High Potential Factory

Wie ben je?

Mijn naam is Lizzy 36 jaar en ik woon in Ede samen met mijn vriend en onze 2 hondjes. Ik ben eigenaar van High Potential Factory van waaruit ik ambitieuze vrouwelijke ondernemers help om te ondernemen zonder ingewikkeld gedoe en door te breken naar hun volgende level.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon was ik HR directeur. Een baan die ook op het snijvlak van mens en organisatie zat. Daarvoor het ik verschillende andere senior HR rollen gehad en veel ervaring opgedaan op het gebied van organisatieontwikkeling, sturen en persoonlijke – en leiderschapsontwikkeling. Dit komt nu in mijn eigen bedrijf naar voren. Ik heb altijd een enorme passie gehad voor leren en ontwikkelen en sprong van de ene naar de andere opleiding en training.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik liep al een tijdje rond met de vraag wat mijn volgende stap zou zijn en op een dag wist ik het: ondernemen! Hoe precies dat wist ik nog niet maar ik had er 100% vertrouwen in dat ik het ging doen en dat het goed zou komen. Een aantal weken later heb ik mijn baan opgezegd, mijn werk afgerond en ben ik vol voor het ondernemerschap gedaan! Beste keus ever!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Vooral door keuzes te maken en delegeren. En daarnaast een groot bewustzijn van wat ik nodig heb om te excelleren. Vragen zoals: welke omgeving kan ik voor mezelf creëren, wat werkt er wel en wat niet en wat doe ik zelf maar kan een ander beter doen stel ik mezelf regelmatig. Ik ben altijd al een brok vol ambitie geweest en als ik iets wil dan ga ik ervoor. Soms wringt het natuurlijk wel even omdat ik dan echt teveel tegelijkertijd heb gepland maar aan de andere kant komt het altijd wel weer goed.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Kwaliteit staat boven kwantiteit. High Potential Factory levert diepgaande begeleiding op het gebied van Business Coaching en leiderschapsontwikkeling. Dit past goed bij mij want ik vind het echt heel leuk om een diepere connectie met iemand aan te gaan. Daar hoort daarom ook 100% commitment bij. Ik denk met net zo veel passie en enthousiasme met het bedrijf van mijn klanten mee als dat ik dat voor mijn eigen bedrijf doe.

Ik ben ook echt iemand die veel kansen en mogelijkheden ziet en veel ideeën heeft hoe dingen anders kunnen en ik houd er niet van om dingen onnodig complex te maken. In die zin geloof ik echt in de kracht van eenvoud.

Daarnaast ben ik een echte goal-digger en vind ik het geweldig om samen met mijn klanten doelen te definiëren, bij te stellen en op te delen in hapklare brokken. Dit alles zodat het gewenste resultaat ook daadwerkelijk wordt behaald. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik denk dat ik van tevoren wel een redelijk realistisch beeld had wat betreft ondernemen. Het enige wat ik echt onderschat heb is het moment dat ik mijn baan had opgezegd en er maandelijks geen geld meer binnenstroomde. Toen dacht ik wel even, help! Maar uiteindelijk was dat alleen maar mijn eerste dag als ondernemer dus eigenlijk valt dat ook wel mee. Ik ben redelijk nuchter en niet snel gek te krijgen. Ik denk altijd: linksom of rechtsom er is altijd wel een oplossing.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Achteraf was mijn focus in het begin helemaal verkeerd. Ik was in het begin enorm druk met de website maar steeds mooier maken, trainingsmateriaal ontwerpen, daar nog een dingetje aanpassen. Ergens had ik daar op een later moment wel profijt van maar het had wel iets minder gekund. Eigenlijk is het eerste wat je nodig hebt als startende ondernemer een aanbod en klanten en ik was vooral in het begin voornamelijk met andere dingen bezig.

Wat is je toekomstvisie?

Ik ben High Potential Factory in een sneltrein vaart groot aan het brengen. Echter wil ik wel op een gezonde manier blijven groeien zonder grote concessies te doen.  Ik ben nog verder aan het finetunen in welke vormen dit precies zou moeten gaan.  Op termijn zie ik voor me dat er meerdere coaches met verschillende specialismen bij High Potential Factory werken. Volgend jaar hoop ik aan mijn langgekoesterde wens namelijk een boek schrijven te beginnen. Waar deze over gaat? Nog geen idee maar ook hiervan ben ik er 100% van overtuigd dat dit komt.

Contactpersoon

Lizzy Prins

Onderneming

High Potential Factory

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!