Mindtreatz

Wie ben je?

Ik ben Hanneke van Mackelenbergh, ondernemer en moeder van 2 prachtige dochters. Ik woon samen met mijn dochters, man en hond in Amsterdam-Zuid. Ik ben founder van het platform Mindtreatz, waarmee ik mensen wil motiveren om meer tijd voor zichzelf te nemen. Mindtreatz is een verzamelplatform voor mindfulness. Er staan op dit moment meer dan 100 mindtreatz op die kunnen bijdragen aan een betere of rustigere versie van jouzelf.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen was ik vertegenwoordiger voor een tweetal grote cosmetica merken, werkte ik bij een interieurbouwbedrijf en bij een internetonderneming. Inmiddels ben ik alweer 14 jaar ondernemer. Dat bevalt me goed. Ik hou van de vrijheid die het ondernemen me geeft en ik vind het fijn om dingen om handen te hebben.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2007 richtte ik Choosebeauty op met als missie vrouwen te helpen om er nog beter uit te zien. Én om erachter te komen welke crème nou echt zou helpen tegen rimpels. Daarna heb ik als creative director vooral veel andere mensen geholpen om hun online dromen waar te maken. Totdat ik op het idee van Mindtreatz kwam. Het is een soort van booking.com maar dan op het gebied van Mindfulness.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het fijne van ondernemen vind ik dat ik zelf mijn dag in kan delen. Als ik in de ochtend wakker wordt doe ik vaak een meditatie of ga ik bewust ademhalen. Ik schrijf ook elke ochtend twee pagina’s in een boekje. Dit helpt mij om m’n hoof leeg te maken, de dag in te delen en het geeft mij structuur. Ik knuffel met mijn kinderen en maak ze klaar voor school. Ik probeer vaak nog een half uurtje om te sporten, daarna ga ik douchen en rond 9 aan het werk. Ik ontbijt meestal pas om 11 en werk daarna vaak tot een uurtje of 3 door zodat ik de kinderen van school kan halen. Tussen 15:00 en 19:00 probeer ik niet te werken en tijd aan mijn kinderen te besteden en een beetje het huishouden te doen. Vaak komen er dingen van werk tussendoor. Als ik in de avonduren niets gepland heb, ben ik ook vaak aan het werk. Omdat Mindtreatz pas net online is, is er altijd wel wat te doen, te verbeteren of te onderzoeken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Omdat ik veel werk ben ik mezelf in het verleden vaak voorbijgelopen. Als ik om me heen kijk ben ik niet de enige. Veel mensen ervaren stress, hebben een hoofd vol gedachten en nemen te weinig tijd voor zichzelf. Nadat ik te horen kreeg dat ik een burn-out had heb ik veel tijd in mezelf gestoken. Door o.a. ademhalingssessies, meditaties, reiki, vrouwencirkels en yoga nidra voelde ik me al snel weer beter. Inmiddels heb ik genoeg tools in handen om ervoor te zorgen dat ik geen stress meer heb. Ik ervaar het leven veel bewuster dan daarvoor. Met Mindtreatz wil ik andere mensen inspireren en motiveren om meer tijd voor zichzelf te nemen. Dit doe ik door een platform te bieden waarop het aanbod op het gebied van Mindfulness bij elkaar komt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Er zijn altijd hindernissen op de weg, maar je kunt ze ook uitdagingen noemen. Dit maakt het ondernemen ook leuk. Op dit moment werk ik heel veel omdat ik veel dingen zelf doe. Het neerzetten van het platform was helemaal in mijn comfortzone. De online marketing is soms uitdagend, je moet veel dingen uitproberen om te kijken of het werkt. Liever doe ik het in één keer goed.

Als je één ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb jaren als creative director in het bedrijf van mijn man gewerkt. Dit was een leuke tijd en ik was ook echt ondernemer. Toch is het bedrijf altijd wel zijn bedrijf geweest. Soms heb ik er spijt van dat ik in deze periode niet heb gebruikt om te investeren in een project van mezelf. Van de andere kant heb ik er wel veel van geleerd en heb ik er financieel een goede basis mee opgebouwd.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is om mensen bewust te maken dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. Met een avondje tv kijken of op je telefoon scrollen rust je lichaam uit maar wordt je mind belast. Het is belangrijk om de mind rust te geven, in je lijf te komen en te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Op dit moment heeft één op de zeven mensen last van burn-out klachten. Dit zijn allemaal mensen die niet naar hun lichaam luisteren en zich hier ook niet bewust van zijn. De meeste mensen gaan pas in zichzelf investeren als het te laat is. Met Mindtreatz wil ik ze een stap voor zijn.

Contactpersoon

Hanneke van Mackelenbergh

Onderneming

Mindtreatz

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!