Romy van Keulen

Wie ben je?

Romy! Grappig, want ik wilde gelijk beginnen over “vriendin van” en “dogmom”, maar eigenlijk ben ik: ondernemer, praktische dromer en een tikkie spiritueel. En in mijn leven af en toe een beetje tegenstrijdig :p Nou en? Ik omarm het allemaal: Ik eet gezond én bestel zeker 1 keer per week pizza. Ik surf en heb m’n motorrijbewijs, maar ben bang voor roltrappen. Blijkbaar ben ik een ‘extraverte HSP’er’.. Wat zoiets betekent als dat ik ietwat extreme dingen bedenk om te gaan doen, om vervolgens altijd wel een keer in tranen uit te barsten omdat ik het ‘best wel heftig’ vind. Ik lach erom. Ook als ik weer eens in een onmogelijke positie bovenaan de klimmuur hang. Want ja, dat doe ik ook. Mét hoogtevrees. Geef mij die thrill of life. Dan lééf ik. Ik denk dat ik daarom ook voor het ondernemerschap heb gekozen ;). Tegelijkertijd kan ik ook heel goed chillen. Op de camping, het strand of ergens in het park met een goed boek of mijn favo muziek. Wéér een reden waarom ik ben gaan ondernemen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Vooral veel keuzes met mijn hoofd gemaakt. Ik begon super jong met werken, betaalde voor veel dingen zelf. Ik heb tot m’n 17e in de kas, ijssalon en verschillende winkels gewerkt. Vooral in een specifieke winkel had ik het enorm naar m’n zin. Ik was 15 en runde zo ongeveer die halve toko. Ik voelde me er helemaal thuis. Op m’n 17e vertrok ik naar Rotterdam om Bedrijfskunde en Business Information Management te studeren (een master waarbij je de link legt tussen technische mogelijkheden en de eindgebruiker). Vanuit die master liep ik stage bij een grote corporate, en aan het einde van die stage kreeg ik een contract aangeboden. Om eerlijk te zijn wist ik op dag 1 al: dit is niet voor de lange termijn. Maar ik mocht als consultant aan de slag, dus ik kon bij SUPER veel bedrijven binnenkijken. Te gek, vond ik, want tijdens mijn master leek iedereen al een soort route uitgestippeld te hebben naar CEO van één of ander bedrijf, en ik had geen idee wat ik wilde. In het team in Rotterdam voelde ik me thuis (nuchter, praktisch, impact willen maken). Maar binnen het bedrijf zelf steeds minder. In die organisatie ligt de lat héél hoog, en dat past me ergens ook wel. Maar het constante werken onder druk en stress haalt gewoon niet echt het beste in mensen naar boven… En dan deed ik er ook nog een master opleiding naast. Dus ik had vooral veel paniekaanvallen. Na bij ongeveer 50 bedrijven binnen te kijken, maar nog steeeeeds nergens het idee te hebben: “oh dit lijkt me wel leuk”… verdween al mijn energie en pleurde ik in een burnout.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn burnout dwong me om HEEL eerlijk naar mezelf te kijken. En ik besefte: waar ik nu sta (of eigenlijk lig, want ik lag vooral op de bank) is een opeenstapeling van keuzes die ik zelf heb gemaakt. Dat was héél even best pittig om me te realiseren. Zo van: het is je eigen fout. Maar het mooie is: als mijn situatie gebaseerd is op keuzes die ik heb gemaakt, kan ik nu dus ook andere keuzes maken. En een awesome situatie neerzetten. Dat voelde super empowering. Dus ik durfde weer te dromen en maakte een actieplan. Frankly: ik was wel nogal bang. Had geen idee of ik wel fulltime kon werken en geen spaarrekening. Dus ik hinkte heel even op 2 benen maar uiteindelijk was duidelijk: ondernemen it is.

