Interview met Sandra over Ferragudo Dreams: workations in Portugal

Wie ben je?

Mijn naam is Sandra Westein, 57 jaar (jong) en ik woon deels in Nederland, deels in Portugal. Ik ben getrouwd, geen kids. De reden waarom ik deels in Portugal woon is de liefde voor dit land en het feit dat ik me daar zoveel beter voel; lichamelijk en mentaal.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Voordat ik startte met Ferragudo Dreams werkte ik aan mijn andere bedrijf: Your Business Manager, als Online Business /Social Media Manager. Ik werk voor diverse klanten en in het bijzonder klanten die echt willen groeien. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik werkte al een paar maanden van het jaar vanuit Portugal (Algarve) en ik merkte zoveel verschil in focus, creativiteit en rust dat ik vond dat iedere ondernemer die moest meemaken. Ik heb toen Ferragudo Dreams opgezet. Ik organiseer workations voor ondernemers, zowel zzp’ers als bedrijven.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik kan de hele dag met mijn onderneming bezig zijn, vooral omdat het niet voelt als iets ‘zwaars’. Werken aan Ferragudo Dreams is een feestje. Ik kan het ook goed combineren met mijn werk als Business Manager. Kwestie van goed plannen denk ik.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik bied diverse locaties aan in en rond Ferragudo (vlakbij Portimao trouwens) dus voor elk wat wils en ik bied ook allerlei activiteiten aan mensen die een workation boeken. Ik werk met lokale en internationale aanbieders. Daarnaast neem ik ook podcasts op; Ferragudo Dreaming Podcast. Mijn gasten komen uit Portugal, Nederland, US, UK… en we praten over waarom zij in Ferragudo zijn neergestreken, wat zij doen, wat is hun toekomstbeeld etc. Ik ben de podcast begonnen om workationers te laten horen dat ook in dit vissersdorp een bloeiend netwerk is en zeker niet saai. Nu is het ook vooral om ondernemers een stem te geven en meer zichtbaarheid te creeren. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, dat mijn enthousiasme goed wordt ontvangen maar dat het nog niet helemaal is ingezonken bij mijn doelgroep = ondernemers in alle vormen en maten.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou niet veel over doen maar misschien nog meer vertrouwen op mijn eigen gevoel en niet TE veel naar anderen luisteren. Ik houd ervan authentiek te zijn en misschien net even anders dan anders. 

Wat is je toekomstvisie? 

Binnen nu en 2 jaar woon ik 100% in Portugal en leef ik goed van de workations.

Contactpersoon

Sandra Westein

Onderneming

Ferragudo Dreams

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!