Interview met Heske van Esch

Wie ben je?

Jij staat aan de voet van een berg met jouw verlangen glinsterend bovenop de top. Het pad dat naar de top leidt, is kronkelig en vol afslagen die je kunnen afleiden van je pad naar succes.

Ik ben Heske van Esch, jouw mentor en steunpilaar op jouw ondernemersreis. Ik help je om jouw bedrijf op koers te houden en onnodige afslagen te vermijden. Samen beklimmen we de berg en zorgen we ervoor dat je niet verdwaalt in de zee van twijfel en onzekerheid. Met mij aan je zijde, pak je de regie over jouw bedrijf en bereik je de top waar jouw verlangen pronkt. Met mijn partner en kinderen woon ik samen in de lichtstad Eindhoven en ons grote verlangen is om een paleis te maken van ons huis en samen een reis naar Australië te maken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn carrière begon als verpleegkundige, een baan waar ik veel voldoening uit haalde omdat ik het verschil kon maken in het leven van anderen. Maar ik was ook nieuwsgierig naar andere uitdagingen en heb verschillende functies gehad, van planner tot teammanager. Een van de hoogtepunten was mijn werk als planner bij 2 radio-orkesten in Hilversum. Als liefhebber van klassieke muziek, ik speel zelf ruim 30 jaar saxofoon, voelde het als een droom die uitkwam om dagelijks omringd te worden door prachtige muziek.

Wat ik heb ervaren is dat het werken met mensen altijd centraal heeft gestaan. Of het nu ging om het verzorgen van patiënten, het coördineren van teams of het organiseren van concerten, het ging altijd om het creëren van waarde voor anderen. Daar krijg ik enorm veel energie van.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In het jaar 2020, toen de wereld werd getroffen door de pandemie, kreeg ik een burn-out. Dit was het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, waarbij ik besloot dat ik veel dingen anders wilde gaan doen. Tijdens de vele wandelingen die ik maakte, luisterde ik naar podcasts en het idee van ondernemerschap begon steeds meer te kriebelen. Ik besloot daarom een traject te starten bij een persoonlijk coach, die mij heeft geholpen mijn weg te vinden bij de start van mijn eigen onderneming.

Tijdens dit proces kwam ik erachter dat ik echt helemaal aan ga als ik andere mensen mag coachen en hen inzichten mag geven die eyeopeners zijn over henzelf en hun business. Ik voelde dat ik mijn eigen ervaringen en inzichten kon delen om anderen te helpen bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn eigen bedrijf op te zetten en anderen te begeleiden op hun eigen ondernemingsreis.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik kijk bewust naar mijn dagelijkse activiteiten in de planning en besluit om elke dag een paar specifieke dingen te doen voor mijn bedrijf, voor mezelf en voor mijn gezin. Voordat ik naar bed ga, plan ik mijn dag vooruit en bepaal ik wat mijn prioriteiten zijn. Ik denk na over wat ik echt moet doen en wat minder belangrijk is. Door ruimte te creëren voor onverwachte dingen ben ik flexibel en heb ik rust en overzicht waardoor ik mijn tijd en energie beter verdeel en genieten van de dingen die echt belangrijk zijn voor mij.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Iedereen is uniek, ieder bedrijf is uniek. JIJ bent JIJ. Mijn fijne, motiverende energie, daar ga je van op aan. Het leven en ondernemen bestaat uit processen en het maakt dat je steeds weer kleine stapjes zet naar jouw verlangen naar de top. Zoals laatst een klant waarbij we tijdens de eerste coach call afspraken dat zij zich in gaat schrijven bij de KVK. Drie uur later kreeg ik een foto met de inschrijving van de KVK in haar hand. Vol energie, vol motivatie! Ik hou ervan!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb onderschat hoeveel tijd het kost om je onderneming goed neer te zetten, welke rollen je allemaal hebt en wat er allemaal mogelijk is binnen de online business en de verleiding groot is om steeds weer nieuwe masterclasses en e-books aan te vragen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Geen website maken. De teksten die erop staan zijn namelijk al 100 keer veranderd. Die tijd en energie zou ik dan eerst focussen op het ontdekken van hoe ik klanten kan krijgen. Meer richten op het uitbreiden van mijn netwerk en beter worden in sales.

Wat is je toekomstvisie?

Dat iedereen meer vanuit liefde naar zichzelf en naar anderen kijkt. JIJ bent JIJ. Ik geloof in de potentie van liefde en inspiratie en wil anderen inspireren en motiveren om hun eigen superpowers te ontdekken en te benutten zodat we samenwerken aan een betere en fijnere wereld!

Contactpersoon

Heske van Esch

Onderneming

Heske van Esch

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!