Hoe Evie door verzekeringen haar passie voor coaching ontdekte

Sinds een jaar of 2 noemt Evie Smit zichzelf zelfstandig businesscoach. Een beroep waar ze trots op is. In dit blog neemt ze jullie mee in de reis die ze heeft afgelegd. Het is haar wens dat je er iets in herkent. Dat het je inspireert en dat haar reis je motiveert om je dromen en je hart te blijven volgen. 

Hoe het begon

Mijn carrière begon ruim 15 jaar geleden in de verzekeringsbranche.  Zoals velen ben ik er ‘ingerold’. Na mijn HBO Communicatie stond ik met duizenden mede-afgestudeerden voor de uitdaging om een passende baan te vinden. Iets met vliegtuigen in the Twin Towers en de gekke periode die daarop volgde, leidde mij uiteindelijk naar een baan in het verzekeringswezen. 

Hoezo leuk?

Wat is er nou leuk aan verzekeringen, kreeg ik vaak te horen. Nou eerlijk gezegd, vond ik die verzekeringen helemaal niet zo interessant. Wat ik wel leuk vond waren de mensen die verzekeringen nodig hadden. Wat voor veel mensen een bron is voor veel stress en vragen, kon ik makkelijk oplossen en in hapklare brokken aanbieden. Hierin ontdekte ik mijn drive: oplossingen bieden en in verbinding staan met mensen. 

De rest van mijn carrière heb ik die twee waarden – oplossingen bieden en in verbinding staan – altijd voor ogen gehad. Nadat ik mijn had gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheid, verzuim en re-integratie vraagstukken, mocht ik een team gaan leiden op een nieuwe afdeling. 

Schot in de roos!

Wat zat ik op mijn plek! Nu kon ik helemaal los gaan in wat ik belangrijk vond. In die twee jaar heb ik team van prachtige mensen bij elkaar gebracht en samen hebben we een mooie resultaat neergezet. Tussen alle taken en doelstelling door, zag ik mijn teamleden. Wat hebben zij nodig om te schitteren? Hoe zorg ik ervoor dat zij beter op hun plek komen te zitten? Wat is hun talent en wat hebben zij nodig om hun talenten optimaal in te zetten.  

Zelf ontdekken

Helaas had ik toen nog niet geleerd om balans te houden. Uiteindelijke brandde ik bijna op doordat ik continue in de geefstand stond, zowel zakelijk als privé. Ik nam rust en ging werken bij een vriendin die zelf een praktijk voor businesscoaching had. Daar vielen de puzzelstukjes op hun plek. Ik voelde me als een kind in de snoepwinkel, zo blij met dit nieuwe vak dat ik had ontdekt. De twee belangrijk kernwaarden voor mij – in verbinding staan en praktische oplossing bieden – komen in de businesscoaching helemaal samen. Door de verbinding aan te gaan, zie ik de talenten in een ander en kan ik hen aanmoedigen en praktische oplossingen aanreiken. 

Wat heb jij nodig?

Niets vind ik mooier dan mensen te zien groeien, aan te moedigen of vooruit te duwen. Of het nu gaat om het schrijven van een businessplan, persoonlijke ontwikkeling of timemanagement, vaak kom ik met de trainee op hetzelfde punt uit: het (opnieuw) omarmen van je passie en manieren vinden om daarmee je bedrijf verder uit te bouwen. 

Business coaching is daarmee voor mij het leukste wat er is. Hoe mag ik jou helpen groeien? 

Neem snel een kijkje op www.eviesmit.nl of neem contact met me op via info@eviesmit.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!