Iamara-academy

Wie ben je?

Hi, mijn naam is Anke Derks en samen met mijn 2 dochters woon in in Eindhoven. Ik ben eigenaar van de Iamara Academy en als businessmentor/coach help ik (startende) ondernemers op een authentieke manier ondernemen door middel van verbinding, passie en (ver)leiderschap.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben al heel vroeg gestart met mijn eigen onderneming. Ik studeerde nog en had destijds de overtuiging dat werken voor een baas in een team niets voor mij was. Ik startte mijn eerste onderneming dan ook toen ik nog studeerde. Ik heb nog 4 maanden geprobeerd om in loondienst te werken, maar daar werd toen alleen maar bevestigd dat dit niets voor mij was. Inmiddels onderneem ik alweer ruim 20 jaar en heb ik diverse bedrijven gehad.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen is vrijheid, tenminste dat is vaak een van de grootste redenen voor ondernemers om te gaan ondernemen en zo ook voor mij. Daarnaast gaf het idee van eigen tijd indelen en zelf verantwoordelijk zijn voor mijn acties de doorslag om te starten.

Inmiddels ben ik ruim 8 jaar aan het coachen. Ik ben hiermee gestart toen ik zelf al een tijdje aan persoonlijke ontwikkeling deed en hier ook wat opleidingen in volgde. Daarnaast had ik steeds meer ervaring met ondernemen en dat maakte dat de behoefte steeds groter werd om deze 2 te combineren en door te geven aan andere ondernemers. Tijdens corona heb ik ook weer een proces van soul seaching mogen ervaren en hieruit is de Iamara Academy ontstaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik moet eerlijk toegeven dat er nog steeds momenten zijn dat ik goed moet luisteren naar mezelf. De balans tussen werk en alle andere (leuke) probeer ik zo goed mogelijk te managen. Dat betekend in ieder geval een goede planning, de juiste focus en de afspraken die ik met mezelf maak nakomen.

Tijd voor mezelf nemen is hierin ook een hele belangrijke. Ik zorg er zoveel mogelijk voor dat ik goed  voor mezelf zorg met de juiste voeding, voldoende rust en sporten.

Dit is wat ik mijn klanten ook leer. Als jij goed voor jezelf zorgt is er ook minder ruis en heb je de ruimte om persoonlijk te groeien. Deze groei zorgt ervoor dat jij je onderneming in alle fases kunt dragen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Doordat ik zoveel ervaring heb in het ondernemen, heb ik veel dingen meegemaakt, the good and the bad zullen we maar zeggen. Ik ben meerdere keren door verschillende fases van het ondernemerschap heen gegaan en hierdoor kan ik snel schakelen en zien wat er strategisch nodig is. Bovenal kan ik snel de vinger op de zere plek leggen en pellen we vaak veel laagjes af omdat onzichtbare blinde vlekken zichtbaar worden en er dus nieuwe mogelijkheden ontstaan voor mijn klanten.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ondernemen is niet alleen leuk. Voordat je daadwerkelijk de vrijheid ervaart ben je vaak een aantal jaren onderweg. Ook in het omdernemerschap mag je groeien, dingen uitproberen, helemaal de mist ingaan en weer opstaan.  Daarnaast ervaar je op elk nieuw level weerstand. “Every level a new devil’ zegt men wel eens en zo is het precies. Heb geduld en schakel hulp in. Je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder met een businesscoach gaan werken. De eerste jaren van mijn ondernemerschap deed ik maar wat en gelukkig pakte dat goed uit. Maar als ik eerder was gestart met een mentor of coach had ik ook niet zo lopen handremmen en had ik eerder een duidelijke richting gehad.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is dat de Iamara Academy een fysieke plek mag gaan worden ergens in het Limburgse heuvelland voor ondernemers om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.

Contactpersoon

Anke Derks

Onderneming

Iamara-Academy

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!