Interview met Eva van E-naturals

Wie ben je?

Ik heet Eva en ben 48 jaar. Ik groeide op met een Franse vader en Amsterdamse moeder in Alkmaar.
Mijn ouders waren echte hippies, maar dan de gezonde variant. Zo had mijn oma een natuurvoedingswinkel in Frankrijk en mijn moeder een eigen praktijk als paragnost.

Biologische voeding, natuurlijke huidverzorging, alternatieve geneeswijzen en meditatie waren al een vast onderdeel van mijn opvoeding in een tijd dat bijna niemand wist wat het was. Ik vond het als kind helemaal niet fijn dat ik overal buiten viel en heb erg mijn best gedaan me overal aan te passen. Gelukkig ben ik daar inmiddels mee gestopt, want dat was geen succes.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb een deel van mijn leven in de IT gewerkt als inkoper van software en ik heb veel in natuurvoedingswinkels gewerkt en ook een opleiding gedaan er zelf een te beginnen. Maar uiteindelijk vond ik het toch niet bij me passen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik wist al heel jong dat ik iets voor mezelf wilde beginnen, maar ik wist nooit in wat. Internet en computers waren toen nog niet echt gebruikelijk.

Ondertussen zag ik in mijn omgeving hoe mensen zich steeds meer gingen interesseren voor al die alternatieve dingen waar ik mee was opgegroeid. Ineens waren er ook biologische producten in de supermarkt, Nederlanders die pompoensoep gingen eten en zuurdesembrood en iedereen ging aan yoga doen en meditatie. Maar het viel me op dat al die bewust levende mensen een badkamer hadden vol met rotzooi. En ook in de natuurvoedingswinkels is de huidverzorging een achterblijver. Het viel me op dat mensen geen idee hadden wat ze allemaal op die manier in hun lichaam en in het milieu stoppen. Daarom vond ik het echt belangrijk daar aandacht aan te besteden. Zo begon ik met E-naturals, een webshop met allemaal verschillende merken huidverzorging. Na 3 jaar merkte ik dat ik totaal niet mijn eigen verhaal naar buiten kon brengen en ben ik onderzoek gaan doen mijn eigen merk op te zetten.
AVA kwam in 2018 op de markt met 3 producten: een handcreme, dagcreme en anti-aging creme. Net voordat ik de lijn wilde uitbreiden, kwam ik erachter dat er een ander bedrijf was met meer recht op de naam AVA en heb ik eerst onderzoek gedaan om de naam te veranderen. Dat werd Aphyta. Aphyta bestaat uit AVA + phyto. Phyto is plant in het Latijn.
Met de nieuwe naam zijn er ook 2 nieuwe producten bijgekomen. Een reinigingsmelk en een toner. Het is de bedoeling dat het een complete lijn wordt op het gebied van huidverzorging.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat hangt ervan af wat er te doen is. Meestal bekijk ik op zondag wat ik de komende week allemaal te doen heb en wanneer er ruimte is voor verschillende activiteiten.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Alles is heel erg bewust en uitvoerig onderzocht. Daarom is de kwaliteit heel hoog en is alles zeer duurzaam. Naast hoge kwaliteit natuurlijke producten, besteed ik ook veel aandacht aan de verzorging van binnenuit. Ik denk ook dat we daar in de toekomst meer naar toe gaan. Je huid is niet een op zichzelf staand iets waar je aan de buitenkant wat op smeert om het in goede conditie te houden. Je huid zit aan jou vast. Dus wat je erop smeert is minstens zo belangrijk als je verzorging van binnenuit.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja ergens wel. Al heb ik echt nergens spijt van. Voor mij is het een mooie reis waarin ik mezelf steeds meer ontwikkel.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb vrij lang gewacht voordat ik ben begonnen. Terwijl ik al best lang ontevreden was in loondienst.

Wat is je toekomstvisie?

Dat er een verschuiving komt van “normaal” en “natuurlijk” op het gebied van huidverzorging. Want wat nu als normaal wordt gezien, zit vol met ongezonde stoffen. Daar moeten we echt vanaf. Het is funest voor onze gezondheid en de planeet. Laten we ‘natuurlijk” normaal maken.

Contactpersoon

Eva Nouhet

Onderneming

E-naturals

Website

aphyta.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!