Kama

Wie ben je?

Mijn naam is Dieuwke maar ik ben beter bekend onder mijn stage name, Eliza Kama. Ik ben professioneel burlesque danseres en sensual fempowerment coach.

Het is mijn passie om vrouwen te verbinden met hun sensualiteit zodat zij vol zelfvertrouwen en passie door het leven kunnen gaan! Van ‘ok’ naar VA VA  VOOM, haha!

Don’t worry, be sexy is mijn motto

Naast Kama is mijn zoontje Noah the love of my life. Verder vind ik van alles leuk; van shoppen tot paardrijden, lezen, yoga,  tot interieurdesign.

Je mag me midden in de nacht wakker maken voor Italiaans eten en je herkent me aan rode lippenstift en een kop koffie of rosé in mijn hand. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn afstuderen heb ik een jaar Spaans geleerd + vrijwilligerswerk gedaan in Buenos Aires. Daarna ben ik in Antwerpen gaan wonen waar ik heb gewerkt als manager in een hotel en als shopmanager van een kledingwinkel. Ook heb ik een jaar mijn eigen B&B gerund in Spanje.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het was altijd al een droom van mij om een onderneming te starten waarmee ik vrouwen kon helpen met hun sensualiteit en zelfvertrouwen. Ikzelf heb hier namelijk ook een lange weg in afgelegd.

Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door sensualiteit en ik heb altijd geweten dat dit mijn zielsmissie was.

`Tijdens mijn studie Business and Retail was het voor mij dan ook logisch dat ik een ondernemersplan schreef voor ‘een luxe striptease club voor vrouwen’ – de leraren en mede studiegenoten vonden het alleen niet zo normaal als ik haha.

De andere jobs die ik heb gedaan waren puur omdat ik het lef nog niet had om ervoor te gaan. Ik dacht dat ik te jong was om een eigen onderneming te starten.

Looking back, was ik mijn onderneming gelijk na mijn studie gestart!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik run mijn bedrijf nu 8 jaar en ik ben nog altijd zoekende hierin.

Omdat mijn bedrijf mijn passie is werk ik eigenlijk 24/7. Zelfs als ik niet fysiek een workshop of coaching geef of mijn e-mail doe, dan denk ik aan Kama en brainstorm ik over nieuwe plannen of lees ik een boek over sensualitiet of burlesque 😉

Mijn zoontje Noah is eigenlijk de enige die ervoor zorgt dat ik af en toe iets anders doe dan werken. Overdag werk ik maximaal 3 uren en voor de rest doe ik ‘taakjes’ als boodschappen, het huishouden etcetera. Om 15.15 uur haal ik Noah van school en werk ik NIET tot hij slaapt.

Ik werk vervolgens nog ongeveer 2 a 3 uren in de avond. Ik ben echt een avondmens dus voor mij werkt dit schema goed.

Ik heb ook geleerd om veel dingen uit te besteden. Waar ik vroeger alles zelf deed, schakel ik nu sneller hulp in van anderen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming wordt volledig gerund voor en door vrouwen. Wat het verder uniek maakt is mijn ‘product’, namelijk sensualiteit en burlesque. Dat zie je natuurlijk ook niet elke dag.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

ALLES. Haha!

Ik heb een uniek concept, ben creatief, een positieve doorzetter en goed in wat ik doe dus ik dacht dit wordt een walk in the park. Niet dus. Ik kwam mezelf meerdere malen keihard tegen en ben bijvoorbeeld ook zwaar bedrogen door een boekhouder waardoor ik hoge belastingboetes kreeg.

De grootste grap is dat ik dacht dat ik door mijn studie alles wist over ondernemen. Maar de leraren die mij leerden ondernemen hadden zelf nog nooit een onderneming gerund.  (HOE DAN?!)

Ondernemen leer je door het te DOEN, fouten te maken en ervan te leren. Het heet niet voor niets ‘ondernemen’ en niet ‘theorie’. Aan al die boekenwijsheid heb ik echt niets gehad.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Sneller dingen uitbesteden en vanaf het begin een business coach inschakelen in plaats van te luisteren naar (goedbedoeld) advies van mensen om je heen…

Leren van mensen die al gedaan hebben wat jij wilt bereiken en niet alles zelf willen doen is echt KEY.

De fabel dat ondernemen ‘work hard, play hard’ moet zijn is echt ONZIN.

Ik prefereer ‘work SMART, play hard’ 😉

Wat is je toekomstvisie?

TAKE OVER THE WORLD!

Yes! Ik hoop echt miljoenen vrouwen te kunnen helpen en inspireren en het taboe rond sensualiteit én burlesque verder te doorbreken.

Liefs, Eliza Kama

Mijn burlesque bar in Antwerpen (burlesquebar.be) heb ik helaas moeten sluiten vanwege Corona.

Contactpersoon

Dieuwke van der Plas

Onderneming

Kama

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!