i4talent

Wie ben je?

Danielle Kleyheeg, al 15 jaar een tegendraadse, maar sportieve ondernemer, met een hart voor dieren en autosport, meerdere ondernemingen op mijn naam en nog steeds directeur/eigenaar van mijn eerste kind: i4talent.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik kan er geen ander woord voor bedenken, maar ik ben een loonslaaf geweest.

Altijd wel heel erg ondernemend, naast mijn studie deed ik van alles en was ik 24/7 bezig. Ik studeerde en daar word je dan in een soort keurslijf geduwd. Geen ondernemerslessen, maar totale focus op loonwerk. Naast mijn werk doorgaan studeren voor mijn master en toen ik klaar was heb ik nog één baan in loondienst gehad en startte ik op mijn 34e met i4talent.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Onafhankelijkheid was voor mij de grootste drijfveer. Altijd had ik wel het idee dat ik iets wilde veranderen binnen een bedrijf, maar ondanks dat ik bij mijn laatste baan ook aandeelhouder was, je blijft een loonslaaf met beperkte stem. Door mijn ervaring in de topsport en mijn doorzettingsvermogen, wist ik dat ondernemen mij ook ging lukken. Ik vergelijk ondernemen altijd met topsport. Hoeveel tegenslagen je ook krijgt, de aanhouder wint.

Mijn laatste baan was ook in de detachering en daar heb ik heel veel van geleerd, maar ook gezien wat er fout ging en wat er beter kon. En ik had het idee dat ik het veel beter zou kunnen doen, dus dat deed ik. Als ik ergens aan begin maak ik het ook altijd af en in loondienst werd het idee dan toch nooit helemaal van jezelf. Er is namelijk altijd wel iemand die boven je staat en het dan net anders wilt. Ook al verdiende ik bij mijn laatste baan goed, voor mij bestaat het leven uit herinneringen maken en dat vind ik veel belangrijker dan geld verdienen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Deze vraag kan ik vergelijken met een andere vraag die ik ook veel gehad heb, hoeveel uur werk je per dag?

Daar kijk ik anders tegen aan. Je bent een ondernemer of je bent het niet. Het stopt niet op een bepaald tijdstip of wanneer je een activiteit doet. Je gaat ermee naar bed en je staat ermee op. Sporten doe ik bijvoorbeeld zes keer per week. En ondanks dat dat echt even een moment van ontspannen is, stroomt daarna mijn hoofd vol met creatieve ideeën en oplossingen voor bepaalde dingen. Maar nu ben ik bijvoorbeeld helemaal fan van The HandmaidsTale, FAN-TAS-TISCH, even een moment ontspannen en dan toch komen er weer nieuwe ideeën vanuit andere inzichten in mijn hoofd.

Dus ja hoeveel uur ik onderneem op een dag uhhh altijd!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

HAHA ik denk toch wel ikzelf. Buiten dat ik een vrouw ben, ben ik nou niet bepaald de doorsnee vrouw die in jurkjes en een plamuur laag loopt (niks ten nadelen van andere en ieder zijn ding). Ik hou van anders, uniek en authentiek en dat probeer ik terug te laten komen in de stijl en inrichting van het pand, mijn kleding en alle activiteiten die we met de 120 medewerkers doen. Door corona kon de FUNmanager niet haar planning volgens, creatief omdenken. In plaats van dat alle medewerkers voor de uitjes naar ons toekwamen, zijn we meerdere keren langs de deuren gegaan bij hen. Hoe leuk is dit? Was nooit gebeurt zonder corona, dus zie ook overal het positieve van in. Ik ben ook altijd nog betrokken bij alle creatieve marketingsessies, doorsnee activiteiten zijn niet aan mij besteed.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Zeker. Personeel. Niet perse het aannemen of alle dingen die daarbij komen kijken, maar meer het persoonlijke stukje. Personeel is niet hoe jijzelf bent. En dat is natuurlijk logisch, maar af en toe heb ik het daar nog steeds best moeilijk mee, zelfs na 15 jaar! Als ik een vacature krijg dan blijf ik tot 21:00 uur zitten tot het ingevuld is en een medewerker gaat 17:00 naar huis en denkt er pas weer de volgende dag 9:00 uur aan. Tegen die tijd kan een ander bedrijf het al ingevuld hebben en dan hebben wij pech. Als je verder bent en je bedrijf groter is, is het vaak handig een soort vertaler in je bedrijf te hebben. Deze vertaler kan dan miscommunicaties tussen jou en je personeel voorkomen of verhelpen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets, alles is gebeurd en daarom sta ik nu waar ik sta. Spijt heb ik nooit, wel leermomenten (heb zat fouten gemaakt)

Dingen die niet goed gaan daar moet je niet in blijven hangen, maar van leren en zorgen dat het niet nogmaals gebeurt. Schouders eronder en gaan en alles nog beter doen.

Wat is je toekomstvisie?

Steeds meer gelijkheid en vrouwen die eigenaarschap claimen. Vrouwen beseffen dat zij zich veel te bescheiden opgesteld hebben. Fuck de rest en gaan.

15 jaar geleden was ik 1 van de weinige vrouwen en het verandert steeds meer. Maar zelfs nu nog, in 2021, is er maar 5% vrouw met een bedrijf gelijk aan die van mij. Dit kan en mag niet, dus ik hoop dat vrouwen minder voorzichtig zijn en meer risico’s gaan nemen en ook gaan groeien.

Als er dames zijn die moeite hebben met de volgende stap in het groeien, laat het me weten. Je bent altijd welkom voor een kopje koffie en een sparsessie. Ik ben geen ondernemerscoach zoals je deze online tegenkomt met 0 eigen bedrijven en claimen 6 of 7 “nullen” tellende omzetten te maken. Ik wil gewoon helpen met mijn 15 jaar aan expertise waarmee ik meerdere “6 nullen” bedrijven heb opgezet. En nee daar vraag ik geen geld voor.

Als vrouwen net iets meer als mannen zouden zijn en elkaar gewoon zouden helpen, komen we een stuk verder. En uiteraard hoop ik dat jij zelf dan ook weer iemand helpt.

Stuur me een bericht op LinkedIn en dan plannen we wat.

Contactpersoon: Danielle Kleyheeg
Onderneming: i4talent
Website: www.i4talent.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!