Interview met Ibtissam Kamal van Productivity Power Place

Wie ben je?

Ik ben Ibtissam en als coach leer ik onderneemsters hoe ze efficiënter werken en het maximale uit hun tijd halen, zodat ze minimaal 8 uur per week vrijspelen in hun agenda. Deze tijd kunnen ze dan steken in het verder groeien van hun imperium, meer omzet draaien en hun vrijheid echt ervaren. 

Het zijn ondernemers die al een goede omzet draaien en een continue stroom aan klanten hebben, maar hun agenda vol zit, waardoor ze niet de ideeën kunnen lanceren die ze in hun hoofd hebben en moeite hebben om hun bedrijf verder te laten groeien. Ook komen ze tijd tekort om bijvoorbeeld te sporten, echt vrij te zijn of te genieten met hun gezin. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb veel werkervaring in het bedrijfsleven en als social worker. Mijn 1e bedrijf ben ik naast mijn baan in loondienst begonnen. Hierna startte ik een fotografiebedrijf op en dat was binnen korte tijd succesvol. Alleen was mijn missie veel groter dan dat. Ongeveer 80% van de onderneemsters gaat niet goed met haar tijd om. En dit gaat ten koste van veel dingen! Tijd is kostbaar en iets wat nooit meer terugkomt of bijgekocht kan worden en toch denken veel onderneemsters dat ze effectief werken, terwijl er nog zó veel tijdswinst te halen is.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik mijn fotografiebedrijf had stapte ik in de valkuil van 60-80 uur per week werken. Iets waarvan ik niet had gedacht dat dit mij zou overkomen, maar voor ik het wist werkte ik meer uur dan ooit. Ik had sterk het idee dat je harder moest werken om meer omzet te draaien. Naast dat ik ook nog moeder was, ging het ten koste van veel dingen. Toen ik lichamelijke klachten kreeg besloot ik het helemaal anders te doen. Daar ontstond ook mijn sterke missie; namelijk vrouwelijke onderneemsters een imperium laten bouwen door slimmer en efficiënter te werken en echt kunnen genieten van hun bedrijf en vrijheid. 

Inmiddels heb ik enorm veel cursussen en trainingen gevolgd en naast dat ik zelf weet hoe het is, heb ik een unieke manier gevonden en coach ik door een unieke combinatie aan skills andere onderneemsters. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Bij mij is plannen en prioriteren iets wat ik elke dag inzet. Naast het heel helder hebben van je doel en welke stappen hiervoor nodig zijn. Uiteraard weet ik ook hoe ik volledige focus voor mezelf creëer. Hierdoor krijg ik enorm veel af in een paar uur en haal ik het maximale uit mijn tijd. 

Verder zorg ik ervoor dat ik eerst het belangrijkste op mijn to-do lijst af heb. Zelf werk ik altijd eerst 1 taak af, voordat ik overga op iets anders. Ik hanteer hierbij 50 min focus werken en 10 minuten pauze. Dit werkt enorm goed. Daarnaast heb ik veel dingen geautomatiseerd waardoor systemen veel tijd voor mij besparen. 

Voor mij is het verder belangrijk dat ik tijd besteed aan mezelf, mijn gezin en hiervan kan genieten. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn kracht is dat ik binnen een paar minuten direct zie waar een onderneemster veel tijd verspilt en wat ze hiervoor moet aanpassen. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven en als social worker heb ik een unieke manier gemaakt die als basis dient voor het slimmer en efficiënter werken, en spits deze toe op de klant waardoor ik voor elke onderneemster een unieke coaching en aanpak heb die bij haar past en bij haar doelen. 

Ik geloof niet in one size fits all. 

Mijn belofte is dat je nar de 1:1 coaching minimaal 8 uur per week bespaart. Dat is enorm veel tijd over een heel jaar. Wat zou het voor jou doen als je die uren inzet in je bedrijf of meer kan doen van wat je leuk vindt? Wat kost het je nu aan tijd, omzet, plezier? 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ondernemen is naar mijn idee een spoedcursus naar jezelf heel goed leren kennen. Je ontdekt je sterke kanten maar ook je schaduwkanten. Het is een reis waarin je maar blijft groeien en jezelf blijft ontwikkelen.

 Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meer de kracht van netwerken inzien en het hebben van een groep onderneemsters die begrijpen hoe het is om te ondernemen en elkaar motiveren en inspireren. 

Wat is je toekomstvisie?

Vrouwelijke onderneemsters (van allerlei verschillende achtergronden) die op een effectieve en efficiënte manier een imperium runnen, die perfect bij hun droomleven past en hiermee een positieve impact maken op de wereld.

Contactpersoon

Ibtissam Kamal

Onderneming

Productivity Power Place

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!