Interview met Hanna Jertz van Gratitude for Growth

Wie ben je?

Mijn naam is Hanna en ik ben een empathische dagdromer die veel geeft om het welzijn van anderen en het zien van hun bloei. Als transformatie- en welzijnscoach help ik graag anderen op weg naar een betere versie van zichzelf. Ik ben er gepassioneerd over om mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen en dromen, terwijl ze hun eigen unieke pad bewandelen.

Ik ben 26 jaar oud, kom uit Duitsland en woon momenteel in Breda met mijn partner. Als transformatie- en welzijnscoach ben ik gepassioneerd om internationale vrouwelijke solo-ondernemers en dromers in de beginfase van hun bedrijf te versterken. Ik help hen op weg naar meer helderheid, zelfvertrouwen en moed bij het najagen van hun doelen en dromen.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur, doe ik aan yoga, ga ik naar festivals en leer ik graag meer over andere culturen. Ik leg graag verbinding met mensen en verken nieuwe plekken. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om meer over mezelf, de omgeving en gemeenschappen te leren.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik mijn eigen bedrijf startte, studeerde ik trendwatching en conceptontwikkeling in Tilburg en werkte ik voor een wereldwijde online gemeenschap voor toekomstdenkers. Ik was actief op het gebied van marketing, coaching en het organiseren van gemeenschapsactiviteiten. Ik besloot terug te keren naar Nederland om bij mijn vriend te zijn en te werken als freelancer – iets waar ik het meeste van geniet – anderen helpen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik koos voor ondernemerschap omdat ik altijd al een passie had voor het helpen van anderen en het creëren van positieve verandering. Het idee voor mijn bedrijf ontstond uit mijn eigen ervaringen, waarbij ik te maken had met mentale en fysieke gezondheidsproblemen, en de wens om mensen te ondersteunen bij het behalen van hun doelen en dromen. Ik geloof dat iedereen het potentieel heeft om te groeien en te floreren, en ik wilde een veilige ruimte creëren waarin ik vrouwen kon helpen op hun persoonlijke ontwikkelingsreis – hen helpen ze op een zelfcompassionate de manier te wijden aan welzijn en zelfontwikkeling. Vooral als ondernemer is het belangrijk om voor jezelf te zorgen en te investeren in je welzijn en mentale gesteldheid.

Als internationale ondernemer ben ik me bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met het wonen in het buitenland, het starten van je eigen bedrijf en zelfkritisch zijn. Daarom wilde ik een ruimte creëren waarin je je bewust kunt worden van beperkende gedachten en een evenwichtige werk-privébalans kunt opbouwen die gezond is en je als ondernemer helpt floreren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voor mij is een goede balans tussen werk en privéleven echt belangrijk en daardoor een prioriteit, ook al kan het uitdagend zijn. Ik geloof dat wanneer we ons goed voelen en onszelf goed ontwikkelen, we goed doen en dat delen met anderen. Ik doe yoga (voornamelijk in de ochtenden), maak wandelingen, doe aan lichaamsbeweging en maak tijd vrij voor mijn dierbaren en vrienden. De natuur helpt me altijd om weer in contact te komen met mezelf en mijn ware passie. Het praten met anderen en het lezen van boeken helpen me om een beter perspectief op dingen te vinden.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn coachingsaanpak combineert transformatie, mindfulness en welzijnstechnieken en -tools. Ik help vrouwelijke ondernemers om hun potentieel te ontsluiten, belemmerende overtuigingen te overwinnen en een leven van dankbaarheid en groei te cultiveren terwijl ze succes behalen in hun bedrijven. Het starten van een bedrijf kan financieel en emotioneel uitdagend zijn, en het kan moeilijk zijn om hulp te vragen en een gevoel van gemeenschap te vinden, vooral als buitenlander.

Daarom ben ik bezig met de ontwikkeling van het programma “Dare to Dream” voor internationale vrouwelijke ondernemers in Brabant. Dit programma zal een ondersteunende gemeenschap bieden van gelijkgestemde individuen die de innerlijke criticus, het oplichterssyndroom en de praktische uitdagingen begrijpen die ontstaan bij het omzetten van zakelijke ideeën in duurzame en succesvolle ondernemingen. Samen zullen we elkaar kracht geven, praktisch advies bieden en beginnen aan een transformerende reis naar zakelijk succes.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In het begin vond ik het moeilijk om een balans te vinden tussen werk en privé, en vond het lastig om te stoppen met werken aan mijn to-do lijst. Toen ik begon als ondernemer, wilde ik de vrijheid hebben om mijn eigen werktijden te kiezen en flexibel te zijn, maar ik genoot ook van werken in een team en een stabiel inkomen hebben. Daarom was het voor mij een verandering, en ik moest werken aan mijn geld mindset, de wet van overvloed en manieren vinden om in contact te komen met andere ondernemers. Ik besefte dat het een uitdaging kan zijn om een gezonde routine te behouden wanneer je je eigen schema kunt bepalen, en dat ik manieren moest vinden om effectiever te werken, minder tijd aan werk te besteden en bezig te zijn met activiteiten die ik leuk vind en tijd te besteden aan dingen waar ik van houd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik wou dat ik had geweten dat ik niet alleen ben en dat ik om hulp kan vragen, en niet alles alleen hoef te doen. Door anderen toe te staan me te helpen en samen te werken met anderen, heb ik veel vertrouwen en moed gewonnen. Daarom had ik graag eerder open gestaan voor het brainstormen en praten met anderen. Maar daarom ben ik nu zo dankbaar voor een gemeenschap.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn visie is om te pleiten voor welzijn en genezing, en daarom ben ik op zoek naar meer mensen en organisaties om mee samen te werken. Ik wil graag een ondersteunende lokale gemeenschap creëren in Brabant, waar internationale vrouwelijke ondernemers samenkomen, elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Ook wil ik mijn eigen podcast starten waarin ik andere vrouwelijke ondernemers interview, meer lokale ondernemers en organisaties ondersteun, en workshops geven op evenementen en retraites.

Contactpersoon

Hanna Jertz

Onderneming

Gratitude for Growth

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!