Interview met Noraly Meeuwisse van Startup Yoga

Wie ben je?

Mijn naam is Noraly Meeuwisse, ik ben 33 jaar en woon met mijn vriend en teckel Boudin bij het Westerpark in Amsterdam.

Mijn uitvalsbasis voor Startup Yoga; mijn onderneming waarbij ik zowel live op locatie als online binnen het bedrijfsleven stress awareness creëer en een bijdrage lever aan het verminderen van stress. Dat doe ik door het geven van masterclasses over ‘stress’ en ‘de kracht van de adem’, en kantoor- en stoelyoga.

Daarnaast verzorg ik ook 1:1 trajecten om samen jouw stress level naar beneden te brengen, meer energie te krijgen en de beweging te maken van ‘hoofd naar lijf’.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn rechtenstudie ben ik in de advocatuur terecht gekomen en heb ik zes jaar als arbeidsrechtadvocaat op de Zuidas gewerkt. 

Daar veel ‘ervaring opgedaan’ als het gaat om het hebben van stress, het gevoel van continue ‘aan staan’ en leven vanuit mijn hoofd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondanks dat ik het ‘advocatenwerk’ leuk vond, was ik (gelukkig maar… zie ik nu) niet bestand tegen het stressvolle bestaan. 

Ik was echt een typisch ‘wandelend hoofd’ en had in die tijd nul contact met mijn lichaam. Dat ik een stressvolle baan had, dat wist ik wel, maar de signalen die je lichaam bij stress afgeeft (her)kende ik totaal niet. Dat je lichaam steeds harder gaat roepen als je niet luistert? Nooit van gehoord. Dus toen ik door een muisarm mijn beide armen steeds minder kon bewegen, vond ik mijn lichaam vooral lastig. In plaats van te luisteren naar de signalen, wisselde ik eerst nog een tijd mijn rechter computermuis in voor een linker, tot ik na verloop door de toenemende pijn wel tot stilstand moest komen. 

Tijdens die periode kwam yoga (weer meer) in mijn leven en dat heeft me echt door die periode heen gesleept. Uren en uren bracht ik door op de yoga mat, het was een van de weinige dingen die ik nog wel kon namelijk. 

Ik besloot een yoga teacher training te volgen, in eerste instantie puur voor mezelf. Ondertussen nam ik afscheid van de advocatuur en ontstond vervolgens het idee voor Startup Yoga. 

Tijdens die yoga teacher training ging een van de lesdagen over stress; de fysiologische aspecten van stress, de stresssignalen herkennen en natuurlijk wat je eraan kunt doen. Mijn hele verhaal leek daar te worden besproken, alsof het specifiek over mij ging. Vragen die opkwamen waren o.a.: “Waarom wist ik dit niet eerder?” & “Hoe mooi zou het zijn als ik deze kennis kan delen met mijn “vroegere-ikken?” 

Dat idee groeide steeds duidelijker, tot uiteindelijk Startup Yoga. Waarbij ik die kennis over stress doorgeef tijdens de Stress Masterclass ‘Work Hard, Rest Hard’ of giet in het ‘jasje kantooryoga’.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is helemaal afhankelijk van wat er op het programma staat en of dat op locatie is of online, voor klanten van Startup Yoga of het sales & marketing aspect. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik zo heerlijk. Ondernemen en andere activiteiten probeer ik zoveel mogelijk af te stemmen op mijn eigen energie en flow, gedurende de dag en week. Aan het begin van de week de dingen die ‘moeten’ en aan het einde van de week de ‘creatieve’ zaken, yogalessen voorbereiden. ‘Huishouddingetjes’ als pauzemoment tussendoor en de ‘saaie’ dingen juist aan het begin van de dag. Daarnaast is mijn dag beginnen (om half 7) met het volgen van een yogales of het doen van ademwerk of meditatie een must en tussendoor ook nog lekker met de hond naar buiten.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Met mijn kennis en ervaring van zowel het bedrijfsleven als yoga & ademwerk, kan ik mij steeds goed inleven in mijn doelgroep. Ik heb immers zelf jarenlang hard gewerkt binnen een veeleisende werkomgeving en weet dan ook als geen ander welke tips & tricks wél werken / praktisch uitvoerbaar zijn. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat sales en marketing echt een vak apart is. Gelukkig werkt mijn vriend als salesmanager en leer ik veel van hem!

 Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dat je gewoon maar moet beginnen en niet eerst (bijvoorbeeld je website) oneindig hoeft te perfectioneren. Bijsturen, veranderen, evalueren mag!

Wat is je toekomstvisie?

Uiteraard nog meer zaadjes planten tijdens die Masterclasses en yogalessen die bijdragen aan minder stress, meer energie en meer bewustzijn. Maar daarnaast wil ik nog meer écht de verbinding aangaan, meer in de vorm van een gesprek. De 1:1 trajecten nog meer tot bloei laten komen dus, om vanuit verbinding in te kunnen gaan op de behoeften van de ander.

Contactpersoon

Noraly Meeuwisse

Onderneming

Startup Yoga

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!