Interview met Marian van Pelt van verhaaltjes – enzo

Wie ben je?

Ik ben Marian, 51 jaar en een echte multipotential. Ik hou ervan om met veel dingen bezig te zijn en om altijd te blijven leren en mensen te leren kennen.   

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

De laatste 18 jaar voor ik ging ondernemen werkte ik in de HR en heb dat die tijd ook heel leuk gevonden, totdat dit ineens over was en ik het ineens niet meer wist. Mijn hele leven heb ik gewerkt en ben overal een beetje ingerold en dat voelde altijd goed. Totdat ik het even niet meer wist. Best beangstigend toentertijd. En het heeft ook best even geduurd voor ik eruit was wat nu te doen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik na mijn HR-carrière ineens niet meer wist wat ik wel wilde ben ik rond gaan kijken wat bij mij paste en ben ik in eerste instantie met een loopbaancoach gaan uitfilteren welke kant ik het zou gaan zoeken. We zijn er niet helemaal uitgekomen, maar ik besloot het even zo te laten.

En zoals ze wel vaker zeggen kwamen de twee keuzen al vrij snel op mijn pad.

Ik ging naar een open dag van mijn huidige opleiding Psychodynamisch therapeut en was direct verkocht. Ik ben nu bezig met mijn 2e jaar en heb er nog 2 te gaan. Het is zo interessant allemaal.

Hiernaast kwam ik rond de open dag ook bij mijn oud-collega en hij bracht me op het idee van mijn verhaalkaarten voor o.a. zieke kinderen. Omdat hij kaarten stuurde naar zijn langdurig zieke kleinkind met een verhaaltje dat hij telkens verder uitschreef op wel 45 ansichtkaarten.

Dit was fantastisch en ik wilde hier nog veel meer kinderen blij mee maken. Verhaaltjes – enzo was geboren!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat vind ik dus best een dingetje. Ik heb best last van uitstelgedrag, dus dat is nogal eens moeilijk om alles te combineren. In januari heb ik een papierenagenda aangeschaft en plan zoveel mogelijk in. Sinds kort ga ik 3 dagen in de week naar een plek toe om echt te werken. Als ik thuis ben is het heel moeilijk om te doen wat ik wil en moet doen. Ik zou het ook heel tof vinden om samen te werken met anderen op een plek bijvoorbeeld. Dat werkt voor mij wel als stok achter de deur.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn kinderverhaalkaarten zijn nog door niemand gemaakt. Het is een uniek concept. En dat maakt het daarom ook wel moeilijker om aan de man te brengen. Maar dat komt goed!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, verkopen! Pff wat vind ik dat moeilijk. Dan moet je bellen, mailen, langsgaan. Ik vind het nogal wat. En je moet ook alles doen. Het schrijven dat is nog makkelijk, maar dan de rest wat erbij komt.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn? 

Toch iets beter nadenken over het eindproduct en niet alles gelijk op voorraad nemen.

Wat is je toekomstvisie?

Wees jezelf en dan komt altijd alles goed! Wat bij je past komt naar je toe en vertrouw op het universum (lekker zweverig, maar het werkt😉).

Contactpersoon

Marian van Pelt

Onderneming

verhaaltjes – enzo

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!