JE INTUÏTIE GEBRUIKEN OM JE BEDRIJF TE LATEN GROEIEN? MAAR HOE DAN?

Wist je dat er niemand in jouw gehele omgeving is die het beste weet wat jij nodig hebt dan jijzelf? Nee, ben je het daar niet mee eens? Twijfel je? Dat kan, omdat je denkt dat je het niet weet, denkt dat wat je nodig hebt niet voor jou is weggelegd, bang bent dat je gaat falen als je ervoor gaat of omdat je omgeving jouw potentieel niet ziet en je probeert te behoeden voor wat komen zal. En laten we zeggen dat dit dan allemaal waar is, maar dat is nou niet iets waar je op zit te wachten als je wilt groeien….. lijkt mij.

IK DEED ‘MAAR WAT’……. DUS IK KREEG…..’MAAR WAT’

Toen ik als ondernemer startte, ook alweer 8 jaar geleden toen heb ik heel wat trainingen, coaches, webinars en challenges verslonden. De ene businesscoach of goeroe was nog beter dan de ander. Het ene webinar was nog waardevoller dan de ander. Maar ondanks dit allemaal had ik niet echt het idee hoe ik het voor mezelf moest implementeren. Ik miste heel erg mijn eigen tone of voice in mijn bedrijf. Ik ging steeds meer dingen doen omdat het moest, waardoor ik steeds meer van mezelf en mijn bedrijf ging afstaan. Ken je dat gevoel dat het dan lijkt alsof het niet meer van jou is? Nou dat! In die tijd heb ik voor mijn gevoel “maar wat” gedaan, en was de uitkomst dus ook vaak “maar wat….”.

Het was echt heel frustrerend, want ik wilde zo graag. Ik had mooie en grootste plannen met mijn bedrijf, ik wist dat ik super goed was in wat ik deed, dat ik echt wel wat te delen en te geven had aan mijn klanten maar ja als die er niet zijn, dan voelt het wel als falen. Maar ik hield stug vol en deed dus een paar jaar “maar wat”….. totdat ik er helemaal klaar mee was en dacht; ga ik me nu weer laten vertellen hoe het ‘heurt’?! Volgens mij hadden we dit station al twee keer eerder gepasseerd, toch Leila?!’ (als ik mezelf streng wil toespreken dan zeg ik ook vaak mijn eigen naam…;-))

VAN ‘PEOPLE PLEASER’ NAAR MIJN ‘OWN LEADER’

Wie niet weet over welke twee gepasseerde stations ik het heb. Even heel kort:

Ik leerde al heel jong hoe ik een “goed meisje” moest zijn. ‘Mond houden, luisteren en doen wat ‘heurt’. Ik trouwde op mijn 23ste omdat dat nou eenmaal zo hoorde. Daar stond hij dan, strak in het pak en met een brede glimlach. En ik zei: ‘Ja, ik wil’ terwijl mijn hele lijf zei ‘Nee ik wil niet’. Maar omdat ik bang was anderen teleur te stellen, stelde ik mezelf maar teleur. Uiteindelijk kon ik er niet meer omheen, ik moest wel naar mijn gevoel luisteren. Ik moest doen wat goed voor mij was en wat bij mij pastte. Ik heb de scheiding aangevraagd. Iets waar mijn omgeving he-le-maal niet blij mee was. Maar mijn hart wel.

Het tweede station was toen ik een succesvolle carrière als Opleidingsmanager op een Hogeschool had. Ik had een toffe en goedbetaalde baan maar ik haalde er geen voldoening meer uit. Ik kreeg steeds meer taken die niet voor mij waren bedoeld en er werd van mij verwacht dat ik deed wat me werd opgedragen. Of ik het nou leuk vond of niet, het moest “gewoon”. Ik was er op een gegeven moment helemaal klaar mee en stapte het kantoor van mijn baas binnen en zegde mijn baan op. Ik had geen idee wat ik daarna zou gaan doen – we hadden net ons droomhuis gekocht – maar toch sprak ik de woorden uit: ‘Ik neem ontslag!’ maar iets [spoiler alert: het was weer mijn intuïtie] vertelde me dat ik er goed aan deed – ik had de juiste beslissing genomen!

TIME-OUT

Dus om weer even terug te komen op mijn ondernemersreis. Ik besloot dus ook hier weer naar mijn gevoel te luisteren in plaats van maar constant overal op het net op zoek te gaan naar het ‘hoe het heurt’ plaatje. Ik nam een time-out en ging meer luisteren naar wat ÍK wil. Ik stelde mezelf vragen als: Waar gaan mijn ogen van twinkelen? Wat drijft mij? Waar ben ik goed in en waar ben ik minder goed in? Wat als ik nog maar 2 jaar te leven had wat wil ik dan nog allemaal gedaan hebben? Wat is mijn stip op de horizon? Wat wil ik mijn kinderen nalaten? En wat ga ik loslaten en waar ga ik me op focussen om weer het plezier terug te krijgen in het ondernemen?

