Hoeveel vrouwelijke ondernemers zijn er in Nederland?

Vraag jij je wel eens af met hoeveel collega-ondernemers we eigenlijk zijn? In de afgelopen jaren is het aantal vrouwen die een eigen bedrijf hebben sterk gestegen. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel waren er in 2013 ongeveer 441.734 vrouwelijke ondernemers, en in 2022 zijn dat er maar liefst 715.383 geworden. Dat is een toename van 62% in negen jaar tijd, gaaf he!

Waarom stijgt het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland?

De sterke groei van vrouwelijke ondernemers in Nederland heeft meerdere redenen, waaronder:

  1. Meer steun: De overheid en organisaties in Nederland helpen vrouwen om te ondernemen. Ze bieden programma’s en hulp, waardoor vrouwen meer kansen krijgen.
  2. Samenwerking en netwerken: Steeds meer vrouwelijke ondernemers merken dat ze sterker zijn als ze samenwerken. Ze krijgen steun van businesscoaches of mentors en hebben netwerken waarin ze elkaar kunnen helpen.
  3. Verandering in wat normaal is: Traditionele ideeën over wat vrouwen wel en niet kunnen doen, veranderen. Dit betekent dat vrouwen in allerlei sectoren bedrijven kunnen starten en steeds vaker voor zichzelf durven te kiezen.
  4. Technologie helpt: Dankzij technologie is het makkelijker geworden om online bedrijven te beginnen en te laten groeien. De drempel om een eigen onderneming te starten was misschien wel nooit eerder zo laag.
  5. Impact van de Coronacrisis: Tijdens de Coronacrisis besloten veel vrouwen een eigen onderneming te starten om minder afhankelijk te zijn van externe factoren, zoals banen die verloren gingen. Dit heeft bijgedragen aan de groei van vrouwelijke ondernemers in Nederland.

Uitdagingen zijn er, maar worden overwonnen

Natuurlijk zijn er obstakels en soms vooroordelen, dat is ook de reden dat wij in 2018 met Business Women Nederland zijn gestart. Maar de vrouwelijke ondernemers die wij regelmatig spreken laten zien dat ze deze obstakels aankunnen en zelfs kunnen omzetten in kansen.

De toekomst ziet er goed uit voor vrouwelijke ondernemers in Nederland

De toekomst voor vrouwelijke ondernemers in Nederland ziet er positief uit. De groei lijkt zich door te zetten en de vastberadenheid van deze ondernemers is inspirerend. Wij hopen dat vrouwelijke ondernemers in Nederland elkaar in de toekomst nóg beter weten te vinden en elkaar helpen om verder te komen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze gratis en premium memberships hieraan bijdragen omdat we vrouwelijke ondernemers met elkaar in contact brengen en een mooi podium kunnen bieden.

Contactpersoon

Business Women Nederland

Onderneming

Business Women Nederland

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!