Interview met Veronique Estié van YoungTrader

Wie ben je?

Mijn naam is Veronique Estié. Ik ben 27 jaar, woonachtig in Amsterdam. In mijn vrije tijd spendeer ik de dagen graag in het bos of op de hei. Wandelend met mijn vriend en hond. Daarnaast heb ik een wiskundeknobbel en een interesse in persoonlijke financiën.

Ik ben de eigenaresse van YoungTrader: een platform voor jonge beleggers. Via mijn Instagram en blog deel ik dagelijks content over beleggen, besparen en betalen. Ik probeer jongeren te inspireren om vroegtijdig met hun persoonlijke financiën aan de slag te gaan. Het goed regelen van je financiën creëert meer (keuze)vrijheid. Dat gun ik iedereen!

Naast mijn blog verkoop ik ook producten. Ik heb een boek geschreven ‘Van Spaarvarken naar Beurs Wolf’ waarin je in 8 simpele stappen leert beleggen.  Ook bied ik een FinFit template aan. Dankzij verschillende formules en grafieken geeft het FinFit template je een overzicht of je Financieel Fit bent. Oftewel, of je op schema ligt met je vermogensontwikkeling en het behalen van je financiële doelen. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Eigenlijk rolde ik al gauw na mijn studie Economie en Bedrijfseconomie aan de universiteit in het ondernemersleven. De droom om voor mezelf te beginnen is er altijd geweest. Om deze reden volgde ik ook een master Entrepreneurship. Na mijn studie heb ik een half jaar als inkoper gewerkt bij HEINEKEN, maar deze functie hield plotseling op als gevolg van corona. 

Op dat moment was ik net begonnen met mijn bedrijf YoungTrader. Het leek alsof het leven me een zetje in de goede richting gaf, want ineens had ik geen baan in loondienst meer. Ik besloot om mezelf een kans te geven om een jaar te ondernemen. Dat pakte goed uit! 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemerschap zit in mijn familie. Ik heb tijdens mijn jeugd gezien hoe mijn vader hard werkte, maar wel de regels bepaalde. Dat sprak mij wel aan. Ik werk ook graag hard, maar dan pluk ik daar ook het liefst de vruchten van. Het voel gek om hard te werken voor een ander. Als ik dan toch bikkel, doe ik het liever voor mezelf. Daarnaast vind ik de snelheid en oneindige mogelijkheden van het ondernemerschap erg leuk. Je verzint een idee en je kunt er direct mee aan de slag als je dat wilt. Heerlijk om zulke vrijheid te ervaren. 

Ik ben op het idee van YoungTrader gekomen, toen ik zelf net was begonnen met beleggen. Dankzij mijn studie wist ik er het een en ander van, maar ik wilde er ook graag meer over leren. Het leerproces was saai en moeizaam. De leerstof was stoffig en de beurs bleek een echte mannenwereld. Ik vond dat hier wat ‘girlpower’ en frisse energie doorheen mocht. Zo kwam ik op het idee om een ‘hip’ Instagram-account op te zetten met informatie over beleggen onderbouwd met leuke visuals. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het is een voordeel dat ik zelfstandig ondernemer ben. Ik ben daardoor in controle over mijn eigen agenda. Ik probeer een 09-17 schema voor mezelf aan te houden, maar dat lukt nog niet altijd even goed. Mijn valkuil is dat ik het ondernemen zó leuk vindt dat ik er helemaal in verwikkeld raak. Ik vergeet dan al gauw de tijd of ik vergeet zelfs te lunchen. Dat is niet oké natuurlijk.

Ik probeer sinds dit jaar meer te plannen. Tijdsloten in te plannen en zelfs timers te zetten. Daarnaast probeer ik iedere dag een uur te wandelen. Deze routine zorgt voor meer rust en ook meer inspiratie. Frisse lucht doet altijd goed!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

 Mijn missie en mijn personal touch. Aangezien ik zelf een gepassioneerde belegger ben, is mijn bedrijf eigenlijk een verlengstuk van mijn hobby. Ik deel veel persoonlijke ervaringen via mijn blog en Instagram en ik merk dat mensen dat prettig vinden. 

De meeste mensen vinden de beurs een spannende wereld. Beleggen kent natuurlijk risico’s. Ik probeer anderen te inspireren door mezelf kwetsbaar neer te zetten. Ook ik begon ooit met weinig kennis, maar ik kan nu zelfstandig beleggen. Daarnaast helpt het mee dat ik een vrouw ben. De beurs was vroeger een echte mannenwereld, maar gelukkig zie je nu steeds meer vrouwelijke rolmodellen in de financiële wereld. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

 Jazeker. De mentale druk. Als ik het werk niet doe, wie doet het dan wel. Ik vind het soms best zwaar om alles zelf te doen en te beslissen. Gelukkig zijn er een aantal freelancers die mij ondersteunen, maar ik ben altijd degene die beslist. Ik ben nog geen uitblinker in het loslaten van mijn werk tijdens mijn vrije tijd. Dit vind ik lastig, waardoor je eigenlijk altijd bezig bent met je onderneming. Soms is dat erg vermoeiend. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mijn antwoord op deze vraag sluit mooi aan op de vorige vraag. Ik zou eerst een partner zoeken en samen een onderneming starten. Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Ik zou het prettig vinden om te kunnen sparren met een partner. Iemand die nét zo gedreven is als jij om de onderneming tot een succes te maken. Daarnaast lijkt het me leuk om successen dan samen te kunnen vieren! 

Wat is je toekomstvisie?

Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een cursus voor startende beleggers. Uiteindelijk wil ik van YoungTrader een schaalbaar bedrijf maken, waarbij ik zo veel mogelijk mensen kan inspireren om hun financiële kennis te vergroten. Mijn droom is om jongeren te inspireren te starten met beleggen. 

Als je vroeg begint met beleggen, kan dat – mits je verstandig investeer – veel impact hebben op je vermogen als je bijvoorbeeld 60 bent. Beleggen draait namelijk om de lange termijn. Je moet geduld hebben om er echt mee te kunnen verdienen.  Mijn droom is dat zoveel mogelijk mensen op hun 60ste denken: Zo, ik ben dat ik geluisterd heb naar die YoungTrader toen ik 18 was. Dankzij haar heb ik een mooi vermogen kunnen opbouwen via de beurs!

Contactpersoon

Veronique Estié

Onderneming

YoungTrader

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!