Nou een hoop vragen zoals je leest maar dat was ook wel goed. Want dit zijn de belangrijkste vragen die de basis vormen voor je bedrijf. En niet welke kleur zal ik mijn E-book geven, zal ik 5 of 6 sessies voor dat traject doen of ziet mijn Instagram feed er goed uit?  Want ‘if your why is big enough the how is easy’. En zo was én is het.


ONDERNEMERS SUPER POWER, WAT IS DAT?

Maar een succesvol bedrijf alleen maar bouwen op intuïtie, dat kan niet, dat snap ik ook wel. Heel de dag ogen dicht en alleen maar voelen en ohmmmm roepen, dat gaat hem niet worden….;-) Maar mijn intuïtie is mijn innerlijke kompas als het gaat om keuzes maken in mijn bedrijf. Ik heb geleerd om hierop te vertrouwen. Het is juist de combinatie van intuïtie, leiderschap en strategie. En dat is ook het unieke aan mijn mentoring trajecten. Ik combineer deze 3 tot jouw Ondernemers Super Power.

VERTROUWEN OP JE INTUÏTIE? WAAROM ZOU JE?

Ondernemen vanuit je intuïtie en daarop vertrouwen. Waarom zou je dat doen?
* Je intuïtie heeft altijd het beste met je voor
* Je intuïtie leidt je altijd de goede richting op
* Je intuïtie helpt je om sneller te manifesteren wat je wilt
* Je intuïtie staat altijd aan jouw zijde
* Je intuïtie laat je nooit in de steek

Kortom, je hebt niet voor niks een intuïtie. Gebruik het! En ja vooral in je onderneming. Hoe vaak heb je niet achteraf gezegd, ja ik had er al zo’n slecht gevoel over en heb je het toch gedaan? Toch maar met die klant in zee gegaan? Je intuïtie geeft je meer dan waar je op hoopt.

5 TIPS OM JE INTUÏTIE TE VERSTERKEN

Weet je niet waar je moet beginnen om je innerlijke kracht te versterken? Hieronder heb ik 5 tips voor je. Ga er lekker mee aan de slag. Want alleen dan ontstaat de magie van het innerlijk weten.

  1. Let op je energie. Energie is vibratie. Probeer je energiegevers en energienemers in kaart te brengen en vermijd zoveel mogelijk de energienemers.
  2. Ontdek je authentieke kracht. Wie ben je werkelijk?
  3. Breng tijd alleen door. En doe iets creatiefs, lees een (inspirerend) boek, ga wandelen, zoek de stilte op of ga iets doen waar je echt van geniet.
  4. Accepteer wat je niet kunt veranderen en werk aan wat je wel kunt veranderen.
  5. Schrijf je gedachten op. Op deze manier kom je makkelijk in contact met jezelf.

ONDERNEMEN OP MIJN VOORWAARDEN – WAT EEN BEVRIJDING

Door mijn manier en mijn pad te volgen is mijn vertrouwen in mijn intuïtie enorm gegroeid. Het is mijn innerlijke kompas geworden, op basis hiervan maak ik keuzes en weet ik gelijk wanneer een idee of samenwerking wel of niet succesvol wordt. Ik ben een kei in manifesteren, zo heb ik ons droomhuis, mijn droomauto en een ontmoeting met voormalige First Lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama gemanifesteerd. 

Ik heb nu een prachtig en succesvol bedrijf waarmee ik mijn eigen dromen en die van mijn klanten realiseer. Empowered en met een helder pad voor ogen. In 2019 organiseerde ik een uitverkocht powerful event Women Celebrating Women, mijn inspirerende levensverhaal is opgenomen in het boek ‘Stel dat het wel luk?’. Ik organiseer jaarlijks de Play Big Mastermind voor ambitieuze soul-gedreven ondernemers die op hun voorwaarden naar hun Next Level willen groeien. 

Je vindt me regelmatig als spreker op het podium om anderen te inspireren met mijn verhaal. Daarnaast ben ik ontzettend trots dat ik jaarlijks met mijn bedrijf een financiële bijdrage kan leveren aan de Stichting Driving Nurses, die moeders in Tanzania helpen bij een gezonde en veilige zwangerschap en bevalling.

Je kan wel zeggen dat ik mijn droom leef!

 

Mocht het verhaal je geïnspireerd hebben en zou je graag een keer met mij hierover willen praten of wil je een keer brainstormen over hoe we Jouw Ondernemers Super Power in jouw bedrijf in kaart kunnen brengen? Neem dan contact met mij op via leila@manifestyourdreamlife.nl. Ik vind het altijd tof om mijn lezers te spreken.

Website: www.manifestyourdreamlife.nl


Facebook


Instagram

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!