon. Ik heb heel veel geleerd, met vallen en opstaan. Maar elke fout die ik heb gemaakt (en dat zijn er heel wat) en opnieuw proberen ben ik uiteindelijk gekomen waar ik nu ben. En heb ik met Glow iets gecreëerd waar ik trots op ben.

Wat is je toekomstvisie?

Met Glow sta ik weer aan de start van een nieuw avontuur. Mijn missie is om mensen informeren over en te helpen bij het maken van betere keuzes voor zichzelf, voor hun gezin en voor de wereld om ons heen. Dit gaat in mijn ogen verder dan alleen de spullen die we kopen. Hoewel de producten die we dagelijks gebruiken een belangrijk aandeel hebben in onze gezondheid, gaat het ook om hoe we in het leven staan. Alles wat ik zelf de afgelopen jaren heb geleerd (en nog steeds leer) wil ik graag delen om zo steeds meer mensen te informeren, maar vooral ook te motiveren om betere keuzes te maken. Het is de plek waar ik wil laten zien dat het anders kan. Een platform voor mensen die – net als ik – geloven dat je met iedere aankoop kiest voor de wereld waar jij in wilt investeren.

Contactpersoon

Myrte

Onderneming

Glow

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!