North&C

Wie ben je?

Hi, ik ben Clarissa van der Heijden. Ik woon in Blaricum met mijn partner en 2 kids van 6 en 2.  Ik stap met regelmaat in de rol van een coach, adviseur of motivationeel speaker, dit doe ik voor organisaties, teams en leiderschap, maar ook in relaties en voor individuele processen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? Werkte ik in loondienst bij Achmea en Zilveren Kruis als Organisatieadviseur en HR Business partner. Ik deed daar grootschalige verandertrajcten met focus op cultuur, leiderschap en mensontwikkeling.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het ondernemerschap is een onderdeel van mijn eigen ontwikkelingproces. Ik merkte een jaar terug dat het tijd was om mijn eigen visie en kaders de wereld in te slingeren. Om los van grote organisaties mijn weg binnen de maatschappij te bewandelen, met alle kennis, ervaring wat ik op gedaan heb.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik merk sinds Covid en de ‘sabbatical’ die ik heb genomen dat ik mijn dagritme steeds beter begint te begrijpen, al is mijzelf eraan houden nog wel een uitdaging. De dagen vloeien steeds meer in elkaar over, ik vind de avonden fijn werken om aan mijn website te knutselen, content te bouwen, administratie te doen, socials. In de ochtend zit creativiteit en de energie, dan heb ik de gesprekken en het werk. De middag is er steeds vaker ruimte voor de kids afgewisseld met werk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Een aantal zaken: de visie en droom die ik heb, de middelen die ik gebruik en bovenal mijn eigen talent.  Ik geloof dat de menselijke verbindingen het meest krachtigste is wat bestaat.  Dat start bij het verbinden met jezelf.  Mensen die in ten diepste in verbinding staan met zichzelf kunnen uitzonderlijke prestaties verrichten. In de verbinding met anderen ontstaat in het collectief exceptionele co-creatiekracht wat resulteert in een gezonder en duurzaam (bedrijfs)resultaat en of leven. Doormiddel van het toepassen van systemisch coachen, systematiek vanuit relatietherapie en de sociaal psychologie i.c.m. mijn ontwikkelde weten en voelen zorgen ervoor dat ik een systeem doorzie en voel. Mijn scherpte, kritische, open- en directheid zorgen ervoor dat ik aan de slag ga om het systeem te bewegen. Het systeem iets te laten zien en inzicht te geven. De manier waarop ik het systeem in beweging wordt ook wel onconventioneel genoemd.  k heb een evenwaardig eigenschap in mij, laat mij niet leiden door hiërarch, maar de evenwaardigheid om met iedereen een diepgaand dialoog aan te gaan. De afwisseling van mijn scherpte met frivole humor i.c.m. evenwaardigheid opgeplust met een dosis lef en energie is verfrissend en een ander geluid. Dat maakt mij en North&C onderscheidend.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Niet perse onderschat, wel iets wat ik graag wilde: een challenge op het vertrouwen op mezelf en op het leven: dat het leven het goed met mij voor heeft. Het ondernemerschap challenget dat,tot zover, elke dag. Niet alleen als je een potentiële opdracht niet krijgt, maar elke dag opstaan met de kracht in jezelf blijven voelen en je innerlijke wijsheid volgen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Tot op heden nog geen 1,  ik probeer zoveel mogelijk te connecten met mijn hart. Wat zegt mijn hart, en durf ik dat pad te volgen. Door dit te doen, hoef ik niet terug te kijken om iets over te willen doen, alles lag in lijn met mijn behoeften van dat moment.

Wat is je toekomstvisie?

Er blijft potentie liggen. De persoonlijk en professionele ik-ken integreren steeds meer en meer. Door te focussen op de mens i.p.v. de medewerkers en op het systeem in plaats van de aparte delen ga je terug naar het ontstaan, naar de ziel en hart bewustzijn. Hier zit de potentie verscholen, her-inneren van het waarom, wat de levensbestemming is en welke beweging er te maken is. De menselijke maat en verbinding terugbrengen in het (zakelijk) leven, de beweging faciliteren van individuele transacties naar menselijke relaties. Mensen bewegen om te kijken naar wie ze zijn, wat hun zielsmissie is en om daarnaar te handelen, het creëren van echt- en puurheid. Het faciliteren van het herstellen van systemen om mensen in staat te stellen zich verder te ontwikkelen, op hun hart bewustzijn. Ik geloof in overvloed en in het feit wat je uitzend in het universum ook terugkrijgt. Dit betekent dat ik meer en meer geloof dat mijn talent een groter bereik zal hebben. Wat ik wil is zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, terug naar hoe het was: een tijdperk waar verbinding, liefde en vrijheid centraal staat. Het is een revolutie.

Contactpersoon: Clarissa van der Heijden        
Onderneming: North&C           
Website: www.northandc.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!