Interview met Eefje Wensing: Marketing- en Content Coach

Wie ben je?

Ik ben Eefje, Marketing- en Content Coach voor coaches en therapeuten. Ik help de ambitieuze ondernemer die de ene maand genoeg omzet draait om het leven op te bouwen dat ze zo graag wilt, terwijl ze de andere maand amper rond komt omdat klanten haar online niet weten te vinden.

Ik help haar met het verspreiden van haar kernboodschap middels ijzersterke content en praktische marketing methodes. Claim autoriteit binnen de branche, samen gaan we voor onafhankelijk, vol vertrouwen succesvol!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb altijd freelance werk gecombineerd met loondienst banen. Voordat ik fulltime ging ondernemen werkte ik als Recruitment Consultant. Een mooie combinatie van klantcontact, marketing en sales.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van onderneming gekomen?

Mijn vaste functie in loondienst kwam te vervallen waardoor ik direct de mogelijkheid had om fulltime voor het ondernemerschap te gaan. Een geluk bij een ongeluk zeg ik altijd. Online marketing is een vak dat ik altijd heb beoefend, het was dus ook niet zo gek dat ik dit ook in het ondernemerschap verder doorpakte.

Na jaren in de uitvoering gezeten te hebben, kwamen er vanuit mijn netwerk steeds vaker vragen over hoe online marketing toe te passen in je eigen business. Geheel natuurlijk ben ik dus in de coaching gerold. Nu coach ik alleen nog maar ondernemers naar een ijzersterk online fundament. Dit doe ik met onwijs veel passie en plezier!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door middel van planning en prioriteit. Twee aspecten die ik ook heb geïmplementeerd in mijn coachingsprogramma. Werken met een plan is de basis, vanuit hier de juiste prioriteiten stellen brengt je sneller naar je doel. Dit pas ik dus zelf ook toe als ik kijk naar ‘alle andere activiteiten op een dag’. Ik heb tijden waarop ik werk en tijden waarop ik met mijn gezin ben. Daaromheen ben ik flexibel en vul ik mijn tijd op gevoel.

Ik heb mijn eigen manier van werken ontwikkeld. Een manier die er voor zorgt dat je wél altijd online zichtbaar bent, maar je zelf niet altijd online hoeft te zijn. Een manier die er voor zorgt dat je hoofd-en bijzaken weet te scheiden, zodat je ook daadwerkelijk de juiste acties uitvoert die je resultaat opleveren.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn kracht zit echt in het achterhalen van iemand zijn kernboodschap en dit middels praktische marketing methodes en ijzersterke content doorvertalen in je business. Op deze manier heb je direct jouw onderscheidende vermogen, maar zet je ook je marketing strategisch sterk in op een manier waar jij je goed bij voelt. Dit zorgt voor een duurzaam bedrijf die je consistent leads en omzet oplevert.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ongeveer alles denk ik haha. Ik zeg ook altijd ondernemen is de grootste persoonlijke ontwikkelingsreis die je kunt meemaken!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder kijken naar concurrentie en meer vertrouwen op mijn eigen kracht. Dat is ook precies waar ik mijn klanten mee help, want alleen op die manier ben je authentiek en run jij een business waar je zelf blij van wordt.

Wat is je toekomstvisie?

Ik vind dat marketing 1:1 aan moet sluiten bij wie jij bent als ondernemer en streef naar eerlijkheid in alle marketingcommunicatie uitingen. Ik vind dat we de marketingtrucjes eens los moeten laten, niet alleen bezig zijn met ‘wat werkt’ maar terug naar jouw kernboodschap.

Contactpersoon

Eefje Wensing

Onderneming

Eefje Wensing

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!