Moonvoice

Wie ben je? 

Ik ben Mounya Dahma, 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend, zoon en hond in Noordwijk. Eind 2020 ben ik mijn bedrijf Moonvoice gestart, waarin ik mijzelf aanbied als voice over en stemactrice voor uiteenlopende producties. Ik neem voice over’s op (en edit en master ze indien gewenst) in mijn professionele thuisstudio. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werk al sinds mijn 21e als hulpverlener. Eerst in de inburgering, maar al snel ben ik gaan werken met slachtoffers van huiselijk geweld en stalking. En dat doe ik nog steeds met veel plezier in loondienst, naast mijn onderneming.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na een lange ziekteperiode besefte ik me dat ik de zware onderwerpen, heftige incidenten en grote verantwoordelijkheid van mijn baan als hulpverlener graag wat meer in balans wilde brengen met iets anders. Maar wat? Ik zag een advertentie voor een cursus stemacteren voorbijkomen en schreef me in, puur omdat het me leuk leek. Maar eenmaal bezig werd ik steeds enthousiaster én kreeg ik positieve feedback. Toen ik vervolgens werd uitgenodigd om deel te nemen aan de exclusieve vervolgcursus besloot ik er helemaal voor te gaan. Ik accepteerde de uitnodiging én schreef me alvast in bij de KvK, in de hoop dat ik misschien eens per maand alvast wat kon gaan inspreken. Maar vanaf de eerste maand kwamen de opdrachten binnen. En het voice over vak én het ondernemen bleken me veel plezier op te leveren. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De eerste maanden werkte ik overdag in loondienst of zorgde voor mijn zoon, en zodra hij op bed lag ging ik opnemen, en werkte ik aan mijn onderneming, 7 dagen per week, van 20 tot 24u. Dat was behoorlijk vermoeiend, maar ik was erg enthousiast.

Sinds mei ben ik 8 uur minder gaan werken in loondienst. De eerste 2 uur van elke werkdag zijn mijn Moonvoice-uren, waarin ik opneem, aan aquisitie doe etc. Daarna ga ik als hulpverlener aan de slag. Als mijn zoon uit school komt is het tijd voor ons gezin en eten we samen, spelen wat en dan breng ik hem naar bed. Meestal werk ik daarna nog eenm uur of 2 uur aan Moonvoice, maar ik heb nu ook de luxe dat ik regelmatig een avondje met mijn vriend een serie kijk. 

Ter compensatie van al het werken, ga ik drie keer per week hardlopen, wandel ik een paar keer per dag met onze hond en natuurlijk gaan we er als gezin op uit. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Eigenlijk bén ik mijn onderneming. Mijn opdrachtgevers kopen mijn stem, omdat die ze aanspreekt en past bij hun productie. Ik word het meest gevraagd voor mijn vriendelijke, warme en professionele toon. Maar ik ben bijvoorbeeld ook de Nederlandse stem van 2 Youtube kanalen gericht op kinderen. En ik spreek regelmatig meditaties in.

Mijn achtergrond als hulpverlener helpt mij in de communicatie met mijn klanten en ik zorg ervoor dat opdrachtgevers altijd een goed gevoel overhouden aan de samenwerking. Wat ervoor zorgt dat ze terugkomen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik vind vooral het inzetten van social media en SEO uitdagend, en daar ben ik echt nog zoekende in. Daarnaast valt het soms niet mee om de knop om te zetten en even níet met Moonvoice bezig te zijn. Mijn opdrachtgevers zijn internationaal, en ik krijg op elk moment van de dag en nacht berichten binnen. Ik heb echt moeten leren om ook regelmatig te zeggen ‘mijn werkdag zit erop, morgen ben je de eerste’. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou sneller op zoek zijn gegaan naar meerdere inkomstenstromen. Toen ik begon kwam het merendeel van mijn opdrachten via 1 platform. Maar als het daar dan even stiller wordt, heb ik gelijk veel minder werk. Daarom ben ik nog steeds bezig om op zoveel mogelijk plekken vindbaar en aanwezig te zijn. En dat had ik eigenlijk vanaf dag 1 willen doen. 

Wat is je toekomstvisie?

Uiteindelijk wil ik toewerken naar fulltime voice over zijn, en heel veel gave producties helpen maken. Als voice over wil ik graag ook audioboeken en e-learning gaan inspreken, naast de commerciële kortere klussen. En het lijkt me hartstikke leuk om een keer een (annimatie)film of game in te mogen spreken. 

Contactpersoon: Mounya Dahma
Onderneming: Moonvoice
Website: www.moonvoice.nl

Fotografie: Bart Rondeel – BR Fotografie

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!