Zo kan je jouw netwerk uitbreiden in 2021

“Your network is your net worth” zeggen ze wel eens. Nou, niets is minder waar als je het ons vraagt. Dankzij ons netwerk hebben we namelijk enorme stappen gemaakt in het ondernemerschap. En daarom helpen we met plezier ook anderen met het opbouwen van hun netwerk.  

Wij zijn Victorine en Kim en 8 jaar geleden leerden we elkaar kennen in New York. Vanaf het eerste moment konden we al niet stoppen met kletsen over carrière, ambitie en ondernemen. Honderden ideeën, en beiden een baan en een eigen business later, kwam het idee voor The Pizza Party. We kunnen namelijk eindeloos praten over ondernemen, dus daar moesten meer mensen behoefte aan hebben dachten we.

Wat we zelf qua business doen? Victorine is founder van Unwritten Stories waar ze de leukste kleding en accessoires verkoopt en Kim heeft The Side Hustle opgericht. Een platform vol informatie en inspiratie om te gaan ondernemen naast een vaste baan. Naar een grootschalig netwerkevent gaan zagen we niet zo zitten: spannend, ongemakkelijk en in the end spraak je vaak alleen de mensen die je toch al kent. Wij wilden juist een gzellige avond met pizza’s, prosecco en vriendinnen waarmee je over business kan praten. Want er is meer in life dan vakanties en date-verhalen, en zo ontstond The Pizza Party.

Het grootste voordeel van een netwerk is dat je elkaar verder kan helpen. Je kan namelijk niet overal goed in zijn, zeker niet als je net begint met ondernemen. Maar je kan elkaar wel helpen en samen heel ver komen. Naast dat we merken dat het bij ons voor zo veel meer enthousiasme en plezier in het ondernemen zorgt, geeft het ons ook meer zelfvertrouwen. Ondernemers in ons netwerk zijn misschien al tegen dingen aangelopen waar wij nu tegen aan lopen. They’ve been there and done that en dat is een feest van herkenning. Het is dan ook al meerdere keren net dat duwtje in de rug geweest om toch door te zetten als iemand tegen ons zei: “Maak je geen zorgen, dat heb ik ook gehad. Het komt goed”.

Wil jij ook in 2021 je netwerk uitbreiden? Dan delen we hier wat tips met jou!

·        Ga naar kleinschalige netwerk events. We weten dat het vreselijk ongemakkelijk kan voelen maar dit is juist de plek waar iedereen opzoek is naar hetzelfde. Iedereen heeft als doel om zijn netwerk uit te breiden. En omdat het niet een massale bijeenkomst is, is het veel makkelijker om een connectie te maken met mensen.

·        Laat je telefoon in je tas. Het is zo makkelijk om tijdens zo’n netwerk event even door je timeline te scrollen om maar niet te hoeven praten, maar daar help je jezelf echt niet mee. Ga bij een paar mensen staan en stel jezelf voor.

·        Bereid jezelf voor. Je gaat ongetwijfeld de vraag krijgen wie je bent en wat je doet. Niets makkelijker dan dat voor te bereiden en het uit te kunnen leggen in een paar zinnen. Klinkt bijna te makkelijk maar als je er niet over nadenkt van tevoren is er een grote kans dat je toch met je mond vol tanden staat al je de vraag krijgt.

·        Wees geïnteresseerd en luister. Netwerken is niet nemen en niks geven. Luister naar de ander. Wat doet hij of zij? Zou jij iets voor diegene kunnen betekenen? Of kan je juist iets van diegene leren? Netwerken is niet eenzijdig. Het is een win-win.

·        Houd contact met mensen die je ontmoet tijdens een netwerk event. Stuur ze een berichtje na afloop en keep in touch.

·        En tenslotte: lach en have fun!

Meer netwerk tips? Volg ons op Instagram op @thepizzaparty.ams

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!