Sietske Nobel Coaching

Wie ben je?

Ik ben Sietske, al ruim 20 jaar succesvol ondernemer en sinds 2009 woon ik Down Under in het prachtige Australië waar ik jarenlang in mijn eentje een 200 acre farm heb gerund. Ik omschrijf mezelf als een Life changer | Wanderer | Coach.

Momenteel ben ik tijdelijk terug in Nederland en het lijkt me leuk om met Nederlandse Business Women te netwerken. Nadat ik in 2013 te horen kreeg dat ik BRCA+ (een gen mutatie die het risico op het krijgen van borst- en eierstok kanker aanzienlijk verhoogd) heb ik mijn leven compleet omgegooid. Ik heb mijn bucketlijst afgewerkt, sta compleet anders in het leven en geniet elke dag van de kleine dingen. 

Verder ben ik gek op reizen (de teller staat op bijna 50 landen) en combineer deze passie met mijn online coaching bedrijf.  Je mag mij tevens ook een echte koffie snob noemen, dierenliefhebber, avonturier, wandel freak. 

De quote van Walt Disney “If you can dream it, you can do it”  is leidraad in mijn leven. Ik zie overal mogelijkheden in ipv onmogelijkheden. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Als jong paardenmeisje was mijn droom altijd om mijn eigen bedrijf in de paardenhouderij op te zetten. Na mijn opleiding aan de MAS (Middelbaar Agrarische School) ben ik een jaar gaan backpacken in Australië en Canada. Terug in Nederland heb ik een poosje als vrachtwagenchauffeur gewerkt voordat ik mijn eigen bedrijf in de paarden begon. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik wilde de vrijheid om mijn eigen beslissingen te nemen en mijn talenten, creativiteit en passie met de wereld delen. Na bijna 20 jaar succesvol in verschillende branches van de paardenhouderij, zowel in Nederland als in Australië, actief te zijn geweest, was het tijd voor een career change. Ik wilde reizen met werken kunnen combineren, me vrijer voelen.

Ik merkte dat andere vrouwelijke ondernemers die meer vrijheid en balans wilden, mij als voorbeeld zagen. Door hen te begeleiden, ontdekte ik mijn passie voor coaching. Ik kwam erachter dat mijn ervaring en kennis alleen niet voldoende was om langdurige veranderingen te bewerkstelligen. Daarom besloot ik om een aantal verschillende coaching opleidingen te volgen waaronder NLP en ben nu geaccrediteerd ICF coach.

Vorig jaar heb ik mijn farm en toebehoren in Australië verkocht en werk nu volledig als online coach. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb de vrijheid om mijn eigen dag in te delen. “Work smarter – not harder” is mijn motto. Ik heb nooit geloofd dat je 40 uur per week moet werken om voldoende te verdienen om je rekeningen te betalen. Of dat je geen goed inkomen kunt verdienen met jouw passie. 

Ik geloof in een goede balans tussen succesvol ondernemen en de dingen doen die echt belangrijk zijn in het leven.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Door mijn kennis en ervaring van ruim 20 jaar succesvol ondernemen te combineren met professionele coaching skills, kan ik mijn klanten heel doelgericht helpen.

Ik heb voor dezelfde uitdagingen gestaan als mijn klanten en kan mij dus heel goed in hun situatie inleven. Ik word helemaal blij om ambitieuze vrouwen die het gevoel hebben vast te zitten, te inspireren en uit te dagen. Hierdoor hebben ze weer de vrijheid om hun eigen talenten, creativiteit en capaciteiten neer te zetten. Om het leven op hun manier in te vullen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Toen ik net voor mezelf begon, dacht ik het allemaal wel zelf te weten en te kunnen. Ik nam te weinig advies aan van mensen die al jaren succesvol ondernemer waren. Dit heeft mij geld en energie gekost, maar uiteindelijk heb ik hier veel van geleerd. 

De wereld is heel erg veranderd sinds ik ruim 20 jaar geleden voor mezelf begon. Dit was voor het digitale tijdperk en je ideale klant bereiken ging heel anders dan nu. Tijdens 20 jaar in de paardenhouderij heb ik een groot internationaal netwerk opgebouwd en kon ik kiezen wie ik als klant aannam.

Toen ik de overstap naar coaching maakte moest ik weer onderaan beginnen. In een ander tijdperk met andere manieren van het bereiken van je ideale klant. Dit was in het begin een behoorlijke uitdaging.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan had ik eerder aan mijn money mindset gewerkt. Net als veel (beginnende) ondernemers onderschatte ik mijn waarde en het verschil dat ik bij mijn klanten maakte. Hierdoor moest ik vele uren werken, maar bleef het toch altijd lastig om de rekeningen te betalen. 

Het duurde heel lang voordat ik het een prijs durfde te vragen die overeenkwam met wat mijn unieke talenten en kwaliteiten waard waren.

Wat is je toekomstvisie?

Om met mijn passie zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers te inspireren dat zij een keuze hebben om op hun eigen manier hun leven in te vullen.

Contactpersoon

Sietske Nobel

Onderneming

Sietske Nobel Coaching

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!