Hoe leuk (én waardevol) zou het zijn om PLEZIER bovenaan je to-do-lijst te hebben staan?

Als ondernemer zijn er veel dingen die je aandacht opeisen en de ene na de andere dag vliegt voorbij. Je hebt ontelbare ideeën, maar ook een ellenlange to-do-lijst (waarschijnlijk zelfs helemaal opgelegd door jezelf). 

Heb je eigenlijk nog wel tijd om te genieten en plezier te maken? Waarschijnlijk denk je dat je eerst nog even die paar taken moet afronden voor je tijd hebt om lol te trappen. Genieten en ontspannen is vaak geen prioriteit en de ‘belangrijke’ dingen gaan voor. En daar gaat het mis, plezier beleven wordt echt onderschat, het is namelijk zo belangrijk! 

Lol en plezier maken zorgt voor een gelukkig gevoel, dit gaat niet samen met stress en heeft een positieve uitwerking op je gezondheid. Je voelt je sterker, kunt de wereld aan en zult zelfs minder vaak ziek zijn. Daarnaast zorgt het direct voor meer creativiteit. Je gebruikt namelijk andere delen van je hersenen dan je bijvoorbeeld gebruikt voor het opschonen van je mailbox of het doen van je boekhouding. Plezier en genieten is echt iets essentieels en brengt zoveel goeds met zich mee, dat gun ik iedereen! 

Maar hoe kun je plezier maken, terwijl je een ellenlange to-do-lijst hebt? 

We zien plezier en ontspanning vaak als iets dat we pas mogen doen als het werk klaar is (spoiler: nooit). En dat terwijl het juist essentieel is en op nummer 1 zou mogen staan. Juist dan creëer je ruimte en motivatie voor die lange lijst. Neem jezelf dus niet altijd te serieus en lach zoveel je kan. 

Maak het jezelf makkelijk en verbind je met positieve mensen

Ga met mensen om die ook positief in het leven (willen) staan. Dit maakt samen plezier hebben en veel lachen een stuk makkelijker en leuker. Durf hierbij ook uit je comfort zone te komen. We zijn namelijk vaak geneigd om te blijven hangen in het veilige, bekende. Terwijl nieuwe dingen en nieuwe mensen je soms zoveel meer plezier geven. Dat is bijvoorbeeld ook een van de redenen dat kinderen zoveel plezier hebben. Voor hun is zoveel nieuw en daar zijn ze speels in en hebben lol. Durf daarom zelf ook weer eens iets nieuws te doen en heb hier heel veel lol in. 

Oké je bent tot hier gekomen en leest nog steeds verder, top ;)! Nu kan ik me voorstellen dat je “plezier” al op je to-do-lijst erbij hebt geschreven. Heel goed natuurlijk, maar pas op dat je wel spontaan blijft. Leuke dingen hoeven niet altijd gepland te worden. Gooi soms gewoon eens spontaan alles aan de kant en heb spontaan plezier en geniet er echt van. 

Ik geloof dat je juist door 100% van het leven te genieten en helemaal op je eigen manier plezier te beleven, je juist dan ook zakelijk succes kunt en zult hebben. Precies daarom organiseer ik de workation à la Hanneke. Een week vol genieten, vrijheid en positieve mede-ondernemers in een luxe hotel in de prachtige bergen van Oostenrijk. Naast een uniek programma gemaakt voor zakelijke en persoonlijke groei is er heel veel tijd en ruimte voor jezelf en het maken van heel veel plezier! 

  • Het prachtige berglandschap met gondel direct naast de hoteldeur, 
  • de luxe spa met verwarmde zwembaden, sauna’s en glijbaan (hallo plezier!), 
  • en het heerlijke eten op sterrenniveau

maken het genieten en lol hebben wel heel makkelijk. 

De volgende editie waar op dit moment nog plekken voor zijn is 26 september, dus waar wacht je nog op? Geniet nu al van de spontane voorpret!

https://www.hannekepoelman.nl/workation-26-september-2021/

Groetjes uit Oostenrijk, 

Hanneke 

Ps. wie is Hanneke eigenlijk? 

Ik ben Hanneke, ook wel bekend als de ondernemende levensgenieter. Ik hou van het ondernemerschap en mijn ambities zijn hoog. En daarnaast geniet ik zoveel mogelijk van het leven en dit doe ik nu alweer 8 jaar in het prachtige Oostenrijk. Ik ben een marketeer met liefde voor video, een hondenmens, een ski-liefhebber, hou van een lolletje en mijn missie en wens is het dat iedereen – ook jij – je precies goed voelt zoals je bent. 

Ben je benieuwd naar meer over mij? Ik vertel je mijn verhaal natuurlijk graag persoonlijk tijdens de workation en volg me ook op Instagram via @hannekepoelman

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!