Trauma therapeut Valeria Cabi

Wie ben je?

Mijn naam is Valeria, ik werk als traumatherapeut in Rotterdam. Ik ben 58 jaar, heb twee mooie volwassen dochters en ben gelukkig gescheiden.

Ik ben in het oude Joegoslavië geboren maar ben hier opgegroeid en voel me een echte Rotterdammert.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb altijd op kantoor gewerkt, administratief en secretarieel, een ondersteunende functie. En later heb ik mijn toenmalige echtgenoot ondersteund in onze eigen zaak, een schoenmakerij. Ondanks dat het niet helemaal mijn straatje was, het was voor onze toekomst, investering in onze oude dag en heb ik er met veel plezier gewerkt. Tot het fout ging.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben ‘per ongeluk’ ondernemer geworden. Na de scheiding kon ik geen baan vinden en was ik financieel afhankelijk van mijn ex, wat niet zo lekker liep.

Ik heb toen wel de kans gegrepen om een cursus  NLP te doen, dat stond al minstens 15 jaar op mijn verlanglijstje en nu had ik de tijd en de gelegenheid.

Daarvandaan ben ik doorgerold naar een hypnose opleiding en ik mag mij nu ook Allround Master Hypnosetherapeut noemen. Ik heb mij toen heel enthousiast bij de KvK ingeschreven met in mijn achterhoofd dat ik dringend inkomen nodig had. Als ik geen baan kon vinden, dan als zzp-er aan de gang. Ondertussen bleef ik wel solliciteren.

Na een tijdje doormodderen heb ik diverse cursussen ondernemen gevolgd en toen is mijn bedrijf in deze vorm ontstaan. Ik kan niet iedereen helpen, hoe graag ik dat in mijn naïviteit gedacht had na mijn opleiding. Dus heb ik deze doelgroep gekozen die ik met EMDR goed kon helpen. En dit werkt voor mij, ik hoef alleen zo af en toe wat dingen te tweaken, met de tijd meegaan zoals YouTube en Shorts.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ondertussen zijn mijn dochters het huis uit en ben ik nu alleen en kan ik mijn dag volledig zelf bepalen. Wat ik heel bewust probeer te doen is mij aan werktijden te houden. Net als bij een baan. Op mijn werkdagen ben ik tussen 9.00 en 17.00 uur niet beschikbaar voor koffiedates of andere dingen. En wanneer ik geen cliënten heb op die tijden, dan werk ik ‘aan’ mijn bedrijf en doe de administratie en zo.

Uiteraard komt er wel eens wat tussendoor en neem ik ook bewust vrij, net als bij een baan. Dit werkt goed voor mij.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt is dat ik, in tegenstelling tot hoop andere coaches/therapeuten, gespecialiseerd ben in één ding: trauma’s verwerken met EMDR.

Ik heb maar één aanbod: heb je een trauma, dan help ik jou mbv EMDR om meer rust in je hoofd en lichaam te krijgen. Uiteraard gebruik ik alle kennis die ik tijdens mijn opleidingen en cursussen opgedaan heb naar behoefte, maar je kan niet uit een hele rits methodes kiezen. Daarnaast maak ik met iedereen een bel afspraak om te kijken of we wel matchen. Zo niet, dan maak ik geen afspraak en verwijs ik ze door.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb de marketing heel erg onderschat kwam ik achter. Er zijn heel veel manieren om aan cliënten te komen en ik wist daar niks van af behalve een beetje op social media posten wat natuurlijk niet werkt als je 200 volgers hebt. Daar heb ik veel tijd en geld aan besteed om het te leren en daarna ook nog in de praktijk uitzoeken wat voor mij werkt! En in tegenstelling tot de behandelingen die soepel en vlot lopen, leer ik nog dagelijks bij over ondernemen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat ik ook een ondernemers cursus/opleiding moest doen. Maar ik wist niet waar ik moest beginnen en heb mijn aandacht te veel verspreid, ‘shiny object syndrome’. Ik zou nu een goede businesscoach (gelukkig zijn er nu genoeg van) kiezen en daar volledig voor gaan, niet af laten leiden. Dat heeft mij veel tijd en geld gekost. Dat geld kan ik nog wel terug verdienen, maar die tijd krijg ik nooit meer terug.

Wat is je toekomstvisie?

Ik heb geen grote droom om uit te bouwen. Ik wil zorgen dat mijn praktijk goed draait en dat ik parttime hiermee mijn inkomen kan verdienen. En daarnaast wil ik ook iets online opzetten zodat ik een groter bereik heb. Meer mensen helpen maar ook het persoonlijke er in houden.

Want ik krijg regelmatig de vraag of het niet zwaar is om al die verhalen van (kinder)misbruik, bevallingen die niet goed lopen, relaties die zo fout zijn dat zelfs ik nog wel eens mijn wenkbrauwen optrek, aan te horen. En nee, het is niet zo zwaar want wat ik onthoud is het ontspannen gezicht, de glimlach waarmee de (meestal) dames mijn praktijk verlaten.

Contactpersoon

Valeria Cabi

Onderneming

Trauma therapeut

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!