Joyce Killaars – Bedrijfsverbeteraar

 Wie ben je?

Joyce, 32, samenwonend in het smalste stukje Nederland (Midden-Limburg) met mijn vriend Rick en onze twee kinderen Thor (3) en Lo (1).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte 8,5 lang bij H&M, waarvan de eerste 4 jaar binnen de winkelorganisatie als visual merchandiser en de laatste 4,5 jaar binnen Online als operationeel manager (customer service NL en meerdere markten Backoffce). Ik mocht hier deel uitmaken van hele toffe projecten en lanceringen, problemen oplossen (hou ik van) en mensen vooruit helpen (idem). Ik kijk er met veel plezier op terug en denk nog met regelmaat aan mijn teamies.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb met ondernemersmentaliteit in loondienst gewerkt en hier samen met toffe collega’s mooie dingen mee mogen bereiken. Het idee om te ondernemen had ik jaren eerder al, ik dagdroomde er bijvoorbeeld met een aantal collega’s in mijn visual merchandising-tijd al over. Probeerde het ook al eens uit naast mijn baan, maar dit had voor mij niet de juiste focus. 

Op termijn pasten het werken in loondienst en ik niet meer goed samen, namelijk toen mijn vrijheden ingeperkt werden. Vrijheid is natuurlijk een veelgehoorde leus voor de keuze voor het ondernemerschap en dit is voor mij ook een van de factoren. Andere aspecten zijn mijn volle potentie inzetten voor mij (en niet een bedrijf van een ander) en daarmee iets opbouwen dat ik geheel heb opgebouwd met mijn eigen twee handen.

Ik ging op zoek naar mogelijkheden en stuitte op het VA-schap (virtual assistant). Toen ik nog zwanger was van mijn dochter schreef ik mij in en 5 weken na haar geboorte startte mijn reis. Pieken, dalen, twijfels, onzekerheden, maar ook behulpzame, inspirerende mensen, samenwerken op mijn voorwaarden, elke dag zin om eraan te beginnen en stap voor stap verder werken aan steeds nieuwe doelen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk 4 dagen volop (meestal overdag) en de andere dagen hoe het uitkomt en naar wat er nodig is. Is de focus niet goed, voelt het niet lekker of heb ik even wat anders nodig dan besluit ik om een dag over te slaan of in de avond verder (of door) te werken. Doordat ik bijna elke dag megavroeg opsta om even wat me-time te hebben en al wat huishouden e.d. te doen, heb ik een soort fijne structuur voor mezelf weten op te zetten. Natuurlijk zijn er ook weken die minder gestroomlijnd lopen, maar over het algemeen scheid ik werk en privé dus ook in mijn eigen huis zoveel mogelijk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben een georganiseerde creatieveling, een niet veelgehoorde combinatie. Ik ben gek op organiseren, plannen, projectmanagementtools inrichten, vooruitdenken, deadlines stellen en bewaken, maar ook een potje breintennis sla ik nooit af. Verder maak ik vanuit deze basis gemakkelijk verbinding met de creativiteit van andere ambitieuze denkers. Vanuit dit begrip en het inzicht in hun bedrijven kan ik de vertaalslag maken naar wat er voor nodig is om hun (groei)plannen te realiseren, en hen hierbij te ondersteunen. Het liefste neem ik een deel compleet voor mijn rekening, kunnen zij zich lekker bezig houden met waar zij zelf zo goed in zijn en energie van krijgen. 

In de praktijk betekent dit dat ik soms coördineer in de rol van projectmanager, en soms voer ik uit als VA+. Soms allebei. 

Ik hou me graag bezig met marketing (strategie, doelgroepen, tone of voice) en social media marketing. Vanuit mijn e-commerce achtergrond ondersteun ik ook met social selling, social commerce. Dus daar waar marketing en (online) verkoop elkaar raken.

Die variatie, gecombineerd met de ondersteuning bieden die bij die ondernemer past, is gewoon heel fijn. De blije klanten die eindelijk (weer) lucht ervaren in hun business, daar leef ik voor.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het alleen zijn. Het fysiek alleen zijn vind ik echt heerlijk, de focus waarmee ik (meestal) werk, de productiviteit, de rust tussendoor. Echt top! Maar, als ik vastloop of een mindere dag/week heb, dan mis ik soms iemand om me heen om even off topic mee te gaan. Of juist helemaal in topic. 

Gelukkig heb ik een groot en groeiend netwerk van fantastische ondernemers. Én ben ik mijn “hulpvraagspieren” aan het trainen 😉 want daar zit de crux: die eenzaamheid blijft er alleen als je de hulp niet inschakelt waar nodig. Dus dat is iets van mij, waarin ik nog verder mag groeien. 

Behulpzaam zijn ze in mijn ervaring aaaaallemaal. Een totaal andere werksfeer zo!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder denken. Geen grap. Ik heb mij werkelijk wezenloos gedacht over ideale klanten, aanbod, expertises, taglines, bedrijfsnamen en allemaal toestand die gewoon geheel vanzelf duidelijk wordt als je gewoon begint. Ik verhoogde mijn eigen drempel per ongeluk door extreem goed voorbereid ten tonele te willen verschijnen. 

Ga gewoon doen, zei iemand. Ja, klinkt bijna te simpel om waar te zijn, maar trust me: it’s true.

Wat is je toekomstvisie?

Ik heb een berg toffe plannen voor de toekomst, zo zit ik met een bepaalde uitbreiding in gedachten. Ik wil meer en meer gaan samenwerken met de meest inspirerende mensen om mij heen, om zo een nog completer plaatje te kunnen leveren aan ondernemingen.

Meer daarover volgt natuurlijk, maar hou mij zeker in de gaten 😉 

Op een persoonlijk niveau is mijn toekomstvisie om die doorgewinterde onderneemster te worden die niet alleen wéét waarvoor ze staat, maar dit ook uitdraagt, laat zien, toont. Ook wil ik de balans tussen werk en privé steeds beter vormgeven, zodat ik zoveel mogelijk van beiden mag genieten. 

Contactpersoon: Joyce Killaars
Onderneming: Joyce Killaars – bedrijfsverbeteraar
Website: www.joycekillaars.nl
Instagram | Facebook: @joyce.de.bedrijfsverbeteraar

 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!