Peacock Your Talent

Wie ben je?

Mijn naam is Salomé de la Mar. De naam Salomé komt van het Hebreeuwse “Shalom” wat vrede betekent. Bijzonder eigenlijk wel, want connectie maken met, en tussen andere mensen (in positieve zin natuurlijk) is iets wat ik altijd al graag deed. Wie had gedacht dat ik daar mijn werk van zou kunnen maken?  

Mijn achternaam heb ik dan weer aan mijn man te danken. En dat er toevallig ook een Nederlands theater deze naam draagt past ook wel weer bij mij. Ik ben niet vies van een beetje drama, een sterk verhaal of wat theater. Zolang het de goede sfeer (vrede?) maar bevordert!

Het scheelt dat ik mensen machtig interessant vind. Door die nieuwsgierigheid kan ik me namelijk makkelijk verdiepen in wat er bij iemand leeft en waarom. Dat helpt ook bij het verbinden van teamleden onderling.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Het leek destijds een logische stap: Sales. Mijn eerste functies waren allemaal commercieel. Tot ik in 2013 gevraagd werd voor TTI Success Insights te komen werken. Een leverancier van analyses die gedrag, drijfveren en talenten van medewerkers in kaart brengen. Daar heb ik enorm veel inzicht gekregen. Inzicht in teamdynamiek, intrinsieke motivatie van mensen, communicatie, maar ook enorm veel zelfinzicht.

In die organisatie had ik 2 mentoren aan wie ik enorm veel te danken heb gehad. Één die mij het “echte” ondernemen leerde, en één die me leerde dat je persoonlijke integriteit als mens (en ondernemer) ook afhangt van je vakinhoudelijkheid.

Het moment dat ik de plannen voor mijn eigen onderneming deelde, reageerde een van deze mentoren: “Ik wist dat je deze stap op een bepaald moment zou gaan nemen, maar ik vind het jammer dat het nu al zover is”.

Ik heb uiteindelijk 6 jaar bij dit bedrijf gewerkt en leerde er de kneepjes van het Trainersvak en HR-consultancy en een heleboel lessen die bij hebben gedragen aan mijn persoonlijke groei.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Maar, ze waren een leverancier van analyses AAN trainers en coaches. Dus de enige trainingen die ze gaven, waren certificatietrainingen een paar keer per jaar. En hoe meer ik de smaak te pakken kreeg, hoe meer ik wilde trainen. Destijds kreeg ik de kans om voor een grote klant ook wat teams te trainen en toen viel het kwartje: Dit is het voor mij!

Of ik nu 2 lange dagen achter elkaar had getraind, of een avond-workshop had gegeven vanwaar ik pas om 11.00 weer richting huis ging, na iedere training bruiste ik van de energie. En dát is hoe werkgeluk voelt. Dat wilde ik! Alleen maar!

Oké eerlijk; de administratie van mijn eigen bedrijf maakt me niet zo werkgelukkig. Maar het feit dat ik nu zelf aan de ontwikkeling van teams mag werken, zo vaak als ik kan en wil, absoluut!

De naam Peacock Your Talent bedacht ik op mijn 15e. Voor een tekenopdracht op de middelbare school moest je een dier kiezen dat bij je past, en ik kwam zonder veel twijfel uit op een van mijn lievelingsdieren; de pauw. In de film “17 again” leerde ik het woord “Peacocking”, wat zoiets betekent als je extravagant kleden als tactiek om het andere geslacht aan te trekken.

Peacock Your Talent betekent dan ook: Laat zien wat voor moois je in huis hebt. Als je namelijk je talenten laat zien en inzet ten goede van je team en je organisatie, trekt dat ook mensen aan. En als iedereen het beste van zichzelf geeft, dan ziet de wereld er een stuk mooier uit!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Een duidelijk schema! Het heeft even tijd gekost, maar ik heb nu een schema op mijn whiteboard hangen waar precies staat met welke werkzaamheden ik welk dagdeel van de week bezig ben: Klanten, Strategie, Marketing, of administratie. Op die manier plan ik ook mijn afspraken en trainingen altijd op een dag die ook uitkomt. Het geeft ook veel rust in je hoofd om ’s ochtends al te weten wat je (ongeveer) gaat doen die dag.

