Van hoofd naar hart met een opstelling

Van hoofd naar hart met een opstelling

We kennen het allemaal, we zitten veel te veel in ons hoofd en vergeten naar ons lichaam te luisteren. We gaan door op de automatische piloot. Maar wat missen we dan allemaal? De echte antwoorden en inzichten in jezelf vind je in het voelen. Als jij regelmatig tegen dezelfde dingen aanloopt kan het zijn dat hardnekkige patronen je gedrag en handelen beïnvloeden. Die patronen heb je niet altijd helder. Je voelt je dan niet fijn in bepaalde situaties, maar weet niet precies waarom. Tijdens een opstelling krijg je inzicht in deze onzichtbare patronen. Zo kun je gaan voelen wat het is wat jou misschien tegenhoudt of waar je nog kunt groeien.

Wat zijn (familie)opstellingen?

Bij opstellingen kijk je naar jouw plek binnen een systeem, zoals je familie, je gezin, het werk of in een vriendenclub. Ook kun je in een opstelling kijken naar thema’s zoals onzekerheid, angsten en blokkades. Een opstelling helpt je om negatieve patronen te doorbreken doordat je inzicht krijgt in je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Opstellingen helpen je om op een onbewuste laag te komen waarmee je met je hoofd geen contact kunt maken. Een hele fijne manier voor persoonlijke groei dus.

Systemisch werken

Systemisch coachen plaatst jouw vraagstuk dus in een groter geheel. Het kijkt niet alleen naar jou als persoon en jouw gedrag en gevoel. Het heeft ook aandacht voor jou als onderdeel van een systeem. Het belangrijkste systeem waar je onderdeel van bent is je familiesysteem. Het kan heel helpend en helend zijn om te bekijken welke plek jij in je gezin van herkomst hebt ingenomen en op welke wijze dat in het heden nog doorwerkt in jouw doen en laten.

Individueel werken met opstellingen

Tijdens een opstelling kun je werken met voorwerpen zoals poppetjes, kussens, steentjes of grondankers. De voorwerpen staan dan voor leden van je systeem (familieleden, collega’s, vrienden), maar kunnen ook staan voor thema’s of gevoelens. Tijdens de opstelling ga je op verschillende plekken staan (bij grondankers) of contact maken met verschillende voorwerpen om vanuit die plek of dat perspectief te gaan onderzoeken en voelen wat er gebeurt in de opstelling.

Waarom een opstelling?

Energetisch je juiste plek innemen en balans terug laten komen in het systeem. Het oplossen van conflicten en loslaten van patronen die jou niet dienen. En in je kracht komen vanuit jouw juiste plek. Dat zijn slechts een paar prachtige en krachtige uitkomsten die een systemisch coachingstraject of opstelling kunnen brengen.

Ik ben dan ook dankbaar voor mijn coachpraktijk. Oordeelloos neem ik waar wat er gebeurt en luister ik naar ieders verhaal. Ik werk vanuit een liefdevolle en empathische benadering en laat iedereen in zijn of haar waarde. Er is zoveel meer te vertellen over systemisch werk. Je kunt meer over mij en mijn diensten lezen op mijn website: www.septagoncoaching.nl.

Contactpersoon

Saskia Dekkers

Onderneming

Septagon Coaching

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!