Het allerleukste aan mijn werk als consultant vond ik het coachen van start-ups on the side. Dat mocht ik doen en dat vond ik fan-tas-tisch. Ik kreeg daar energie van, en diegenen die ik coachte waren knetter tevreden. Dan denk je eerst nog: kan het zo makkelijk zijn? Ja. Dus ik wist dat ik online ondernemers wilde gaan coachen die een vet bedrijf willen neerzetten, en daarmee een vrij leven creëren. Maar ik heb eerst zelf een ander online bedrijf opgezet. Ik wilde eerst alles zelf meemaken en uitpluizen, dan pas een ander adviseren. Dus ik startte een bedrijf met een online programma om burnouts te voorkomen. Toen dat liep en ik 100% afscheid nam van dat hele burnout verhaal, trok ik de stekker eruit en startte ik met mijn Badass Business traject :).

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ja dat is dus het chille hè, dat kan gewoon. Bijvoorbeeld: sinds deze maand is mijn vriend iedere vrijdagmiddag vrij. Dus ik blok dat ook in mijn agenda. En dan gaan we surfen ofzo. Kijk, ik hoef heus niet alles met hem te doen. Maar hij is vorig jaar vanuit Canada naar NL verhuisd (na een lange afstandsrelatie), dus we hechten nogal waarde aan quality time ;). Veel van mijn vriendinnen ondernemen ook, dus met hen spreek ik gewoon af wanneer we zin hebben. Maakt niet uit of dat ‘s morgens of ‘s middags is. En verder sta ik nu iedere ochtend om 06.00 uur op (ik heb altijd geroepen dat ik geen ochtendmens ben, dus dit is nieuw voor me). Dan kan ik van 06.00-09.00 al veel to do’s aftikken. Daardoor heb ik genoeg ruimte om mijn coachsessies in te plannen én te doen waar ik zin in heb. Zo chill dat ik nu overdag gewoon even cadeautjes kan gaan halen voor nieuwe klanten bijvoorbeeld. Het was even zoeken, maar ik heb nu wel een structuur gevonden die werkt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ja dat kan natuurlijk maar 1 ding zijn: ikzelf. Je voelt een klik met me, of niet. En ik doe in mijn business vooral wat ik zelf heel erg leuk vind, dus daar haak je op aan, of niet. Maar om iets concreets te noemen: ik combineer Human Design met strategische business coaching. Ik denk niet dat het handig is als coaches je 1 bepaalde way of working opleggen. Iedereen is namelijk super anders. Mijn kick-offs starten dus altijd met een Human Design Reading. Dan leer jij je inner badass kennen, maar ik ook. Ik weet hoe je die inzichten verweeft in de logische stappen van een business bouwen. Dus het is meer een soort authenticiteit, mindset én strategie coaching :).

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Mijn eigen inner badass. Ik dacht dat ik “er was” toen ik na die burnout in de spiegel keek en weer een badass zag. Het besluit nemen en naar de KvK fietsen voelde als een soort checkpoint. Maar wat ik niet wist, was dat ik daarna zo ongeveer iedere dag op het mindset stuk werd uitgedaagd :’D. Angsten, zenuwen, onzekerheden, tranen… alles kwam (en komt soms nog) aan bod hiero. Maar goed,dat is wat mij betreft waar ‘badass’ voor staat: het spannend vinden, en het toch doen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Oeh…. meer chillen haha. Vanaf dag 1 was ik ZO enthousiast en vol energie dat ik niet te stoppen was. Ik GING maar door. Ik stampte binnen no time mijn 1e business (plus uitgebreid online programma) uit de grond. Ik ging vol gas. En toen kwam er een periode dat ik MOE was, wow. Dat merk je dan ook gelijk in je plezier en omzet.. Dus ja, meer rust nemen. Dat vanaf dag 1 inbouwen.

Wat is je toekomstvisie?

Over een paar jaar heb ik mijn droomhuis laten bouwen. Een soort tiny house on steroids met veel ruimte en groen buiten. Een paar maanden per jaar wonen we in onze camper, waarmee we Europa door crossen. We skippen de winters om te surfen in warmere landen. En ik coach natuurlijk honderden badasses die ook onderweg zijn naar een vrij leven met hun Badass Business :).

Contactpersoon

Romy van Keulen

Onderneming

LIKE A BAD ASS

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!