Interview met Marloes van Thiel van Reflect your Mind

Wie ben je?

Ik ben Marloes van Thiel. Ik ben een maatschappelijk werker die vooral op zintuigelijk gebied is opgeleid. Ik heb een directe persoonlijkheid, hou van observeren en out of the box denken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb hiervoor 11 jaar in een audiologisch centrum gewerkt als maatschappelijk werker.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb voor het ondernemen gekozen omdat ik het belangrijk vind om maatwerk te leveren. Ik merkte dat ik binnen de huidige zorgstructuur mijn werk niet kon doen, zoals ik dat graag zou willen. Omdat ik altijd gewerkt heb vanuit de emotie, lijf en brein ontstond het idee voor de naam en onderneming vrij snel. Want reflectie op je brein en alles wat vanuit daar verbonden wordt, zorgt voor prachtige inzichten en handvaten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben naast ondernemer ook moeder, partner, zus, vriendin en nog veel meer. Ik merk dat het ondernemerschap mij juist de ruimte geeft om mezelf te zijn in alles wat ik ben.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het meest unieke is dat ik mensen behandel die overgevoelig zijn voor geluid. Dit is op heel weinig plekken in Nederland mogelijk. Ik heb deze behandeling samen met een audioloog een aantal jaren geleden zelf ontwikkelt. Alles in mijn onderneming heeft een connectie met overprikkeling in het brein en de gevolgen daarvan. Dit maakt dat ik inmiddels veel diverse mensen zie, die overprikkeling ervaren en daar vaak lichamelijke gevolgen hebben. Omdat ik het belangrijk vind om kennis te delen over dit onderwerp geef ik ook gastcolleges en informatieavonden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Met name het administratieve stuk vond ik in het begin tegenvallen in combinatie met de inhoudelijke kant. Ik merkte vooral in het begin dat ik ook echt tijd moet inplannen voor de administratie. Juist omdat het niet mijn favoriete onderdeel van het ondernemen is.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In het begin was ik vooral bezig met hoe het ondernemen er uit moest zien en wat ik daarvoor zou moeten doen. Dit betekende voor mij dat ik een beetje afdwaalde in wie ik was. Sinds ik de bewuste keuze heb gemaakt om dicht bij mezelf te blijven en te ondernemen vanuit wie ik ben, loopt het allemaal een stuk relaxter voor mezelf en de klant.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil heel graag nog meer bekendheid en aandacht voor overgevoeligheid voor geluid. Daarnaast wil ik in mijn onderneming groeien vanuit maatwerk en aandacht voor de klant.

Contactpersoon

Marloes van Thiel

Onderneming

Reflect your Mind

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!