Ik werk 3 dagen in de week. De andere dagen ben ik bezig met vrijwilligerswerk dat ik doe vanuit mijn religieuze overtuiging. Al zolang als ik werk, werk ik niet meer dan 4 dagen. Werk is belangrijk en alles wat ik doe in mijn werk doe ik voor 100%, maar het is niet het belangrijkste in mijn leven. Ik vind het dan ook een sport om met minder tijd, toch mijn bedrijfsdoelstellingen te halen door zo efficiënt mogelijk te werken, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

Sinds kort begin ik mijn dag met sporten. Alle mensen die mij kennen gaan nu heel hard lachen, want ik haat sporten en dat roep ik ook altijd heel hard. Nog steeds overigens… Maar ik ben sinds april bezig met een personal trainer en dat helpt. Bovendien, als ik in de ochtend al heb gesport hoef ik de rest van de dag niet meer haha. Zeker nu je zo veel thuiswerkt en achter schermen zit, merk ik wel dat het echt energie geeft. En het is natuurlijk goed voor je lijf!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik haha. Nee grapje, ik denk dat mijn onderneming uniek is omdat veel van de écht goede trainers van een andere generatie zijn. Ik breng in mijn teamtrainingen een jong enthousiasme en ben erg openhartig. Vaak zorgt dat ervoor dat teamleden ook “open” gaan en meer over zichzelf durven te delen. Daarnaast werk ik veel met Game-Based Learning en zowel offline als online. Ik denk dat die flexibiliteit uniek is als het gaat over teamtrainingen, maar zeker nu Corona zo’n grote rol in ons leven speelt onmisbaar.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Zoals iedere idealistische ondernemer denk ik; hoeveel tijd je bezig bent met andere dingen dan dat waarvoor je bent gaan ondernemen haha. Zoals marketing en administratie. Gelukkig heb ik twee geweldige Virtual Assistents die me veel werk uit handen nemen waar ik niet goed in ben of wat ik niet leuk vind. Maar soms kies ik er expres voor zulke taken juist wél zelf te doen. Ik vind ook een beetje dat het erbij hoort. Je bent ondernemer of niet!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan had ik mijn businessplan afgemaakt, meer marktonderzoek gedaan en met meer mensen gepraat voor ik was begonnen. Ik ben best in het diepe gesprongen. In het begin had ik heel erg het idee “Ik doe maar wat” en “Als het maar betaalt”. Nu weet ik precies wat ik doe en waarom, heb ik een duidelijke doelgroep en een duidelijke markt. Maar daar is wel wat tijd, vallen en opstaan overheen gegaan. Maar ach. Ook daar leer je van en gelukkig had ik die ruimte!

Wat is je toekomstvisie?

Ik heb een lijstje met bedrijven waar ik graag teamtrajecten zou willen draaien. Ieder bedrijf op dat lijstje zie ik als een persoonlijke mijlpaal. Maar daarnaast zou ik over een paar jaar wellicht een tweede bedrijf willen starten, als dealer van de analyses van TTI Success Insights. Ik denk dat heel veel trainers en coaches er echt baat bij zouden hebben als ze deze analyses zouden inzetten, en het lijkt me leuk daartussen te bemiddelen nu ik beide kanten van de markt ken.

Ondertussen “Peacock” ik mijn eigen talent; Mensen (medewerkers) met elkaar in verbinding brengen, waar ik maar kan!

Contactpersoon: Salomé de la Mar
Onderneming: Peacock Your Talent     
Website: https://www.peacockyourtalent.com/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!