Interview met Merel Lankhorst van Babbelboek

Wie ben je?

Ik ben Merel Lankhorst, het gezicht van het platform Babbelboek.com. Het afgelopen half jaar heb ik samen met mijn man en twee dochters (6 & 4 jaar) op Bali gewoond. Mijn man en ik zijn avonturiers in ons hart en we hebben samen alle continenten gezien. Nouja, bijna dan, want we zijn alleen op Antartica niet geweest.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen? 

Sinds we kinderen hebben wilde we ook aan hen de wereld laten zien. Want er zijn zoveel meer natuur, cultuur en fantastische lieve mensen te ontdekken ook buiten Nederland.

Daarom hebben mijn man en ik al onze loondienst vakantiedagen opgespaard en zijn we in Oktober/November 2019 door New-Zeeland geen reizen in een camper. Hier ervaarde ik zoveel vrijheid dat ik besloot om voor mezelf te beginnen.

Hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Door de vrijheid van het ondernemen kan ik nu werken waar en wanener ik zelf wil. We zijn net terug en hebben we een half jaar overwinterd op Bali. En dit was fantastisch, iedereen die ooit op Bali is geweest snapt hoe ontzettend heerlijk het leven hier is. We kwamen terecht in een warme Nederlandse community en de kinderen spraken binnen no-time Engels op de internationale school. De Balinese cultuur zit bomvol dankbaarheid, we hebben super veel lieve mensen ontmoet en deze skill hierdoor ook aan onze kinderen mee kunnen geven. Kortom allemaal rozegeur en manenschijn zou je denken.

Alleen ik merkte dat ik me enorm schuldig voelde richting onze familie’s omdat wij besloten om ons hart te volgen en voor een lange tijd naar de andere kant van de wereld te gaan. De familie is dol op onze kinderen en wij besloten nu dat ze hen een half jaar moesten missen.

Per toeval kwam Babbelboek op mijn pad. Opgericht door 2 ondernemers met meerdere bedrijven, die zelf geen tijd hadden om het concept groot te maken. En daarom heb ik Babbelboek geadopteerd, verder ontwikkeld en uitgerold.

Babbelboek zorgt ervoor dat kinderen en (groot)ouders die op afstand van elkaar zijn, weer met elkaar in verbinding gebracht worden. Dit lukt omdat je op de website kan videobellen terwijl je tegelijkertijd een prachtig prentenboek leest. Dit bestond in Nederland nog niet en Babbelboek is hiermee echt uniek.

Voorgelezen worden vinden alle kinderen super leuk en omdat je dus via het platform elkaar ook daadwerkelijk in het scherm ziet, voelt het alsof de kinderen bijna gewoon bij opa of oma op schoot zitten.

In het begin probeerden we te Facetimen, maar dan liepen de kinderen na 2 minuten al weg. Sinds we Babbelboeken zijn mijn meiden nu wekelijks met de opa’s en oma’s in interactie en ze vragen zelf om te Babbelboeken.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Hoewel ik ambitieus ben vind ik het heel belangrijk om ook voldoende tijd er voor mijn kinderen te zijn. Daarom werk ik 24 uur per week, zodat ik na schooltijd er ben voor mijn kinderen. Ik verwacht dat als ze straks wat groter zijn en zelfstandiger gaan spelen, dat ik dan meer uur kan werken.

Op Bali werkte ik gemiddeld ook 5 uur per dag, waarvan een deel in de avond. Dit zorgde ervoor dat ik ook andere dingen kon doen die mij energie geven zoals Surfen, Yoga of boeken lezen. Ik geloof erin dat we niet gemaakt zijn om hele dagen binnen achter een computer te zitten. We komen juist het beste tot ons recht wanneer we ons energiek en levendig voelen. En dit bereik je in mijn ogen door werk te doen wat waar je energie van krijgt en daarnaast voldoende tijd te hebben voor hobby’s en je gezin.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het mooie aan Babbelboek vind ik dat erdoor mensen gelukkiger worden gemaakt. Er is al voldoende onrust en negativiteit in de wereld. Babbelboek zorgt juist voor lachende kinderen en lachende familie’s en liefdevolle verbindingen onderling. De gedachte aan dat ik door Babbelboek de wereld weer een stukje positiever maakt, maakt mij heel gelukkig.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb onderschat dat het ondernemerschap soms best alleen kan voelen. Daarom werk ik graag op plaatsen waar andere ondernemers aanwezig zijn, wat ervoor zorgt dat het toch voelt alsof ik collega’s heb.

Wat is je toekomstvisie?

Ik droom van een wereld waarin iedereen voor hun dromen durft te gaan. Zelfs als dat betekent dat je met je kinderen naar de andere kant van de wereld verhuisd. Door Babbelboek blijf je nu in verbinding met het thuisfront dus de verbinding met de familie blijft sowieso goed, zelfs als je op afstand van elkaar bent.

Contactpersoon

Merel Lankhorst

Onderneming

Babbelboek

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!