Jouw Business Online

Wie ben je?

Ik ben Brigit van der Heijden, 34 jaar en moeder van 2 jongens van 3 en 7 jaar.
Ruim anderhalf jaar geleden liep ik een beetje vast in mijn leven. Het bekende dertigersdilemma:
Is dit het nou?
Ik was zo’n moeder die alles wilde. Op zich een goede eigenschap maar ik had geen rem, en was alleen maar aan het rennen. Het grootste gedeelte van de tijd voor anderen. En ik vroeg me af: Als ik morgen te horen krijg dat ik ziek ben, en niet beter wordt, wil ik dan op deze manier door blijven gaan?
En ik wist: Zeker niet! Ik begon mezelf steeds meer af te vragen wat ik in hemelsnaam aan het doen was. Waarom ik zoveel haast had, en alleen maar aan het rennen was. Ik besefte me dat ik meer wilde genieten. Van mijn gezin, mijn relatie en van mijn leven.
Daar startte mijn persoonlijke ontwikkelingsreis EN mijn start als ondernemer.
Ik had een leuke baan maar heel weinig vrijheid en tijd voor mijn gezin. Dat was de reden dat ik voor het ondernemerschap koos.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte al 17 jaar al (assistent) filiaalmanager in een drogisterij. Een leuke uitdagende baan met hele fijne collega’s maar ook met veel verantwoordelijkheid, lange werkdagen en weinig ruimte om te groeien of te ontwikkelen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het was echt tijd voor iets nieuws. Ik zat vast. En ik wilde meer vrijheid. Er kunnen zijn voor mijn kids als het nodig was. Geen 3 dagen Bso en opvang in de week. Niet elke ochtend om 7.15 uur bij de oppas staan. Ik wilde werken waar, wanneer en met wie ik wilde.
Mijn man was al jaren ondernemer. Toch heb ik er nooit over nagedacht.
Tot dat moment.
Mijn beide ouders zijn in korte tijd, op jonge leeftijd overleden. Ik besefte dat het leven kort kan zijn en dat het NU de tijd was om mijn dromen na te jagen.
Ineens wist ik ook dat die baan in loondienst het niet meer was voor mij.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Heel eerlijk: Het eerste jaar was bikkelen. Een maand nadat ik mijn baan op had gezegd zaten we in de eerste lockdown en had ik mijn kids full time thuis. Niet echt superhandig als je net je bedrijf probeert op te zetten.
Maar ik besefte me meteen ook dat dit nu mogelijk was. Dat ik anders in de winkel had gestaan en mijn kids op de noodopvang hadden gezeten.
Ik koos ervoor me er zoveel mogelijk bij neer te leggen en er maar even van te genieten.
Overdag was ik er zo veel mogelijk voor de kids. s’avonds werkte ik aan mijn bedrijf.
Dat was pittig.
Sowieso is het eerste jaar pittig. Er komt ontzettend veel op je af. Ik liep niet alleen vast op kennis maar liep ook nog eens gigantisch tegen mezelf als persoon aan.
Ik heb veel getwijfeld, gezucht en gejankt soms. Toch wist ik dat ik dit wilde. Dat ik door mocht zetten. En dat deed ik.

Nu ik eindelijk op het punt ben dat mijn bedrijf staat en er meer rust komt, heb ik nog steeds wel eens moeite met het vinden van balans. Mijn bedrijf is mijn derde kindje. Ik word er echt heel blij van en ga er vol voor. Waar ik eerder helemaal panisch was om het huishouden, kan het me geen fluit meer schelen hoeveel wasmanden er staan: Ik wil weer nieuwe ideeën uitwerken, klanten helpen en aan mijn bedrijf werken.
Soms moet ik opletten dat dat niet ten koste gaat van waar ik dit voor deed: Meer vrijheid en tijd voor mijn gezin.
Maar het voordeel is dat ik alles zelf bepaal. Dat ik vrij kan nemen wanneer ik wil, vakantie nemen wanneer ik wil, de kids ophalen van school. Ik vind dat HEEL veel waard!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Goede vraag dit. Ik denk de combinatie van online marketing en mij als persoon.
Online marketing wordt vaak gezien als schreeuwerig, pusherig, en overdreven.
Ikzelf ben echt een doodnuchtere Brabander. Ik combineer dat en dat zorgt voor echte en fijne resultaten. Daarnaast sta ik heel dicht bij mijn doelgroep. Ik startte zelf nog maar anderhalf jaar geleden. Ik weet dus als geen ander waar ze tegenaan lopen en waar ze dus goed hulp bij kunnen gebruiken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, ALLES.
Ja eerlijk gezegd gewoon alles. Je hebt werkelijk geen idee als je start. Tenminste ik niet.
En ik dacht dat het vooral een kwestie was van veel kennis en de juiste technieken.
Maar ben ik erachter dat het vooral gaat om jou als persoon. Daar had ik totaal niet bij stilgestaan.
En wat er allemaal komt kijken bij het op de kaart zetten van je bedrijf, bij het maken van een website en het vinden van je eerste klanten. Ik had het allemaal onderschat.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hmm, ik denk niet dat ik per se iets over zou willen doen. Ik denk dat het met een reden zo gelopen is, en dat je leert van alles wat niet goed gaat.
Maar als ik iets zou moeten kiezen had ik het mezelf gegund dat ik eerder los had durven laten.
Dat ik eerder anders had durven kijken bepaalde dingen. Ik zag overal beren op de weg, twijfelde, was onzeker. Tot ik leerde loslaten en DOEN. Daar heb ik heel erg veel van geleerd en pas toen ging het stromen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil mijn bedrijf verder uitbouwen en NOG meer gaan kiezen voor de dingen die ik leuk vind om te doen. En echt te werken op MIJN manier. Het hele ondernemerschap begon als een grote zoektocht. Gedurende mijn reis kom in steeds dichter bij het bedrijf van mijn dromen. Waarin ik echt mezelf helemaal kwijt kan en waarmee ik echt geld verdien door alleen maar te doen wat ik leuk vind!
Mijn bedrijf is het middel om een leuk leven te leiden met mijn gezin waarin we rust er vrijheid ervaren. En dat is dus ook precies waar ik andere ondernemers graag mee wil gaan helpen 😊

Contactpersoon: Brigit van der Heijden
Onderneming: Jouw Business Online
Website: www.jouwbusinessonline.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!