Shirlouette Bodywear & MammaCare

Wie ben je?

Hoi, ik ben Shirley de la Croix, met mijn gezin woon ik in het gezellige dorp Beuningen. Sinds 1,5 jaar eigenaar van een mammacare speciaalzaak.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik ben gaan ondernemen heb ik zo’n 21 jaar gewerkt als secretaresse en later opgewerkt tot Personal Assistant voor diverse bedrijven in de technische sector.

Door een uit de hand gelopen hobby is geleidelijk mijn bedrijf ontstaan, Shirlouette Bodywear & MammaCare.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Haha, dat is best een lang verhaal. Maar goed, ik heb altijd een voorliefde gehad voor lingerie en raakte geïnspireerd door een lingerie ontwerper. Ik dacht het zelf ook te kunnen vervaardigen maar kwam er al snel genoeg achter dat je lessen moet gaan volgen om lingerie patronen te kunnen tekenen. Na vele jaren veel setjes te hebben ontworpen en vervaardigd voor vriendinnen, is uiteindelijk mijn bedrijf Shirlouette lingerie op maat ontstaan. De jaren verstreken en de prothese-BH werd mijn specialisme. Een maatwerk prothese BH is niet voor iedereen betaalbaar en wordt ook niet vergoed door zorgverzekeraars. Mijn droom verder uitgewerkt en conclusie was: weer terug in de schoolbanken te gaan. Uiteindelijk in 2019 mijn diploma Mammacare adviseuse behaald en in hetzelfde jaar mijn speciaalzaak geopend in hartje Beuningen (bij Nijmegen).

Ik help vrouwen aan een uitwendige borstprothese en lingerie na borstkanker. Weliswaar geen eigen collectie maar prothese lingerie wordt elk jaar mooier en mooier.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Een druk gezinsleven én een zaak hebben vergt een strakke planning. Zo heb ik nog steeds een papieren agenda en natuurlijk mijn digitale. Ik ben van de briefjes en planningen.

Tegenwoordig werk ik met tijdsblokken en blijft mijn focus op hetgeen wat ik ga doen die dag. Ik kan soms enorm balen als ik mezelf de vraag stel: ‘Wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?” en het niet meer weet. Ik maak ook graag tijd vrij om 2 x per week heerlijk te gaan hardlopen. Een beetje ontspanning is nodig, hè.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Mijn zaak is klein opgezet en de sfeer is fijn en rustig. 

Vrouwen die getroffen zijn door borstkanker zijn na de behandelingen kwetsbaar en emotioneel. Het is daarom ook mijn taak vrouwen weer het gevoel van vrouwelijkheid terug te geven door het aanmeten van een uitwendige prothese met daarbij een goedpassende BH. De reacties zijn vaak ontroerend hoe opgelucht ze zijn, de stap te wagen om te komen. Nazorg is belangrijk voor mijn cliënten en daar neem ik ruim de tijd voor tijdens een aanmeting.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het opzetten van een medische speciaalzaak heb ik best onderschat hoeveel tijd je nodig hebt om alles op te zetten. Het begint eigenlijk al voordat je je deuren opent met het regelen van de kwaliteitserkenning voor je zaak. Maar ook het regelen van zorgcontracten met verzekeraars. En veel geduld hebben. Dat blijft soms lastig. Want niet iedereen heeft dezelfde drive of heeft de middelen snel te kunnen handelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Heel eerlijk, zou het niet weten. Ik denk dat ik het best aardig heb opgezet en mijn bedrijf is groeiende. Ik zie het ook als een avontuur waarbij je van alles zelf moet ontdekken. En zeker denk ik weleens, had ik het maar anders aangepakt! Het is fijn om mensen om je heen te hebben die ook ondernemer zijn waarmee je kunt sparren. En meer financiële buffer was handiger geweest bij de start.

Wat is je toekomstvisie?
Klinkt cliché, maar ik wil gezond en gelukkig blijven en heel lang dit werk blijven doen.

Daarnaast wil ik mijn kennis uitbreiden door een extra dienst (Therapeutische Elastische Kousen) aan te bieden, hetgeen goed aansluit bij mammacare.

En hopelijk kan ik het vrijwilligerswerk voor het inloophuis Marikenhuis in Nijmegen blijven combineren met mijn werk.

Contactpersoon: Shirley de la Croix
Onderneming: Shirlouette Bodywear & MammaCare

Website: www.shirlouette.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!