Skere Student

Wie ben je?

Mijn naam is Emma Mouthaan, ik ben ondertussen alweer 26, maar nog steeds student! Ik had nooit verwacht dat ik een langstudeerder zou worden, maar soms loopt het leven soms zo. Ik ben momenteel bezig met mijn tweede master (schrijven aan de VU) en dat is helemaal mijn ding!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Skere Student is grappig genoeg niet mijn eerste onderneming, terwijl ik vroeger altijd zei dat ik nooit ondernemer wilde worden! Mijn ouders hebben namelijk allebei hun eigen onderneming en ik heb altijd gezien hoe hard zij werkten en hoe stressvol het kan zijn. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan denk ik 🙂 Voor Skere Student had ik een foodblog, That Healthy Kitchen (https://thathealthykitchen.com/) en natuurlijk heb ik ook allerlei bijbaantjes gehad zoals oppassen, folders leveren en administratief werk op een makelaarskantoor.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een paar jaar geleden logde ik in op DUO om iets te regelen en schrok ik me dood van de studieschuld die ik tot op dat moment ongemerkt had opgebouwd door maximaal lenen aan te zetten op mijn 18e. Door erover te praten met vriendinnen realiseerde ik me dat ik zeker niet de enige was met een mega studieschuld en merkte ik dat er weinig laagdrempelige informatie te vinden was over persoonlijke financiën die ook nog eens relevant is voor Nederlandse studenten. Aangezien ik al ervaring had met bloggen en het opzetten van websites door That Healthy Kitchen besloot ik zelf in dat gat te springen!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is soms nog wel een uitdaging! Op dit moment heb ik even geen colleges vanwege de zomervakantie, maar in september begint het natuurlijk allemaal weer en zal het een kwestie worden van keuzes maken. Het komende jaar ligt mijn prioriteit bij het nominaal afronden van mijn master en komt Skere Student op twee. Gelukkig gaat de master (denk ik) niet mega zwaar zijn als ik het vergelijk met de bachelor en master die ik hiervoor heb gedaan.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben een van de weinige finance bloggers die open is over haar eigen financiën! Elke maand deel ik namelijk mijn inkomsten, uitgaven en investeringen in de serie ‘Sparen of Spenden’ (https://skerestudent.com/category/sparen-of-spenden/) en eens per kwartaal deel ik een update van mijn beleggingsportefeuille. Daarnaast deel ik veel educatieve content over persoonlijke financiën die specifiek toegespitst is op Nederlandse studenten, wat volgens mij ook nog steeds behoorlijk uniek is binnen de Nederlandse “finfluencer” (finance influencer) wereld!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Een baas zijn is niet niks! Ik werk sinds dit voorjaar met gastbloggers die betaald worden om stukken te schrijven voor Skere Student en dat klinkt alsof het veel tijd zou besparen, maar dat valt toch een beetje tegen. Gelukkig zijn ze niet in loondienst, maar als ze dat wel zijn zou het me nog zwaarder vallen denk ik. Verantwoordelijk zijn voor het salaris van iemand lijkt me toch best een zware last die je als kleine ondernemer moet torsen, zeker als het even een periode wat minder gaat!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet helemaal gerelateerd aan ondernemen in het algemeen, maar wel aan mijn onderneming: ik zou eerder zijn begonnen met beleggen! Het rente-op-rente effect is real en ook de ervaring en kennis die je opdoet tijdens je eerste jaren als belegger zijn heel erg waardevol!

Wat is je toekomstvisie?

Hopelijk weet iedere skere student over een paar jaar precies wat beleggen is, hoe je moet budgetteren, en hoe je fun kan hebben maar nog steeds goed met je geld kan omgaan. Of ze dat dan ook echt doen is natuurlijk een tweede haha. Zelf heb ik vooral de kennis over persoonlijke financiën gemist tijdens het begin van mijn studententijd en dat heeft geresulteerd in een behoorlijke studieschuld en een mini persoonlijke financiële crisis. Als ik anderen daarvoor kan behoeden door ze te informeren over persoonlijke financiën en ik daar tegelijkertijd ook nog goed van kan leven ben ik helemaal gelukkig!

Contactpersoon: Emma Mouthaan
Onderneming: Skere Student (een website over persoonlijke financiën voor studenten)
Website: https://skerestudent.com/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!