Your Musiqskool & Your Musiq Academy

Wie ben je?

Mijn naam is Julia Olthoff Thenu, 44 jaar, nederlandse met indonesische roots, getrouwd en moeder van twee tienerzoons.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn laatste loondienst verband, voordat ik met ondernemen startte, was bij de Hogeschool van Amsterdam, waar ik werkte ik als Producer/Secretary  bij het Medialab en het
Kenniscentrum. Daarnaast gaf ik al vanuit huis pianolessen. Ondanks dat ik bij de HvA niet op mijn plek was, had ik veel mogelijkheden om me verder te ontwikkelen en heb ik veel kennis en ervaring kunnen opdoen, die later van pas kwamen in mijn eigen bedrijf. Daarvoor heb ik eerder een eigen bedrijf gehad, in financiële administratie en ben ik samen met mijn man distributeur geweest van diverse health-lifestyle producten. Zeer uiteenlopende ervaringen dus!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ongeveer anderhalf jaar voordat ik muziekschool Your Musiqskool opstartte, kwam ik door omstandigheden, op een kruispunt in mijn leven. Wilde ik nog twee jaar zo verder gaan, werken in loondienst of eindelijk mijn missie ontdekken in het leven, waar al mijn idealen, passie doelen, dromen, skills, ervaring en talenten in terugkomen. Het was een nu of nooit keuze. Ik gaf af en toe pianoles vanuit huis en door verschillende muzikale en educatie try-outs ontdekte ik dat muziekonderwijs mij als gegoten zat en dat mijn purpose al die tijd, hidden in plain sight, onder mijn neus zat.

Your Musiqskool is namelijk ontstaan vanuit mijn persoonlijke geschiedenis.
Ik groeide op in een muzikaal gezin met ouders die muzikant waren en waarin iedereen al van jongs af aan dagelijks muziek maakte. Ook had ik het voorrecht dat ik op een basisschool zat waar veel aandacht was voor muziekles. Daarna uit school, kon ik doorlopen naar de muziekschool aan de overkant, waar ik o.a. pianoles volgde. Op mijn 11e/12e jaar startte ik mijn eerste muziekgroepje en daarna volgden vele bandjes. Ook begeleidde ik al van jongs af aan diverse vocalisten. Door deze muzikale voedingsbodem kon ik mijn talenten al vroeg ontwikkelen. Daarnaast heeft het sociaal en emotioneel ook veel voor mij betekent. Ondanks dat ik van nature verlegen was, mij op school niet goed kon concentreren, kon ik mij later als tiener wel uiten in muziek/kunst, ontmoette ik hierdoor nieuwe vrienden en kon ik mijn horizon verbreden.

Door Your Musiqskool wil ik dezelfde ervaring en die muzikale voedingsbodem en thuis creëren voor anderen en niet alleen dat. Recent heb ik Your Musiq Academy opgestart als Talent Department  waardoor die voedingsbodem wordt opgevolgd door een sprinkplank voor muzikaal talent.
Your Musiqskool is uiteindelijk uitgegroeid van pianoles vanuit huis aar een volledige muziekschool met een docententeam en twee leslocaties.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dagelijks leven draait eigenlijk om het ondernemen en het runnen van de muziekschool, het is mijn fulltime levenswerk geworden. Juist als je dit werk met hart en ziel doet, kan je je eigen grenzen wel eens vergeten. Dat kan je opbreken als je niet uitkijkt. Ik realiseer me dat ik steeds meer moet delegeren. Door de jaren heen heb ik om toch met vallen en opstaan grenzen leren stellen en af te bakenen en echt time-off te nemen.

In het weekend op vrijdagavond tot zaterdagavond heb ik doorgaans een social media break en doe ik echt helemaal niets met werk.

Daarnaast is mijn gezin echt betrokken bij de muziekschool, ook mijn twee tienerzoons denken mee en helpen regelmatig mee. Zo leren ze ook in de praktijk meer over ondernemen.
Ik doe het niet alleen, zonder hun zou het niet mogelijk zijn geweest.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn persoonlijk verhaal is het fundament van de visie. Die persoonlijke factor, waarin passie, skills karaktervorming belangrijke waarden zijn, sijpelt door in alle aspecten van de muziekschool. In de lessen, in de omgang met ouders, de inhoudelijke programmering en heel erg belangrijk in de community die de muziekschool afgelopen jaren heeft opgebouwd. Een van de mooiste complimenten die we hebben gekregen is dan ook “Bij Your Musiqskool hebben mijn kinderen een muzikaal thuis gevonden”.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb een gezonde dosis ‘naïviteit’ en zelfvertrouwen als het gaat om ontwikkelen van visie, het ontwikkelen en uitzetten van bedrijfsconcepten. Ik ben echt een doener en droom groot. Niet iedereen snapt dat meteen, of zal het snappen. Je moet dat leren overbrengen maar ook leren loslaten. Je visie, bedrijf is er niet voor iedereen. En dat is goed, je creëert je eigen niche.
Daarnaast werk ik met heel veel verschillende mensen. Dat vraagt incasseringsvermogen, verschillende communicatiestijlen, waarin ik blijf leren. Hoe groter je bedrijf, hoe groter de uitdagingen. Je groeit hierin mee.

Inmiddels vieren we straks in januari 2022 het 10 jarig jubileum van Your Musiqskool!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou me minder bescheiden opstellen, zoals ik in de begin jaren heb gedaan.
Mensen moeten jou kunnen vinden, laat weten dat je er bent, laat je zien en wees niet te voorzichtig.

Wat is je toekomstvisie?

Over een x aantal jaar heb ik een stevig geworteld en florerend bedrijf, platform en community, die naast het bieden van die muzikale voedingsbodem, nationaal als internationaal talent helpt te ontwikkelen. Daarnaast willen we met Your Musiqskool juist nu van maatschappelijk betekenis zijn en verbindend zijn in deze uitdagende tijden, zowel voor onze klanten maar ook voor elke professional binnen ons team. Daarnaast willen we bijdragen in verandering van het beeld wat in Nederland heerst over muziek en muziekonderwijs. “Making top musiceducatin a priority”.
Dat klinkt misschien heel ambitieus en idealistisch, maar zoals ik al zei, ik droom groot!

Contactpersoon

Julia Olthoff

Onderneming

Your Musiqskool & Your Musiq Academy

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!