TM Vastgoed Promotie

Wie ben je?

Ik ben Tainá, kom uit Brazilië en woon al 10 jaar in Nederland.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben actief geweest als vastgoedfotograaf bij twee marktleiders binnen deze branche.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Tijdens mijn werkzaamheden in loondienst miste ik de binding met de klanten. De agenda stond strak ingericht om vooral veel productie te leveren én zo bleef er weinig tijd over voor connectie met de klant.

Hier wilde ik verandering in brengen, in mijn eigen onderneming kies ik bewust mijn gevoel en passie te volgen. Er is voldoende ruimte om werkzaamheden professioneel uit te voeren én het verhaal achter de woning te horen. De verkoop van een woning gebeurd in een nieuwe levensfase, ik merk dat ik het prettig vindt om hier ook de ruimte voor te bieden; of dit nu een emotioneel verhaal is of juist met frustraties. Het grootste compliment is dan om de woning op de best mogelijke manier vast te leggen waarbij de bewoners tevreden zijn.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Wanneer je doet wat je leuk vindt, ben je eigenlijk niet meer aan het werk! Althans, daar betrap ik mijzelf op. Dagelijks houd ik mij bezig met mijn lopende werkzaamheden maar zorg ik voor een agenda om effectief te blijven. Hierin beloon ik mezelf met vrije tijd om tijd te maken voor mijn hobby’s, vrijwilligerswerk, familie en vrienden. De balans blijft hierdoor goed en blijf ik gemotiveerd om aandacht te geven aan wat ik leuk vind. Immers het zo, alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het persoonlijk en menselijk karakter is de drijfveer binnen mijn onderneming. Omdat mijn visie gericht is op service en duurzame relaties is het meer dan uurtje factuurtje. Commercieel geeft mij dit te groeien door goede relaties op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast houd ik mij niet alleen bezig met mijn klanten; makelaars maar ook de woningeigenaar.

Naast mijn werkzaamheden vind ik het belangrijk aandacht te besteden aan de klanten, te luisteren naar de wensen en waar mogelijk ontzorgen binnen mijn vakgebied. Hier haal ik veel informatie en energie uit waardoor ik nog beter mijn werk kan doen. Ik doe graag een stapje extra voor de klant!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee. Ondernemen is een pad vol uitdaging en tegenslagen. Hier ben ik mij altijd van bewust en geeft mij energie om juist door te gaan bij uitdagingen en genieten van de pieken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vanuit mijn zelfverzekerdheid werken in plaats van onzekerheid. Ik heb een aantal kansen laten lopen, waaronder een samenwerking met een grote opdrachtgever binnen mijn stad, omdat ik het gevoel had nog niet klaar te zijn. Ik heb gedurende mijn ondernemerschap geleerd dat je vooral leert door te doen. Dit is een leerpunt voor mij geweest.

Wat is je toekomstvisie?

Het doel om Apeldoorn op de kaart te zetten voor (potentiële) bewoners spreekt ons enorm aan. Een maatschappelijke bijdrage aanleveren binnen de economie door ruimte te maken binnen mijn onderneming voor nieuwe medewerkers.

Samenwerking

Samen met een collega ondernemer werken we samen om de kwaliteit van de opdrachten te waarborgen. Vanuit haar werkervaring als fotograaf en marketeer kijken we samen hoe we woningen en panden het beste op de kaart kunnen zetten. Samen werken we aan een dienstverlening die past bij de makelaar anno nu.

Verzorgingsgebied

Op die manier kan ik mijn dienstverlening continueren bij afwezigheid (vakantie of dergelijk) en mijn verzorgingsgebied verruimen naar Apeldoorn, Dieren, Enschede, Zwolle en Almere. Vanwege mijn gunstige locatie in het midden van Nederland, is mijn onderneming centraal gevestigd en kan ik binnen 1,5 uur op locatie zijn. Dit is interessant voor de volgende stap in de groei: landelijke organisatie worden.

Contactpersoon: Tainá Monteiro
Onderneming: TM Vastgoed Promotie
Website: www.tmvastgoedpromotie.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!