Interview met Anniki Dusseldorp van Dusseldorp Coaching

Wie ben je?

Ik ben gedreven, innovatief en integer. Mijn naam is Anikki Michelle, ik ben 28 jaar en woon in Almere. Als auteur en geregistreerd coach met paarden help ik mensen leven op hun eigen voorwaarden. Hier zet ik, naast de paarden, human Design en systemisch werk in waar dat passend is. In 2022 schreef en publiceerde ik mijn eerste boek en afgelopen week ben ik gestart met lesgeven in de droom die ik zelf zeven jaar geleden realiseerde.

Een paar feiten over mij:

 • 3/5 Mental Projector in Human Design,
 • Leeuw van Sterrenbeeld,
 • Sport: Paardrijden, kickboksen en hardlopen,
 • Hobby’s: Interieur en fotografie,
 • Levensmotto: Als je iets écht graag wilt en in jezelf gelooft, dan kun je ALLES bereiken,
 • Fiat 500c in parelmoer met beige dak,
 • Ik heb nog nooit mijn haar geverfd,
 • Ik lust geen tomaten (nee ook de saus niet),
 • Mijn droomauto’s zijn een Audi TT & R8,
 • Vroeger was ik bang om te vliegen,
 • Mijn lievelingseten is Spinazie met Tortellini,
 • Mijn favoriete muziek is RnB, Soul en Latin,
 • Ik ben nu aan mijn tweede Olijfboom begonnen, de vorige liet ik verdrinken – vanuit de beste intenties, omdat de rest het nooit overleefde; mijn kerstboom is dan ook nep. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na het afronden van mijn Bachelor aan Hogeschool Tio, behaalde ik mijn Master of Science aan een universiteit in Barcelona. De motoren van mijn carrière ben ik vervolgens gestart als stewardess bij de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij, een droom die werkelijkheid werd en waar ik nu dus anderen in help met het realiseren daarvan.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Charm is mijn inspiratiebron, het paard waar alles mee begon. Met hem werkte ik samen in Australië tijdens mijn onbetaald verlof van vliegen, hij liep mijn hart binnen, liet zien wat wederzijds vertrouwen is, liet voelen hoe onvoorwaardelijke liefde voelt en liet mij ervaren wat diepe verbinding is. Het zorgde ervoor dat ik terug kwam met de wens meer met paarden te willen doen dan enkel een uur per week op een manegepaard rijden. Waar meerdere mensen in mijn omgeving al eens riepen dat ik coach zou moeten worden, ‘Want dat past echt bij wie jij bent en hoe je vragen stelt’, dacht ik alleen maar ‘Dát hoef ik dus niet, iedereen is tegenwoordig al coach’. Het was mijn nicht die vroeg of ik het niet met elkaar kan combineren. Long story short: Ik vond in de Keulseweg een gedegen en erkende opleiding, besloot deze te volgen en run nu mijn bedrijf – als coach.

Waar de paarden de basis vormen binnen mijn bedrijf is daar sinds 2022 human design bijgekomen. Een prachtige tool waar ik mijzelf al veel langer in aan het verdiepen was en na het enthousiasme uit mijn omgeving een document creëerde waarin ik de persoonlijke blauwdruk toelicht. Deze verkocht ik binnen no-time uit en is inmiddels omgezet in een online training. Voor mij is het in combinatie met de paarden de ideale manier om coachees in hun proces te faciliteren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Tijdens mijn werk als stewardess hing het volledig van mijn vliegrooster af wanneer ik tussendoor tijd had om te coachen. Dit vond ik steeds uitdagender, vooral op het moment dat er een afspraak werd afgezegd of verplaatst moest worden. Ik had minder tijd dan wenselijk was om een bedrijf te laten groeien. Na nog een keer onbetaald verlof besloot ik dan ook te stoppen met vliegen. Inmiddels ben ik gestart als docent, dit is voor 32 uur per week, waarbij ik daarin vanaf september zelf mijn lesbevoegdheid ga behalen. Een verschil ten opzichte van de maanden in de tussenliggende periode, waarbij ik alle tijd aan mijzelf had, maar wat wel meer stabiliteit dan met het vliegen geeft. Praktisch betekent dit nu dat ik op de donderdagen vrij ben en sessies of teambuildings in kan plannen. Op de woensdagavond doe ik een live sessie in de bijbehorende Society van mijn online leeromgeving en ik heb uitloop naar de zaterdagochtend om een aantal administratieve zaken te regelen voor mijn bedrijf.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Allereerst is de combinatie van Human Design en coachen met paarden er één die ik nergens anders nog ben tegengekomen. Daarnaast geloof ik dat iedere onderneming uniek is door de persoon die erachter staat, dus ook mijn bedrijf is uniek door de ervaringen die ik meebreng en de persoon wie ik ben. Mijn kracht als coach en mens ligt bij het luisteren en de stiltes. De woorden die jij niet uitspreekt, de emoties die jij niet toont en de verlangens die jij diep van binnen hebt: De paarden en ik horen, zien en voelen ze. Bij ons is er ruimte om ongefilterd te zijn wie jij bent – inclusief alle stukjes die spannend en onbekend zijn. Ik geloof dat de combinatie van letterlijk met beiden benen op de grond naast de paarden, mijn wetenschappelijke achtergrond en 3/5 Mental Projector visie één is waar alle delen in ons worden aangesproken, ondersteund, gezien en gehoord. Vanaf dat punt kun je ook echt het proces van leven op jouw eigen voorwaarden aangaan. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het geduld dat soms nodig is. Ik dacht altijd dat ik wel een geduldig persoon was, maar dat valt soms nog best tegen. Uiteraard kan ik het niet laten om dan wel verder te kijken, want wat maakt dat ik het geduld niet heb? Waar beschermt het mij tegen? Welk voordeel haal ik eruit om ongeduldig te zijn? Vooral ook: Wat kan ik nu dan wél doen? De vragen die ik mijzelf stel, doe ik echt niet altijd, want dan blijf ik bezig. Dat is namelijk ook een van de dingen die ik heb onderschat aan het ondernemen: Wat een spiegel het ondernemen is voor wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Direct investeren in processen aan de achterkant (systemen, VA’s etc.), in plaats van enkel trainingen volgen ter verdieping van mijn kennis en kunde. Die kennis en kunde is zeker waardevol, maar heeft ook tijd (lees: geduld) nodig om te implementeren en belichamen. De processen goed inrichten zodat groei direct door kan stromen is iets wat meer prioriteit heeft in het neerzetten van een (schaalbare) onderneming. 

Wat is je toekomstvisie?

Miljoenen dieren op de wereld helpen, door miljoenen te verdienen met het transformeren van miljoenen levens. Concreet: Mijn focus ligt het komende jaar op het behalen van mijn graad als docent en gelijktijdig een continuïteit creëren in sessies met de paarden, het spreken op evenementen en (Human Design-) trainingen geven. De komende vijf jaar wil ik uitbreiden naar een eigen locatie met paarden en wellicht nog een tweede boek uitgeven. Op de langere termijn zie ik daar internationaal spreken en mensen inspireren op hun eigen voorwaarden te leven als de persoon wie zij ongefilterd zijn, aan toegevoegd worden.

Contactpersoon

Anikki Dusseldorp

Onderneming

Dusseldorp Coaching

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!