Inkollors

Wie ben je?

Mijn naam is Marloes Franken – Schipperheijn, bedenker en uitgever van Inkollors, de creatiefste invulboeken en gastenboek voor huwelijken. Samen met mijn man Martijn en 2 schatten van kinderen (6 en 8 jaar) ben ik woonachtig in Hilversum.

Een aantal steekwoorden die mij het beste omschrijven: organisatietalent, verbinder, aanpakker, chocolade en sushiliefhebber. Daarnaast is mijn droom om een huisje op het strand te hebben. Ik geniet ervan om de fiets te pakken, mijn hoofd leeg te maken op de prachtige heide, die praktisch in onze achtertuin ligt. Dit is mijn uitlaatklep om weer volledig opgeladen terug te komen.

Ik ben momenteel ook werkzaam als teammanager van een recruitmentafdeling bij een zorginstelling. Daarnaast ben ik mijn passie gaan volgen en heb ik me vooral het laatste jaar heel hard ingezet voor mijn eigen bedrijf, Inkollors.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Met mijn studie Hogere Hotelschool als achtergrond, heb ik verschillende functies gehad binnen uiteenlopende organisaties. Gestart in het uitzendwezen en na een aantal jaren de overstap gemaakt naar de evenementenwereld. In die branche ben ik meer dan 10 jaar als projectmanager werkzaam geweest. Vervolgens heb ik mijn oude liefde voor het recruitment vak weer opgepakt, binnen een totaal nieuwe wereld, de ouderenzorg. Super leerzaam en weer iets nieuws om me volledig in vast te bijten.

Als ik ergens voor ga, ga ik er ook echt voor. Het blijven ontwikkelen van mezelf naast het moederschap is voor mij dan ook echt belangrijk.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een paar jaar geleden zijn we getrouwd en op zoek gegaan naar een originele manier waarop onze gasten een leuke boodschap voor ons konden achter laten. Wij vonden niet wat we zochten, dus hebben wij zelf onze gasten ontworpen als inkleur poppetjes. Deze hebben we op een groot canvasdoek afgedrukt en zo konden onze gasten gezamenlijk een blijvend kunstwerk voor ons maken. Nog steeds hebben wij dit kunstwerk aan onze muur hangen.

Dat was achteraf gezien het startpunt van Inkollors. Echter, met een totaal andere achtergrond was dit best pittig. Maar ik vond het idee zo leuk, dat ik in mijn vrije tijd ben begonnen om het idee tot concept te ontwikkelen. Zonder enige ervaring ben ik het avontuur aangegaan en heb ik mij verdiept in de wereld van ontwerpen, website bouwen en het uitgeven van een boek. Uiteindelijk was het zover, begin januari heb ik de creatiefste invulboeken gelanceerd en daar ben ik super trots. Een boek met mijn naam erop, geheel in eigen beheer!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is nou net één van de lastigste uitdagingen waar ik mee te maken heb! Als ik iets doe, geef ik meer dan 100%. Als er een idee opborrelt, zoek ik dat het liefst hetzelfde moment nog uit. Dit betekent dus dat ik soms in 7 sloten tegelijk loop.
Maar eerlijk is eerlijk, dingen waar ik energie van krijg, (wat soms betekend dat een werkdag meer dan 12 uur heeft), laten mij groeien! Vrienden waarschuwen mij weleens of ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Echter, als je bouwt aan je eigen onderneming, maakt dat het meer dan de moeite waard!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben zeker niet de enige ondernemer die (invul)boeken en stationary ontwerpt, maar wel één van de weinige die alles van scratch af aan zelf doet. Van het ontwikkelen van het concept, het uitgeven van de boeken in eigen beheer tot de financiële en administratieve verwerking hiervan. 
Dit alles zonder enige ervaring in het ontwerpen van producten en uitgeven van boeken. Toch is het gelukt om dit allemaal voor elkaar te krijgen! Aan de producten heb ik een draai meegegeven welke de creativiteit en authenticiteit van de gebruiker aanspreekt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Jazeker, de tijd die het kost. Er komt zo veel bij kijken bij het opzetten van je eigen onderneming en constant vernieuwingen aan te brengen. Op een gegeven moment was ik met zo veel tegelijk bezig, dat de keuze waar mijn prioriteiten moeten liggen lastig werd. Mijn eigen website vullen en bijhouden, een cursus om de vindbaarheid op google te verbeteren en dan s ’avonds ook nog even nieuwe producten bedenken en uitwerken. Tja, ergens moet je accepteren dat je niet alles tegelijk kan. En laat ik dat nou net moeilijk vinden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Lastig te zeggen omdat ik nog niet zo lang bezig ben. Wellicht meer vooronderzoek doen en informatie opdoen bij collega-ondernemers. Om op deze manier meer inzicht te krijgen in plaats van alles zelf te willen uitzoeken.

Wat is je toekomstvisie?

De grootste aanbieder zijn op het gebied van invulboeken en aanverwanten.

Dit ga ik bereiken door de leukste, mooiste en creatiefste invulboeken en aanverwanten te produceren voor een zo breed mogelijke doelgroep. Welke net als ik op zoek is naar iets anders dan anders!

Contactpersoon: Marloes Schipperheijn
Onderneming: Inkollors
Website: www.inkollors.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!