Interview met Anouk Slierendregt van Your Happy Body Coach

Wie ben je?

Ik ben Anouk, 30 jaar en als orthomoleculair therapeut, trotse eigenaar van Your Happy Body Coach. Ik houd van balans; lekker sporten en daarnaast genieten van een hapje en een drankje. Ik weet als voedingscoach waar mijn lichaam blij van wordt en wil dat ook meegeven aan mijn cliënten. Ik houd van reizen naar verre landen, maar ook wandelen in Oostenrijk vind ik fantastisch. Ik woon in Haarlem met mijn vriend en 2 lieve katjes. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben altijd al bezig geweest met vitaliteit en gezondheid. Door de hotelschool werd ik breed opgeleid en leerde ik de fijne kneepjes van het horeca-vak. Het hotelwezen was uiteindelijk niets voor mij, maar ik heb keihard gewerkt voor wat ik wilde bereiken. En dat is iets wat ik goed kon gebruiken bij de start van mijn bedrijf. Na wat baantjes in de eventswereld ben ik overgestapt naar de Nederlandse Obesitas Kliniek. Dit combineer ik nu met mijn eigen bedrijf! Ik kan al mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren goed vertalen binnen Your Happy Body Coach en raak nooit uitgeleerd. Noem het maar een verslaving, ik blijf een echt studentje.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Al van kleins af aan ben ik aan het ondernemen; ik verkocht bloemetjes, limonade, zelf gekweekte pompoenen en later verkocht ik ingekochte producten door met winst. Altijd aan het onderhandelen, verkopen en de beste deal maken. Voor mij is ondernemen dus een hele logische stap geweest, maar ook spannend! Wist ik wel genoeg? Wat maakt mij zo bijzonder? Dat is een ongoing traject en als ondernemer leer je elke dag weer. Door mijn eigen gezondheid struggles kwam ik bij een orthomoleculair therapeut terecht, viel 10 kg af, voelde me gezonder dan ooit en dat gunde ik iedereen. Ik ging studies volgen, verdiepte me in de jungle van voedingsadviezen en op een avond waar ik aangeschoten namen aan het bedenken was is Your Happy Body Coach in het leven geroepen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ja, dat is nogal een uitdaging.. Zoals ik al zei combineer ik dit met de Nederlandse Obesitas Kliniek en alle andere momenten gebruik ik voor Your Happy Body Coach. Er gaat veel tijd in zitten. Van het voorbereiden, tot research, tot aan administratie. Maar ik krijg er zoveel energie van dat ik doorga als een os. En dan kom ik mezelf weer even tegen en trap ik weer op de rem. Dat hoort een beetje bij me. Echt een toffe hysterische achtbaan af en toe.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Jaren geleden had ik zoveel last van mijn buik en werd ik van het kastje naar de muur gestuurd door de huisarts en het ziekenhuis. Er werden geen intoleranties of andere dingen gevonden en ik eindigde thuis met de diagnose ‘stress’. Ik heb dat nooit geloofd en ben verder gaan zoeken. Met mij nog vele anderen die ook thuis komen te zitten met pijn en soms onnodige medicatie. Ik weet wat ze doormaken en ik voel de wanhoop die zij ook voelen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je wilt het liefst zo snel en makkelijk mogelijk van je klachten afkomen. Ook al denk je bijna dat die opgeblazen buik of krampen er bij horen, want dat is natuurlijk niet zo! Uiteindelijk bleek het bij mij een ‘simpele’ lichte ei-intolerantie die pas bij een orthomoleculair therapeut uit de test kwam.

Mijn eigen struggles, verhaal en kijk op de gezondheid maakt mij uniek. Het leven moet wel leuk blijven natuurlijk, dus ik zou nooit iemands patroon radicaal op de schop gooien. Kleine stapjes en it’s all about the balance. Ook ik drink af en toe een wijntje en eet een zak chips leeg. Ik ben ook maar een mens haha! Uiteindelijk moet jij blij zijn met je lichaam en kan ik daar alleen maar trots op zijn, want o wat is het soms moeilijk!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Absoluut! Ik denk vaak; ik probeer het gewoon en niet geschoten is altijd mis. Ik begon dus zonder duidelijk plan. Dat brengt me ook wel weer op hele mooie plekken en momenten, maar nu vond ik het heel lastig toen ik geen aanvragen kreeg. Ik had daar helemaal niet over nagedacht.. Misschien wat naïef, maar dat ben ik soms ook! Ik kan gelukkig snel schakelen, ben heel creatief en houd van actie, dus het is elke keer ook zo weer opgelost. En nu lopen de aanvragen gestaag door met soms een weekje niets en dan word ik meteen onzeker. Dat hoort er bij denk ik.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks, ik ben zo trots op hoe alles is gegaan. Ondernemen is vallen en opstaan en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Met mijn enthousiasme en naïviteit kan ik soms wat makkelijk over bepaalde dingen denken, maar ook dat heeft me zoveel gebracht.

Wat is je toekomstvisie?

Ik ben iemand die elke week weer iets anders bedenkt! Voor nu is het in ieder geval een steady aantal aanvragen per week, blijven studeren en zoveel mogelijk vrouwen (en mannen) het gevoel geven dat ze het waard zijn om aan hun gezondheid te werken. Om jezelf op nummer 1 te zetten, want die klachten horen er echt niet bij. Soms is het zo ontzettend makkelijk, maar moet je net het juiste doen. En daar help ik graag bij, met alle liefde!

Contactpersoon

Anouk Slierendregt

Onderneming

Your Happy Body Coach

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!